رئيس پليس راهور ناجا;كلمه »يكساله وموقت« ازگواهينامه ها حذف مي شود
كلمه »يكساله وموقت« ازگواهينامه ها حذف مي شود
سردار رويانيان با اشاره به اين كه در گواهينامه هاي جديد ديگر كلمه »يكساله و موقت« درج نمي شود، افزود:دارندگان اين دسته از گواهينامه ها برابر آنچه در پشت گواهينامه آمده است در طول يك سال تحت كنترل پليس هستند و پس از آن در صورت عدم انجام تخلفات تعيين شده، گواهينامه آنها، خود به خود پنج ساله مي شود.
رئيس پليس راهنمايي ورانندگي نيروي انتظامي گفت: از يك ميليون و 600 هزار دارنده گواهينامه يك ساله 4 هزار نفر نمي توانند گواهينامه پنج ساله بگيرند.
سردار رويانيان با اشاره به اين كه از 15 آبان ماه سال گذشته تا 15 آبان ماه سال جاري حدود يك ميليون و 600 هزار گواهينامه يك ساله براساس قانون جديد صادر شده است، افزود: تاكنون حدود 200 هزار گواهينامه يكساله تعويض شده است.
به گفته وي 95 درصد دارندگان گواهينامه يك ساله، گواهينامه پنج ساله مي گيرند.
رئيس پليس راهنمايي و رانندگي نيروي انتظامي در خصوص تمديد گواهينامه هاي يك ساله گفت: دارندگان گواهينامه هاي يك ساله يك ماه پيش از انقضاي مهلت موظفند ضمن مراجعه به مركز پليس + 10 يا پست نسبت به پر كردن فرم مربوطه و ارائه گواهينامه به همراه مدارك لازم اقدام كنند.
وي افزود: شركت پست ويا مراكز پليس + 10 پس از دريافت گواهينامه اين افراد، برگه اي را در اختيار دارنده گواهينامه قرار مي دهد كه براساس آن مي تواند به مدت يك ماه از تاريخ برگه با آن در سطح شهر رانندگي كند.
رئيس پليس راهنمايي و رانندگي نيروي انتظامي با اشاره به اين كه سيستم تعويض گواهينامه مكانيزه شده است، افزود: در صورتي كه دارنده گواهينامه يكساله تخلفات شاخص درج شده در گواهينامه را انجام نداده باشد، سيستم به صورت اتوماتيك براي فرد، گواهينامه پنج ساله صادر كرده و گواهينامه اين افراد نيز به در منازل آنها ارسال مي شود.
وي گفت: براساس آيين نامه جديد راهنمايي و رانندگي صدور گواهينامه گروه »ب-1« - معادل پايه 2شخصي - براي رانندگي با (خودروهاي تا 9 نفر ظرفيت و وانت تا 5/3 تن) شخصي در صورتي كه دارنده، 10 تخلف را انجام ندهد و محدوديت ها و ممنوعيت هاي آن را رعايت كند، به گواهينامه اصلي با اعتبار 5 ساله تبديل مي شود.
رئيس پليس راهنمايي و رانندگي نيروي انتظامي در خصوص شرايط تبديل گواهينامه هاي يك ساله به گواهينامه هاي اصلي به ايسنا گفت: براساس آيين نامه جديد راهنمايي و رانندگي تبديل اين گواهينامه مشروط به مقصر نبودن در تصادفات منجر به فوت و جرح، متواري نشدن از صحنه تصادفات جرحي، فوتي و يا خسارتي، عبور نكردن از محل ممنوع، رانندگي نكردن با وسيله نقليه داراي نقص فني، عبور نكردن از چراغ قرمز، توجه به فرمان پليس، انجام ندادن حركات مارپيچ در راه ها و عدم استفاده از پلاك يا مدارك جعلي، نداشتن محكوميت جرايم رانندگي از مراجع قضايي، ارائه اطلاعات جديد مبني بر تغيير مشخصات فردي يا نشاني محل سكونت در ظرف مدت مقرر (10 روز) ونداشتن محروميت رانندگي از سوي مراجع صالحه است.
وي افزود: در صورت ارتكاب هر يكي از موارد فوق، گواهينامه رانندگي موقت فرد تنها با طي مراحل قانوني و براساس آيين نامه صادر مي شود و متقاضي بايد آموزش نظري و آزمون هاي نظري و عملي رانندگي را مجددا" طي كند.
سردار رويانيان با اشاره به ديگر مقررات دريافت گواهينامه هاي يك ساله گفت: براين اساس در صورتي كه 6 ماه از تاريخ اعتبار گواهينامه موقت بگذرد و دارنده آن نسبت به تبديل به گواهينامه اصلي اقدام نكند، فرد بايد آزمون نظري رانندگي را مجددا" امتحان داده و در صورتي كه يك سال از تاريخ اعتبار گواهينامه موقت بگذرد و در اين زمينه اقدام نكند، بايد آزمون هاي نظري و عملي را مجددا" امتحان دهد.
رئيس پليس راهور ناجا همچنين تأكيد كرد: براساس آيين نامه جديد در صورتي كه راننده به علت تكرار ارتكاب تخلفات مهم و حادثه ساز در يك سال، حد نصاب نمره منفي را دريافت كند، گواهينامه رانندگي وي به استناد قانون نحوه رسيدگي به تخلفات و اخذ جرايم رانندگي، ضبط يا ابطال خواهد شد كه نحوه محاسبه نمره منفي براي رانندگان برابر قانون نحوه رسيدگي به تخلفات خواهد بود كه هم اكنون در كميسيون حقوقي و قضايي مجلس در حال بررسي است و به زودي تصويب مي شود.
وي بااشاره به طرح ملي صدور گواهينامه در كشور گفت: هم اكنون 10 نوع گواهينامه در كشور وجود دارد كه به زودي گواهينامه ها، يك شكل مي شوند و نوع گواهينامه افراد در مشخصات مندرج در پشت آن تعيين مي شود.