زمان : 20 Azar 1385 - 15:31
شناسه : 3838
بازدید : 720
حسنعلي پورمساحيان استاد علوم اجتماعي دانشگاههاي آزاد اسلامي يزد :فعاليت احزاب نبايد منحصر به زمان انتخابات باشد حسنعلي پورمساحيان استاد علوم اجتماعي دانشگاههاي آزاد اسلامي يزد :فعاليت احزاب نبايد منحصر به زمان انتخابات باشد
 

استاد علوم اجتماعي دانشگاههاي آزاد اسلامي يزد و تفت گفت:اغلب احزاب در كشور فقط در زمان انتخابات، فعال مي‌شوند كه اين امر چندان مطلوب نيست.

حسنعلي پورمساحيان روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا در رابطه با نقش احزاب در فعاليت‌هاي سياسي به ويژه در انتخابات افزود:پس از برگزاري انتخابات، در طول دوران خدمت نامزدها و درست در زماني كه بايد به تحليل عملكردها پرداخت از بخش عمده احزاب، خبري نيست.

وي گفت: زمان بعد از انتخابات، احزاب بايد پاسخگوي مردم باشند اما يا حضور ندارند يا رغبت چنداني به ارزيابي‌هاي عملكرد نامزدهاي مورد نظر خود نشان نمي‌دهند.

پورمساحيان گفت:در كشور ما احزاب سياسي به دلايلي كه بعضي ريشه در تاريخ و يا عملكرد احزاب در ادوار مختلف دارد توفيق چنداني در ايجاد تشكيلات منسجم و راهبردي نداشته‌اند.

اين استاد دانشگاه اظهار داشت:در نتيجه و به تدريج، اعتماد و باورهاي مردم نسبت به جايگاه و نقش احزاب و گروههاي سياسي، كمرنگ شده و ترجيح مي‌دهند بيشتر به نامزدهاي مستقل، گرايش داشته باشند.

وي گفت: بايد در زمينه اجرا يا عدم اجراي برنامه‌هاي نامزدهاي مورد نظر يك حزب به ارزيابي پرداخت و حزب يا تشكيلات ارايه‌دهنده اين برنامه‌ها را مورد سوال قرار داد.

پورمساحيان افزود:البته‌برعهده‌كارشناسان و اهل فن‌است كه دلايل و زمينه‌هاي عدم توفيق نسبي تشكيلات و احزاب در اين زمينه را ارزيابي و راهكارهاي لازم براي برون رفت از اين وضعيت و تحقق جايگاه احزاب در مديريت كشور را ارايه كنند.

وي وضعيت احزاب سياسي در استان يزد را جدا از ديگر مناطق كشور ندانست و گفت: مردم يزد به دلايل فرهنگي، طبيعي و تاريخي، مردماني صادق، سخت كوش و با پشتكار هستند كه براي رسيدن به اهداف مورد نظر خود، جديت، تلاش و صداقت را سرلوحه كار خود قرار داده‌اند و از شعار بدون عمل، دوري مي‌كنند.

اين استاد دانشگاه گفت:اين مردم،چنانچه حس كنندبنا به دلايلي، برنامه‌هاي ارايه شده توسط حزب يا گروهي، محقق نمي‌شود در نوع گرايش و عملكردخود نسبت به احزاب، تجديد نطر خواهند كرد.

وي يكي از نتايج اين تغيير موضع را گرايش بيشتر به نامزدهاي مستقل در انتخابات‌اعلام كردوگفت:مردم، كار خود را فقط به دست كساني كه شعار مي‌دهند نخواهند داد.

پورمساحيان گفت:با اين حال، وجود احزاب و گروهاي سياسي در شكل ايده‌آل و تعريف شده، نقطه قوت هر نوع انتخابات است و نبايد از نقش احزاب در ارايه برنامه زمانبندي شده و ابزار و راهكارهاي لازم براي نيل به اهداف تعيين شده غافل بود.

به اعتقاد اين استاد دانشگاه، حضور نيافتن احزاب به مفهوم واقعي كلمه، سبب مي‌شود مردم از ميان دهها يا صدها نامزد انتخاباتي كه بسياري از آنها نيز براي همگان شناخته شده نيستند سرگردان و به تبع توان انتخاب بهترين‌ها را نداشته باشند.

وي گفت: متاسفانه در پاره‌اي موارد، حضور احزاب در انتخابات مي‌تواند موجب عدم حضور توانمند بعضي از افراد كه داراي قابليت‌هاي لازم براي ارايه خدمات هستند اما تمايل به حزب يا گروه خاصي ندارند شود.

پورمساحيان افزود:اين گونه افراد يا در حاشيه قرار مي‌گيرند و حتي در صورت انتخاب شدن به دليل عدم حمايت و پشتيباني حزبي، در زمينه‌هايي ممكن است توفيق اجراي برنامه‌ها و رسيدن به‌نتيجه مطلوب را به دست نياورند.

به گفته او در فضاي انتخاباتي،احزاب بايد بر اساس خط مشي و اساس نامه خود،اهداف كوتاه‌مدت، ميان مدت و بلند مدت خود را در زمينه‌هاي مختلف سياسي و اجتماعي براي مردم ترسيم نموده و به نحو شايسته و مطلوب ، تبليغ نمايند تا نامزدها به آنها گرايش پيدا كنند.

وي احزاب را از قدم گذاشتن در عرصه مهمي چون انتخابات، بدون شفاف‌سازي برنامه‌هاي خودبرحذر داشت و گفت: اين امر مي‌تواندباعث سردرگمي راي‌دهندگان يا عدم دقت در انتخاب افراد اصلح شود.

‪۶۱۶‬هزارنفراز جمعيت ‪ ۹۹۰‬هزار نفري استان يزد روزجمعه‪۲۴‬آذرماه مي‌توانند براي اعمال نظرخوددراداره شهر و روستايشان و برگزيدن نماينده‌استان يزد در مجلس خبرگان رهبري پاي صندوق‌هاي راي حاضر شوند.