(2)«توسعه استان و ائمه جمعه استان »
مهندس سعيد مهذب ترابي
مختصري از بيوگرافي نويسنده :مهندس سعيد مهذب ترابي كه داراي مدرك ليسانس برق و فوق ليسانس صنايع مي باشد داراي سابقه 20 ساله مديريت درقسمت هاي مختلف وزارت نيرواست ازويژگي هاي منحصر به فرد مهندس ترابي حفظ ارتباط خود با محيط دانشگاهي و علمي كشور بوده است به طوري كه وي عضو هيئت علمي جهاد دانشگاهي استان و بصورت پاره وقت در دانشگاه يزد نيز تدريس مي نموده است وتا بحال حدود سي مقاله در كنفرانس هاي علمي داخل و خارج از كشور ارائه نموده است. در جديد ترين كار علمي وي كتاب راه سوم(مدلی جدید برای تجدید ساختار در صنعت برق) نوشته کریستیان استوفیس، را ترجمه و منتشر نموده است . از مقالات ارائه شده توسط مهندس ترابي مي توان به : انتخاب بهينه ترانسفورماتورها ،اهميت تعرفه ها بر اعمال مديريت مصرف و تنظيم قله بار اشاره نمود
قسمت آخر
در شماره قبل عنوان گرديد كه تفكر تفكيك دين و توسعه خطرناك و در جامعه ديني استان ضد توسعه است و مي بايد امكان مشاركت بيشتر ائمه محترم جمعه استان براي بستر سازي و تسريع در فرآيند توسعه استان فراهم گردد. با تحليل و بررسي زمينه هاي مناسب فرهنگي در فرآيند توسعه استان، نقش ائمه محترم جمعه در فرهنگ سازي زمينه هاي مشروحه زير انكارناپذير بوده و در صورت فراهم شدن شرايط بيشتر مشاركت آنان، بي شك شاهد تسريع در روند توسعه خواهيم بود.
1-ايجاد ديدگاه و برخورد علمي و عقلي با مسائل و پديده هاي اجتماعي:
يكي از اصول تأكيد شده در دين مبين اسلام، دعوت به تفكر و تدبر كردن است. تفكر در مخلوقات، تفكر در احوال واعمال خويش، تفكر در تاريخ و… و قرآن كريم توصيه دارد كه انسانها با تفكر و تدبر در اين مسائل به راز آفرينش پي ببرند وتكيه بر ظن و گمان را به جاي تفكر و علم مايه گمراهي مي داند.لذا يكي از زمينه هاي مناسب فرهنگي براي تحقق توسعه، نگرش و ديدگاه علمي و عقلي به مسائل و پديده هاي اجتماعي است و اين باور بايد در مردم ايجاد گرددكه هر حادثه اي داراي علت يا عللي است كه پي بردن به آن علتها از طريق علمي و عقلي صورت مي پذيرد. براي ايجاد و بسط و توسعه اين نوع نگرش در جامعه ديني استان، نقش ائمه محترم جمعه بسيار مؤثر و انكار ناپذير است. به عنوان مثال، محوريت توريسم در سلسله مراتب توسعه استان، نياز به زمينه سازي فرهنگي و تطابق مقتضيات محيطي و باورهاي ديني باواقعيت درآمد زايي و نتيجتاً افزايش سطح رفاه مردم داشته و واقعيت و عقل حكم مي كند باتوجه به امكان توسعه در اين بخش به اين پديده به عنوان يك واقعيت نگريسته شده و به جاي برخورد انفعالي، بايكوت و ايجاد فرهنگ مخالفت كه آزموني با نتيجه معكوس است، بستر سازي و جهت دهي مطابق با باورهاي فرهنگي وديني در راستاي منافع استان صورت پذيرد. بنابراين و در كليت، بسط و گسترش نگرش علمي وعقلي به پديده ها و اصرار و تكرار و تحليل و تذكر مستمر به اين مقوله، زمينه ساز توسعه همه جانبه و معقول خواهد بود.
2-نگرش و گرايش معقول به دنيا ومسائل مادي:
اسلام در مباحث اقتصادي دو نوع نگرش را به هم پيوند و ارتباط مي دهد. در كنار سلسله قوانين ومقررات اقتصادي و ماليات و مالكيت و … توجه به اخلاق در اقتصاد را مانند امانت، صدقه، ايثار، عدالت و… بصورت جدي مطرح مي نمايد و از طرفي ديگر دنيا را مزرعه آخرت دانسته وداشتن معاد را در گرو داشتن معاش مي داند و فقر و محروميت را نزديك به سرحد كفر مي بيند و ضمناً با غايت آمال قراردادن مسائل دنيوي و مادي سخت مخالفت مي نمايد.لذا زمينه سازي فرهنگي براي تلاش و كوشش مستمر آحاد جامعه به منظور افزايش سطح درآمد و كاهش بيكاري همراه با توصيه به اعتدال وميانه روي و داشتن اخلاق اسلامي اقتصادي مي تواند محركي قوي در توسعه استان باشد. بديهي است فرهنگ توقع در حد امكانات، ايثار در خدمت و نهايت سعي و تلاش براي سازندگي استان و كشور، زمينه هاي فرهنگي مناسبي براي توسعه است كه بسط و توسعه و گسترش آنها توسط ائمه محترم جمعه امكان پذيراست.
3-اعتقاد به برابري انسانهاو عدالت اجتماعي و آزادي انديشه و احترام به حقوق ديگران:
بسط و گسترش زمينه هاي فرهنگي عدالت اجتماعي و آزادي انديشه و احترام به حقوق ديگران از ارزشها واهداف اصلي توسعه مي باشدو با توجه به باورهاي ديني مردم استان و تأكيد اصولي دين مبين اسلام بر ضرورت وجودي مباحث فوق، ايجاب مي نمايد كه تحليل وتأكيدهاي مؤثر و مستمري بر ايجاد بيشتر زمينه هاي فرهنگي فوق گردد. بديهي است حصول و گسترش ارزشهاي فوق، تسهيل كننده روند توسعه ودر نتيجه افزايش سطح رفاه مردم استان را به دنبال خواهد داشت.
زمينه سازي و بستر سازي فرهنگي در مورد مباحث سه گانه فوق ازالزامات توسعه استان بوده وامكان توسعه پايدار بدون توجه به مباحث فوق وجود ندارد.
تحقق اهداف اشاره شده باعث افزايش مشاركت مردم شده و در نهايت باعث توسعه بيشتر مي شود. در اين فرآيند مشاركت مستمر ائمه محترم جمعه براي زمينه سازي فرهنگي و تطبيق واقعيات ديني و فرهنگي با واقعيات ذاتي و جهت دهي مناسب به فرآيند توسعه بسيار مهم ومؤثر است و مي بايد كمافي السابق زمينه مشاركت بيشتري براي تحقق اهداف فوق فراهم گردد.
توانايي و قابليت حضور مردمي، اعتماد واحترام مناسب مردمي، وجود تريبون جامع و تأثيرگذار نماز جمعه، همگامي و همسويي با خواسته هاي به حق و معقول مردمي، بهره گيري از اطلاع رساني مردمي، حركت در بطن جامعه ومردم، اطلاع از اخبارو اطلاعات مردمي، امكان بيان مواضع سياسي واجتماعي و دهها امكان ديگر، واقعيتهايي است كه بيانگر ميزان تأثيرگذاري ومشاركت ائمه محترم جمعه در توسعه استان مي باشد كه مي بايد به آن توجه كافي و وافي گردد.
توسعه استان و ائمه محترم جمعه قسمت اول
آ-ارسطويزدفردا
مطالب اين نويسنده در يزدفردا
تغيير الزامي براي توسعه
تاریخ : 11 اسفند 1384 - قبلازظهر 08:29