یزدفردا:يك روانپزشك در يزد با اشاره به اينكه بیماران متناسب با اختلال خود به روانپزشک، روانشناس بالینی و یا مشاور رجوع کنند، انواع اختلالات و بيماريهاي مرتبط با حوزه فعاليت آنها را بيان كرد.
دکتر قاسم دستجردی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان، در یزد، با اشاره به تشخیص مشکلات و یا اختلالات روانی توسط مردم، تصریح کرد: روانپزشکان بیمار روانی را از دو حیطه روانشناختی و روانپزشکی مورد توجه قرار می دهند که با ملاحظه درمانهای غير دارویی، بیشتر بر درمانهای دارویی تاکید دارند.
وي افزود: کلیه بیماران با اختلالات روانی شامل انواع افسردگی خفیف، متوسط، شدید، دوره ای، غیر دوره ای و فصلی، انواع اختلالات اضطرابی مانند گونه های مختلف وسواس، انواع ترسها، اختلال اضطراب منتشر، انواع اختلالات مرتبط با توهم و هذیان به صورت دوره ای، دائم و یا مربوط به مواد، بايد به روانپزشك مراجعه كنند.
وي ادامه داد: همچنين بيماران داراي انواع اختلالات جنسی شامل بی میلی، مشکل در عملکرد و غیره، انواع اختلالات خواب شامل بی خوابی، بدخوابی، پرخوابی، راه رفتن در خواب، حرف زدن در خواب، انواع اختلالات رفتاری، پرخاشگری، تحریک پذیری و غیره، انواع اختلالات مرتبط با مواد و اعتیاد شامل انواع مواد مخدر، روان گردانها و توهم زاها می بایست به روانپزشک رجوع نمایند.
وی با اشاره به اختلالات روانی اطفال، خاطرنشان کرد: در صورتی که افراد اختلالات خلقی، اضطرابی، عادات نامطلوب و یا پیش فعالی و غیره را در کودکان خود مشاهده كردند، ترجیحا به فوق تخصص روانپزشکی اطفال و در صورت نبود آن به روانپزشک مراجعه کنند.
دکتر دستجردی اذعان داشت: روانشناسان بالینی در کمک به تشخیص بیماریهای روانپزشکی، انجام تست های روان سنجی شامل تست هوش، شخصیت، افسردگی، اضطراب، حافظه و غیره نقش مهمی ایفا می کنند.
وي اضافه كرد: همچنين روانشناسان باليني در درمانهای روانشناختی و شناخت درمانی به ویژه درمان افسردگی، اضطراب ها، انواع رفتار درمانی و درمانهای غیر دارویی شامل انوع وسواس، برخی اختلالات اضطرابی، ترسها، اختلالات خوردن، اختلالات جنسی و اختلالات خواب فعالیت می كنند.
وی جلوگیری از شدت یافتن اختلال روانی را از دیگر فعالیتهای روانشناسان بالینی عنوان کرد و افزود: کنترل و مدیریت وسوسه، آموزش و ارتقاء مهارتهای زندگی نظير آموزش قاطعیت، مهارتهای همدلی و کنترل خشم از دیگر فعالیتهای روانشناسان بالینی می باشد.