اجراي طرح باروري ابرها بعد از سه سال توقف به صورت آزمايشي درسه استان يزد، فارس و كرمان از سرگرفته شد.
بر اساس اطلاعات بدست آمده روز دوشنبه از منابع موثق، پروازهاي آزمايشي و عملياتي اين طرح ديروز انجام شد و به گفته مسوولان باروري ابرها در يزد، اين پروازها موفقيت آميز بوده و امروز نيز ادامه دارد.
رييس مركز تحقيقات و باروري ابرها و همچنين نماينده مجري طرح در يزد در تماس خبرنگار ايرنا در مورد نحوه و چگونگي اجراي طرح اظهار نظر نكردند و موضوع را به مديران اجرايي طرح در تهران ارجاع دادند.
قراربود طرح باروري ابرهابامركزيت استان يزد دراستانهاي كرمان، اصفهان، چهارمحال و بختياري،كهگيلويه و بويراحمد، قم، سمنان و بخشهايياز استانهاي خراسان رضوي و جنوبي اجرا شود.
تلاش امروزخبرنگار ايرنا براي كسب اطلاعات بيشتربا مسوولان مربوط در تهران نتيجهاي نداشت.
معاون وزير نيرو در امور آب چندي پيش در يزد گفته بود:طرح باروري ابرها بعد از سه سال توقف، دوباره از نيمه دوم امسال در كشور اجرا خواهد شد.
رسول زرگر افزود: براي اجراي اين طرح ۱۵ميليارد ريال اعتبار اختصاص يافته است كه بخشي از آن تامين شده است.
وي گفت: با همكاري رصدخانه مركز آب و هواي كشور روسيه،كار تحقيقاتي اين طرح انجام و نيروهاي مورد نياز، آموزشهاي لازم را فرا گرفتهاند.
وي مشكلات اعتباري و تجهيزاتي را علت توقف سه سال طرح در كشور دانست و گفت: اين مشكلات برطرف و دو هواپيما توسط شركت صافات خريداري شده است.
مجري طرح باروري ابرها در كشور اضافه كرد: براي اجراي طرح، سه دستگاه رادار در كشور نصب شده است و چهارمين دستگاه نيز به زودي نصب خواهد شد.
به گفته كارشناسان، طرح باروري ابرها بين ۱۵تا ۲۰درصد افزايش نزولات آسماني را بدنبال خواهد داشت.
۳۰كشور دنيا از اين فناوري استفاده ميكنند و استفاده از آن در كشور ما به رغم اين كه چهار سال با محوريت فعاليتهاي تحقيقاتي صورت گرفت نتيجه مثبت داشت.
استفاده از فناوري باروري ابرها، مدت ۴۰سال در دنيا رايج و روسيه در اين زمينه پيشتاز است.
استان يزد از مناطق خشك مركز فلات ايران محسوب ميشود و ميزان بارندگي ساليانه آن از ۱۱۰ميليمتر بيشتر نيست