زمان : 01 Shahrivar 1390 - 01:48
شناسه : 37927
بازدید : 4323
وقتی عرب آمریکانشین برای نام  خلیج فارس اشک تمساح می‌ریزد(رای گیری تقلبی در مورد خلیج فارس  به نام گوگل و به کام شیخنا ) وقتی عرب آمریکانشین برای نام خلیج فارس اشک تمساح می‌ریزد(رای گیری تقلبی در مورد خلیج فارس به نام گوگل و به کام شیخنا )

وقتی عرب آمریکانشین برای نام  خلیج فارس اشک تمساح می‌ریزد

خبرگزاری فارس: نهضت ایمیلی و پیامکی که برای حفظ نام خلیج فارس در اینترنت شکل گرفته، کابران را برای شرکت در نظر سنجی سایتی متعلق به یک عرب آمریکا نشین، دعوت می‌کند؛ سایتی که هیچ ارتباطی با گوگل ندارد و نتایج عکس را برای جست‌وجوی "خلیج فارس" در اینترنت به همراه دارد.

[وقتی عرب آمریکانشین برای نام "خلیج فارس" اشک تمساح می‌ریزد]

ماجرا از ایمیل‌های اینترنتی آغاز شد؛ ایمیل‌هایی با عنوان " نجات خلیج فارس" که از کاربران می‌خواست برای حفظ نام خلیج‌فارس و مغلوب شدن نام خلیج عربی، به سایت presian or arabian gulf بروند و در نظرسنجی این سایت به خلیج فارس رأی دهند.

پس از آنکه این درخواست توسط کابران اینترنت، مدت‌ها در سایت‌های مختلف و ایمیل‌ها، وبلاگ‌ها و تالارهای گفت‌وگو دست‌به دست شد؛ از روز گذشته و با نزدیک شدن به مهلت پایانی این نظر سنجی، حس وطن دوستی و عرق ملی، کاربران اینترنت و موبایل را همسنگر کرده است.

حتی صدا و سیما نیز از این قافله عقب نماند و روز گذشته در یکی از برنامه‌های سیما، در زیر نویس و میان برنامه‌های خود مکرراً مخاطبان خود را برای حفظ نام خلیج فارس، به شرکت در این نظر سنجی دعوت کرد.

و امروز مصادف با 24 ساعت پایانی شرکت در نظرسنجی و آخرین روز برای رقم زدن آینده آیندگان و حفظ میراث گذشتگان، طومار 1000 امضای "نجات خلیج فارس"،‌ به عنوان سریع‌ترین راه‌کار اطلاع‌رسانی، به موبایل‌ها رسیده و 60 میلیون مشترک تلفن همراه، آن را دست به دست می‌کنند.

از روز گذشته، بسیاری از مشترکان، پیامک‌هایی دریافت کرده‌اند که از آنها می‌خواهد "ظرف 48 ساعت فرصت باقی مانده، در صورت دسترسی به اینترنت، به سایت presian or arabian مراجعه و به خلیج فارس رای دهند؛ در غیر این صورت نام خلیج فارس، در سایت گوگل به خلیج عربی تغییر می‌کند."


** واکنش شما به این پیامک چه بود؟


احتمالاً اکثر قریب به اتفاق کسانی که با چنین روش‌هایی به چنین سایت‌هایی راه‌ می‌یابند، بی اهمیت‌ترین موضوع، خود سایت است.

طبق آمار رسمی و آنلاین سایت الکسا، آمار بازدید سایت gulf presian or arabian به آدرس gulf.com presian or Arabian، به لطف همت بلند و روحیه ملی کاربران شاید ایرانی، طی 7 روز گذشته، 180 درصد افزایش یافته است.

این در حالی است که میانگین افزایش بازدید این سایت در تمام ماه گذشته، نسبت به ماه پیش از آن، تنها 20 درصد بوده است؛ به این معنی که بازدید 3 هفته گذشته این سایت بسیار پایین بوده است.

همچنین با استفاده از اطلاعات whois هر سایت، می‌توان فهمید که چه کسی سایت را ثبت کرده و این اطلاعات را نیز از طریق بی‌شمار سایت،‌ برای مثال وب‌سایت who.is می‌توان بدست آورد.

بر این اساس، سایت gulf presian or Arabian، به نام homam algharani، یک عرب اهل امارات و در امریکا ثبت شده و پشتیبانی می شود.

در ابتدای ورود به این سایت، جمله بلندی با این مضمون نوشته شده است: " لطفا آدرس سایت ما را برای کسی ایمیل نکنید و نیز از کسی نخواهید که به سایت ما بیاید و رای دهد؛ زیرا بسیاری از مردم، علاقمند به دریافت ایمیل‌های این چنینی نیستند؛ ضمن اینکه این کار برای محبوبیت و شهرت سایت ما خوب نیست."

سپس در یک سطر پایین‌تر اعلام شده که " رای گیری ادامه دارد" و هیچ جای سایت نیز جمله‌ای در رابطه با اتمام مهلت رای‌گیری آورده نشده است.

همچنین آن طور که در ایمیل‌ها و پیامک‌ها عنوان شده، در صورت کسب رای کمتر، خلیج فارس از سایت گوگل حذف خواهد شد؛ اما این ادعا در حالی مطرح می‌شود که در هیج جای سایت نوشته نشده که نتیجه این نظر سنجی مورد تایید سایت گوگل است، یا به وسیله گوگل مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

می‌توان سایت gulf presian or arabian را همان‌گونه که روی مرورگر باز می شود، دید، عبور کرد و سخت نگرفت؛ اما در غیر این صورت، علاوه بر تمام مواردی که از ظاهر سایت قابل استنباط است؛ برخی از کسانی که به این سایت مراجعه کرده‌اند و کمی دقت به خرج داده‌اند، معتقدند که این اماراتی در انتخاب آدرس سایت gulf presian or arabian اندکی زیرکی به خرج داده است.

به این طریق که کلمه Gulf را در کنار کلمه Arabian به کار برده و کلمه Persian را جدا کرده که این کار باعث می‌شود، با هربار بازدید از سایت، در جست‌وجوی گوگل، نتایج جست‌وجوی عبارت " Gulf Arabian" و کلمه "Persian" بالا برود و این خود باعث افزایش تکرار کلمه Gulf Arabian در گوگل می‌شود.

همچنین افزایش بازدید و افزایش کلیک، باعث بالا رفتن رتبه (page rank) این سایت در گوگل می‌شود و در نتیجه در نتایج جست‌و جو، در ردیف بالاتر قرار می گیرد و رنکینگ بهتر، رفته رفته بر اعتبار سایت می‌افزاید.

در نتیجه این موفقیت، دارنده سایت از امکان اخذ تبلیغات و درآمد بیشتر نیز بهره‌مند می‌شود که ‌هم ا‌کنون نیز چند نمونه از این تبلیغات با موضوع Web Hosting در سایت قرار دارد و ای کاش این چنین باشد.

اندک اندک، با قرار گرفتن یک سایت در رتبه‌های بالای نتایج جست‌وجو، به غیر از کسانی که نام خلیج فارس برایشان مهم است مانند ایران و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس، سایر افراد نیز با نتایج نظر سنجی این سایت برخورد خواهند کرد.

در این هنگام است که مدیر حقیقی این سایت اختصاصی که اختیار تام‌الاختیار سایت در مالکیت خود را دارد، میتواند پشت کامپیوتر خود بنشیند و نتایج را هر گونه که مایل است، رقم زند.

در چنین شرایطی، شواهد حاکی از یک نظرسنجی در خصوص نام فارسی یا عربی خلیج فارس، روی یک سایت به ظاهر معتبر و با رتبه بالا در گوگل است که اکثر کاربران آن، خلیج فارس را به نام عربی می‌شناسند اما در واقع به اعتبار کلیک‌های همان رأی دهنده‌ها و افزایش رنکینگ سایت، برچسب اعتبار به حرف‌های ساختگی‌ مالک آن می زند.


نگارنده: فاطمه سامعی