زمان : 26 Mordad 1390 - 23:13
شناسه : 37756
بازدید : 3327
گزارشی از یک نخبه مسجدی در عرصه قرآن و هنر گزارشی از یک نخبه مسجدی در عرصه قرآن و هنر

گزارشی از یک نخبه مسجدی در عرصه قرآن و هنر

یزدفردا "مسجد مکان پرورش استعدادهای مختلف نسل جوان است و بهترین مکان برای ثبت آثار مختلف فرهنگی و هنری در هر کشوری هستند. در این راستا کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد به کمک مساجد آمده و عرصه را برای آموزش و یادگیری و ثبت وقایع و رخدادهای مسجدی فراهم کرده‌اند.

یکی از فعالیت های هنری که ثبت وقایع مساجد را ممکن می سازد، هنر عکاسی است که جوانان بسیاری با شرکت در دوره‌های آموزشی و جشنواره‌های مختلف چون جشنواره جوانان مساجد فنون مختلف عکاسی را فرا می گیرند و با هم در این عرصه به رقابت می پردازند.

یکی از نخبگان مسجدی در عرصه عکاسی مصطفی سلمانی زارچی عضو کانون مسجد امام هادی (ع) شهر زارچ استان یزد است که در جشنواره ترنج که در استان قم برگزار شد، مقام دوم را از آن خود کرد.

وی متولد سال 1367 و دارای مدرک مهندسی معماری است و به دلیل علاقه بسیارش به هنر عکاسی در اوقات فراغتش عکاسی می کند و با شرکت در جشنواره ترنج (از سری جشنواره‌ بزرگ جوانان مساجد) با موضوع جوان و مسجد و عاشورا در رشته عکاسی حایز رتبه دوم شد.

وی درباره ارتباطش با مسجد و کانون می‌گوید: به غیر از هنر عکاسی که قریب دو سه ماهه است بعد از موفقیت در جشنواره به صورت حرفه‌ای به آن می‌پردازم به یادگیری و حفظ قرآن نیز پرداخته ام و تاکنون پنج جزء قرآن را حفظ کردم و در مسابقات سپاه، مقام دوم حفظ 3 جزء را در استان یزد کسب کرده‌ام.

سلمانی زارچی بر لزوم یادگیری مباحث قرآنی با توجه به تأکیدات مقام رهبری تاکید می کند و یادآور می شود: مقام عظمای ولایت بهره مندی از قرآن را نعمتی بزرگ برای جوانان می دانند چرا که قرآن افقی روشن برای کسب موفقیت در زمینه‌های مختلف را با توکل به خدا و ایمان به معنویات هموار و روشن کرده است.

وی حضورش در جشنواره قرآنی مساجد را یکی از دلایل انس با قرآن می داند و می گوید: به اندازه‌ای تحت تأثیر تلاوت نوجوان قاری شرکت کننده در جشنواره جوانان مساجد قرار گرفتم که تصمیم به یادگیری قرآن به صورت اصولی گرفتم و خوشبختانه موفق شدم تا به امروز پنج جزء قرآن را حفظ کنم.

وی استفاده از استادان مجرب و تخصیص امکانات مناسب را برای توسعه فرهنگ نخبه‌پروری در مساجد و تبدیل استعدادهای بالقوه به استعاداهای بالفعل در جوانان را ضروری می داند و ادامه می دهد: مربیان خبره و حرفه‌ای بسیاری در زمینه‌ های قرآنی، عکاسی و یا سایر رشته‌ها شاخص هستند که می توانند الگویی برای جوانان و عامل تشویق و موفقیت آنها باشند و لازم است مسئولان به استفاده از افراد متخصص در برنامه ها اهتمام ویژه داشته باشند.