شهروندان يزدي:راهكارمطلوب براي شناخت نامزدهاي عضويت درشوراهاوجود ندارد
جمعي از شهروندان يزدي با ابراز نگراني از ناشناخته بودن اغلب نامزدهاي انتخاباتي شوراهاي اسلامي شهرو روستا، خواستار ارايه راهكارهاي مطلوب براي شناخت و سنجش معيار انتخاب نامزدها و برنامههاي آنان شدند.
اين عده گفتند: اغلب نامزدهاي شوراهاي اسلامي در شهرها،به جاي ارايه برنامههاي تبليغاتي، تنها به پخش عكس و بيان اطلاعات شناسنامهاي خود اكتفا كردهاند.
به گفته آنها عدم اشاره به سوابق كاري، نظرات و ديدگاههاي فردي نسبت به مشكلات و كاستيها، پيشنهادات و برنامههاي عملي نامزدها از ديگر موانع پيش روي شهروندان يزدي براي انتخاب فرد اصلح است.
يك دانشجوي يزدي گفت: مجاري مدون، عام و قابل حصول براي شناخت نامزدها در اجتماع تعبيه نشده است و حتي اين مشكل در نظارت مستمر شهروندان بر عملكرد اعضاي شوراهاي قبلي نيز وجود دارد.
"علي برزگر" يادآور شد: متاسفانه نامزدها به نصب عكس و پوسترهاي رنگين اكتفا كردهاند و ما را در انتخاب بهترينها با مشكل روبرو ساختهاند.
شهروند ديگري هم ضمن تاكيد بر ضرورت شركت در انتخابات گفت: نامزدها را بايد شناخت يا از روي عملكرد گذشته يا پيشنهادهاي عملي به حل مشكلات كه هر دو اين راهها در دسترس شهروندان نيست.
"اصغر ياوري" اظهار داشت: در روستاها و شهرهاي كوچك، اين مشكل، كمتر وجود دارد زيرا نامزدها براي مردم شناخته شدهتر هستند اما در شهر بزرگ و پر جمعيتي چون يزد اين مشكل نمود بيشتري دارد.
شهروند ديگري، علت بروز اين مشكل را زمان ناكافي تبليغات دانست و گفت:
فاصله بين تاييد صلاحيت نامزد تا زمان رايگيري كوتاه است و نامزدها و راي دهندگان فرصت ندارند ارتباط منطقي براي معرفي و شناخت پيدا كنند.
"علي دهقان"حضور در انتخابات را تعيين سرنوشت زندگي خواند و اظهارداشت:
حتي اگر نامزدي بخواهد برنامههايش را براي زندگي بهتر شهروندان تشريح كند ابزار محدودي براي رساندن پيام خود به گوش آنها دارد.
وي گفت: متاسفانه اماكن و تريبونهاي عمومي برخي بهعلت دولتي بودن، برخي گران بودن و برخي نيز به علت انتظار مسوولانش در اختيار اغلب نامزدها نيست و لذا شايسته است شرايطي فراهم شود تا نامزدها به صورت عادلانه به معرفي بيشتر خود بپردازند.
يك دانش آموز دوره پيش دانشگاهي نيز با انتقاد از نحوه تبليغات نامزدها گفت: با چسباندن عكس خود به در و ديوار تنها زيبايي شهرمان از دست ميرود و از اين طريق نميتوان خود را به مردم شناساند.
"علي ذاكر" ادامه داد: مردم به جمال كسي كار ندارند بلكه آن چه براي آنها مهم است صداقت و برنامههاي عملي نامزدها براي بهبود اوضاع شهر و محل سكونت آنهاست.
به اعتقاد وي ناشناخته بودن نامزدها ذهنيت قومگرايي و فاميل بازي را نيز در ذهن تداعي ميكند به گونهاي كه نخستين انتخاب رايدهندگان ، فاميل بودن يا هم محلهاي بودن با يك نامزد است كهالبته اين نميتواند معيار معقولانهاي باشد.
يك زن خانهدار هم گفت: تبليغات به خودي خود نميتواند معيار مناسبي براي انتخاب يك فرد باشد.
"اكرم رضايي" تصريح كرد: هنوز تصوير مطلوبي از مشكلات شهر و شهروندان در اختيار رايدهندگان قرار داده نشده است.
او اضافه كرد: هر چند سومين دوره شوراها را تجربه ميكنيم اما متاسفانه هنوز بسياري از مردم و بويژه افراد كم سواد جامعه نميدانند وطيفه شوراها چيست و آنها بايد از منتخبين خود چه انتظاري داشته باشند.
شهروند ديگر يزدي با تاييد ناشناخته بودن اغلب نامزدها گفت: حجم زياد داوطلبان ورود به شوراها موجب خرد شدن رايها ميشود كه اين خود باعث آن ميشود كه فرد منتخب نتواند قاطعانه و با راي بالا به شورا قدم گذارد.
هر چند وضعيت تبليغات انتخابات خبرگان نيز مانند شوراهاست اما تعداد كم داوطلبان و اين كه دو نامزد خبرگان رهبري در استان يزد از كسوت روحانيون سرشناس هستند دست شهروندان را براي انتخاب، بازتر گذاشته است.
شهروندان يزدي از ناشناخته بودن نامزدها گلهمند بودند و به گفته خودشان همين مساله، مشكلاتي را براي انتخاب اصلح براي آنها ايجاد كرده اما همه آنها در يك نكته اساسي وجه مشترك داشتند و آنهم حضور حداكثري در انتخابات است.
به اعتقاد آنها در شرايط فعلي كه فضاي غالب كشور ارايه خدمت بيشتر به مردم و تلاش براي آباداني كشور است، نامزدها در اصول كلي با هم مشابهاند و عدم شناخت عميق از آنها مشكل زيادي ايجاد نميكند ولي در آينده و تعميق فعاليت اين كاستي ممكن است منافع عمومي را با خطر مواجه كند.
بنا بر آخرين آمار اعلام شده از طرف ستاد انتخابات استان يزد، سه هزار و ۱۷۶نفر نامزد شوراهاي اسلامي شهر و روستا در استان يزد هستند كه ۶۰۸نفر در شهرها و دو هزارو ۵۶۰نفر در روستاها نامزد شدهاند كه ۱۰۴نفر از كل نامزدها را بانوان تشكيل ميدهند.
۱۳۲نفر از اين تعداد، نامزد شوراي اسلامي شهر يزد هستند.
طبق قانون، شوراي اسلامي شهر يزد، ۹نفر و شوراهاي اسلامي شهرهاي ميبد، اردكان، طبس، تفت، ابركوه، خاتم، بافق و مهريز پنج نفر عضو اصلي خواهند داشت.
همچنين، روستاهاي زير يك هزار و ۵۰۰نفر سه نفر و بالاي يك هزار و ۵۰۰ نفر پنج نفر عضو اصلي خواهند داشت، به طوري كه در استان يزد ۳۶۶شورا در روستاها با سه نفر عضو و ۲۱روستا نيز پنج نفر عضو خواهند داشت.
در استان يزد ۹۲۰شعبه اخذ راي براي برگزاري انتخابات مجلس خبرگان رهبري و شوراهاي اسلاميشهر و روستا در نظر گرفته شده كه از اين تعداد ۴۴۵ شعبه در شهرها و ۴۷۵شعبه در روستا مستقر است.
۲۰هزار نفر نيز به عنوان نيروي ناظر، بازرس و مجري كار برگزاري انتخابات سراسري ۲۴آذرماه را در استان برعهده دارند.
۶۱۶هزار نفر از جمعيت ۹۹۰هزار نفري استان يزد، واجد شرايط راي دادن هستند و اين استان يك كرسي در مجلس خبرگان رهبري دارد.