زمان : 08 Mehr 1390 - 21:57
شناسه : 39684
بازدید : 1907
چرا سفرهای دور سوم رییس جمهور نا تمام ماند؟! چرا سفرهای دور سوم رییس جمهور نا تمام ماند؟!

چرا سفرهای دور سوم رییس جمهور نا تمام ماند؟!

 حجت الاسلام قاسم روانبخش

سفر های استانی رییس جمهور به استان ها که یک ابتکار جالب و بر گرفته از ایده سفر های استانی مقام معظم رهبری به استان هاست همواره مورد تایید معظم له بوده و دارای آثار و برکات زیادی بوده است. امام خامنه ای در طول دوره 21 ساله رهبری اشان توانستند به همه استان ها سفر داشته باشند و از نزدیک با مشکلات هر استان آشنا شده اند. سفر های استانی معظم له که در نوع خود بی نظیر است در دوران حاکمیت دولت اصلاحات بیشتر انجام می گرفت زیرا آن دولت به دلیل سیاست زدگی، کمتر می توانست به حل و فصل امور و مشکلات مردم بپردازد. از این رو مقام معظم رهبری با سفر های استانی که عمدتا همراه با بسیج وزارتخانه های مربوطه بود، در جهت شناسایی و حل مشکلات نهایت تلاش می کردند. سفر ایشان به استان های سیستان و بلوچستان ، چهار محال و بختیاری و ....موجب تغییر و تحول اساسی و پیشرفت و تعالی گردید. آقای احمدی نژاد با استفاده از این الگو و مدل رکورد سفر های استانی را شکست و در دو دوره ریاست جمهوری اش سه بار همراه با هیات دولت به مراکز استان ها سفر کرد. هیات دولت به دلیل انجام سفر های استانی بارها توسط رهبر معظم انقلاب مورد تجلیل قرار گرفته است. هفته گذشته اولین سفر استانی دوره چهارم در استان اردبیل کلید خورد. ظاهرا قرار است رییس جمهور در این دوره از سفرها همانند دوره اول به همه شهر های استان ها نیز سفری داشته باشد تا از نزدیک با عملکرد مسوولان اجرایی استان ها نسبت به مصوبات سفر های قبلی آشنا شده و آن ها را مورد ارزیابی قرار دهد. در باره سفر های استانی دوره چهارم توجه به چند نکته خالی از لطف نیست.

1. ناتمام ماندن دور سوم سفر ها

در میان استان های کشور تنها قم از سفر استانی دور سوم محروم ماند. زیرا قرار بود رییس جمهور زمانی به قم سفر کند که جاده قم گرمسار و آب شرب قم که یکی از بزرگترین پروژه های کشور است به بهره برداری رسیده باشد و توسط رییس جمهور رسما افتتاح شود. ولی همزمانی این افتتاح با مسایل خانه نشینی رییس جمهور یاعث شد این سفر به تعویق بیافتد. انتظار می رفت که رییس جمهور پیش از آغاز سفر دور چهارم سفر های دور سوم را با قم خاتمه می داد و سپس دور چهارم را آغاز می کرد. شاید یکی از ادله لغو سفر قم این باشد که مردم ایران به قم به عنوان الگو می نگرند برخورد مردم قم نسبت به پدیده مشایی در حضور رییس جمهور می توانست الگویی از این برخورد را به سایر استان ها ارائه دهد. در این صورت رییس جمهور در برابر سیل اعتراضات مردمی مجبور به حذف این عنصر می گردید. بناب راین ممکن است مشاوور مربوطه به همین دلیل سفر استانی به قم را به مصلحت ندانسته باشد.

2. چرا اردبیل؟

سفر های استانی هر سه دوره به عنوان تیمن و تبرک از خراسان رضوی و مشهد مقدس آغاز می شد ولی در این دور از اردبیل آغاز گردید و معلوم نیست که بر چه اساس و چه اولویتی قرار است ادامه یابد.شاید یکی از دلایل آن حساس بودن شهر های مذهبی نسبت به مسایل اخیر و مواضع رییس جمهور در موضوع مشایی باشد که استقبال سرد یا اعتراضات مردمی نسبت به حمایت رییس جمهور از لیدر جریان انحرافی ممکن است درد سر ساز شود. و شاید هم غلبه گفتمان ایران و ایرانی گری که در قالب مکتب ایران از سوی لیدر جریان انحرافی مطرح و دامن زده می شود موجب این تغییر جهت شده باشد.

3. اعتراف به واقعیت ها

تردیدی نیست که دولت نهم و دهم کارهای بزرگی در جهت عمران و آبادانی کشور از اعماق روستاها گرفته تا شهر های بزرگ انجام داده است و از این جهت از رییس جمهور و همه اعضای دولت تشکر و قدر دانی می کنیم. آبادانی روستاها و شهر های محروم قدردانی بیشتری را می طلبد. ولی در عین حال برخی مصوبات به هر دلیلی اجرایی نشده و یا نیمه تمام مانده است. شایسته است همان گونه که مقام معظم رهبری فرموده اند دولت صادقانه با مردم سخن بگوید و دلایل اجرا نشدن آن ها را نیز برای مردم بیان کند. بی تردید مردم نجیب و شریف ما از صداقت مسوولانشان لذت خواهند برد و کمبود هایی که در آن تقصیری در کار نباشد خواهند بخشید.

4. سیاسی نشدن سفر

انتظار می رود چهارمین دور سفر ها همانند دوره های قبلی سیاسی نشود و وجهه کار و تلاش و خدمت به مردم محور کار دولت قرار گیرد. بی تردید جریان انحرافی در حاشیه این سفر ها به دنبال بهره برداری سیاسی و انتخاباتی خواهد بود که این گونه تحرکات از چشمان تیز بین مردم مغفول نخواهد ماند.