یزدفردا گلابدان:از 17 مرداد كه روز خبرنگار ناميده شد، كم كم دورتر و دورتر ميشويم و تب و تاب تجليل از خبرنگاران هم دارد كم كم فرو مينيشيند. عدهاي از صاحبمنصبان و بزرگان كشوري هم درباره شأن و شوكت اين «قشر آسيبناپذير»! جامعه سخناني بيان نمودند كه در رسانهها آمده است. ما كمي در افاضات اين عزيزان غور كرديم و تأمل نموديم و بعد ناگهان متوجه يك شباهت عجيب بين سخنان اين صاحبنظران و انديشمندان شديم. با خودمان گفتيم كه موضوع را با شما خوانندگان فردايي هم در ميان بگذاريم و ببينيم نظرتان در اين باره چه ميباشد؟! نشاني سايتهاي نقل كننده را هم ميدهيم تا نگوييد اين جناب گلابدان حرف بي دليل و بدون اساس ميزند. پس بخوانيد سخنان زير را از زبان گوياي گويندگانشان:
اصحاب قلم و صاحبان خرد و انديشه به ويژه خبرنگاران همواره زبان گويا و حقيقت جوي جامعه هستند. (استاندار مركزي)
http://arak-online.blogfa.com/post-2031.aspx
اصحاب قلم و صاحبان خرد و انديشه به ويژه خبرنگاران همواره زبان گويا و حقيقتجوي جامعه بوده و با چشمان تيزبين و نگاه واقع بين، مسووليت خطير آگاهسازي مردم را بر عهده دارند. (نماينده سلسله و دلفان در مجلس شوراي اسلامي)
http://irna.ir/NewsShow.aspx?NID=30510898
خبرنگاران زبان گويا و حافظان ارزش هاي فرهنگي جامعه اند. (مدير كل ارشاد كردستان)
http://www.bfnews.ir/vdcbafb8.rhb0wpiuur.html
خبرنگاران زبان واقعي و گويا ي مردم و مسئولين هستند. (فرماندار آستانه اشرفيه)
http://www.aryanews.com/Lct/fa-ir/News/20110809/20110809090921390.htm
این روز فرصتی ارزشمند و گرانبهاست تا از خدمات عزیزان عرصه های اطلاع رسانی که زبان گویا و چشم تیز بین جامعه هستند، قدردانی شود. (استاندار يزد)
http://www.shabestan.ir/NSite/FullStory/News/?Serv=49&Id=57452&Mode=
خبرنگاران زبان گویای بیان مشكلات و مطالبات مردم و پل ارتباطی مردم و مدیران هستند. (پارساييان-مدير امور جوانان استان يزد)
http://www.yazdfarda.com/news/37358.html
حتما شما هم متوجه شباهتي شديد كه بين تعبيرات اين دوستان درباره خبرنگاران وجود دارد. بله درست است. اين عزيزان از يزد گرفته تا آستانه اشرفيه و كردستان و استان مركزي همگي از خبرنگاران به عنوان زباني گويا براي بيان مسائل جامعه ياد كردهاند. حالا چطور همه اين دوستان به يك چنين نتيجه واحدي رسيدهاند جاي بررسي دارد:
شايد اين عزيزان مسئول، همگي قبل از مصاحبه درباره مقام خبرنگار مدتي وقت گذاشتهاند و بابت اين موضوع كه براي خبرنگاران چه تعبيري به كار ببرند كلي فكر كردهاند و سرانجام بهطور اتفاقي همگي، جدا جدا، رسيدهاند به اين نتيجه كه خبرنگارها زبان گويا هستند و اصلا هم هيچ هماهنگي بين آنها وجود نداشته است. ما هم بيخودي داريم در اين باره گمانهزني ميكنيم.
ممكن است همه اين عزيزان تهيه متن مصاحبه را سپردهاند به مسئولان روابط عمومي اداره و نهاد خودشان و آن عزيزان هم كه نميدانستهاند درباره خبرنگارها چه بنويسند تا نشاندهنده شأن و مقام والايشان باشد، با مسئولان روابطعموميهاي ديگر تماس گرفتهاند و بعد از كلي شور و مشورت به اين نتيجه رسيدهاند كه خبرنگارها را زبان گويا بنامند. به اين ترتيب متن مصاحبههاي همه مسئولان محترم هم مثل هم شده است.
شايد هم مسئولان محترم به خبرنگارها گفتهاند درباره روز خبرنگار خودتان يك خبري مصاحبهاي چيزي از قول ما بنويسيد. خبرنگارها هم نشستهاند و متني براي مصاحبه نوشتهاند و از آنجا كه خودشان را زبان گويا ميدانستهاند، از قول آن مقام مسئول نوشتهاند: «خبرنگاران زبان گويا هستند».
شايد هم خبرنگاراني كه خبرها را تهيه كرده اند به آن مقامهاي مصاحبهكننده گفتهاند: بيزحمت ما خبرنگارها را زبان گويا بناميد تا بلكه جامعه امروز حقيقتا باور كند ما زبان گوياي مردم هستيم و كمي با ما مهربانتر برخورد كند و از ما كمي بيشتر حمايت نمايد.
احتمال ديگر اين است كه همه اين عزيزان در دوران دانشآموزي در يك كلاس، درس انشا ميخواندهاند و يك روز، معلم موضوع مقام خبرنگار را براي آنها انتخاب كرده و اين عزيزان هم از روي دست همديگر نگاه كرده اند و انشا نوشتهاند. اين بوده كه وقتي اولي نوشته زبان گويا، نفرات بعدي هم همينطور پشت سر هم نوشتهاند زبان گويا و اين عبارت شده است ملكه ذهنشان و تا امروز هم باقي مانده است.
و بالاخره اين كه شايد هر يك از اين عزيزان كه همواره به روزند و خبرها و مصاحبهها را در سايتها و رسانههاي ديجيتالي و غيرديجيتالي دنبال ميكنند، مصاحبههاي ديگري را خوانده و چون از مطلب خوشش آمده، شب تا صبح نشسته و آن را از بر كرده و موقع مصاحبه خودش،همان حرفها را به خبرنگار محترم تحويل داده است.
در هر صورت دست همه اين عزيزان درد نكند. همگي زحمت كشيدهاند و در باب خبرنگاران داد سخن دادهاند. فقط به اين دوستان عزيز توصيه ميكنيم سال آينده كه خواستند درباره خبرنگاران حرف بزنند، حواسشان باشد ديگر اين تعبير را به كار نبرند، بلكه بروند دنبال يك تعبير تازهتر و باز حواسشان باشد كه از روي دست هم مصاحبه نكنند!!