زمان : 02 Shahrivar 1390 - 03:19
شناسه : 37949
بازدید : 2090
مديريت واحد مهمترين عامل رونق يافتن كلاس‌های قرآن است مديريت واحد مهمترين عامل رونق يافتن كلاس‌های قرآن است
مديريت واحد مهمترين عامل رونق يافتن كلاس‌های قرآن است
مدير كانون تخصص قرآن و عترت يزد گفت: مهمترين عامل در كمرنگ شدن كلاس‌های قرآن عدم مديريت واحد و نظم خاص است و وجود اين دو اهرم عامل رونق يافتن اين كلاس‌ها خواهد شد.

«عليرضا ميرجليلی» مدير كانون تخصصی قرآن و عترت يزد، در ضمن بيان اين مطلب گفت: متاسفانه موسسات قرآنی نظم خاصی ندارند، كتاب درسی واحد و محتوای دقيقی ندارند و فقط از جهت تربيت مربی برنامه‌ها و اردوهايی را برگزار می‌كند كه اين موجب می‌شود، اين كلاس‌ها بازدهی اصلی را نداشته باشد.


وی ادامه داد: بعضی روش‌ها كه در اين كلاس‌ها مورد استفاده قرار می‌گيرد، يا منسوخ شده و يا خوب جواب نمی‌دهد ولی هنوز اجرا می‌شود و شخص يا نهادی نيست كه بر آن نظارت داشته باشد.


ميرجليلی در ادامه افزود: اگر از طرف مسئولان تيمی تشكيل شود كه در راس كار قرار گيرد و كل فعاليت‌ها شامل محتوای درسی دقيق و روش‌های آموزشی زير نظر آنها تدريس شود شايد اين مشكل بر طرف و يا كم شود.


وی درباره وظيفه موسسات و نهادهای قرآنی در كلاس‌ها و فعاليت‌های قرآنی گفت: اين نهادها وظيفه خود را به طور كامل انجام نمی‌دهند به عنوان مثال در آزمون‌هايی كه گرفته می‌شود شاهديم كه اكثرا در روخوانی و روانخوانی ضعف دارند.


مدير كانون تخصصی قرآن و عترت ادامه داد: درباره علت اين مشكل بايد گفت به نوعی آموزش و پرورش در پرورش قرآنی كوتاهی می‌كند. مثلا در حركتی بسيار خوب در سال گذشته از مربيان قرآن برای مدارس قرآن استفاده كرد و بازده خوبی داشت ولی دوباره قرار بر اين شده كه از نيروهای اصلی آموزش و پرورش استفاده كرده و نيروهای قبلی را كنار بگذارد و اين نمی‌تواند نتيجه خوبی داشته باشد.


وی در مورد نحوه افزايش كاربردی بودن كلاس‌ها و فعاليت‌های قرآنی اظهار كرد: مربی در راس كار است و وقتی مربی خوب آموزش نديده باشد و نتواند مطلب را به خوبی ارائه دهد، نتيجه خوبی بدست نمی‌آيد.


ميرجليلی بيان كرد: محتوای آموزشی در مرحله بعدی است و بعضی از مربيان حتی نمی‌دانند چه محتوايی را سر كلاس آورده و آموزش دهند.


وی از ديگر مسائل مهم در زمينه تشكيل كلاس‌های قرآن را نظم در تشكيل كلاس‌ها و پشتوانه مالی آنان عنوان كرد.


عليرضا ميرجليلی با بيان اين مطلب كه با عنايت رياست جمهور بودجه قرآنی بهتر شده ولی هنوز هم كم است و مسئولان بايد پيگير اين موضوع باشند، گفت: در خصوص يكسان سازی آموزش‌های مربيان، محتوای آموزشی و نظم در كلاس‌ها آنطور كه شايسته می‌نمايد كار نشده است.