زمان : 23 Khordad 1390 - 11:08
شناسه : 34805
بازدید : 4545
یک فوق تخصص سرطان كودكان در یزد:لوسمی شایع ترین سرطان کودکان است یک فوق تخصص سرطان كودكان در یزد:لوسمی شایع ترین سرطان کودکان است

یک فوق تخصص سرطان كودكان در یزد:

لوسمی شایع ترین سرطان کودکان است

یزدفردا :بهداشت و درمان :يک فوق تخصص سرطان كودكان در یزد گفت: لوسمی فرایند و تکثیر، خونسازی و ایمنی طبیعی بدن را مختل می کند و لوسمی لنفوئیدی حاد شایع لوسمی در کودکان است که بین سنین 2 تا 6 سال تظاهر می کند.دکتر اعظم السادات هاشمی در گفت‌وگو با وبدا، سرطان خون یا لوسمی را نوعی بیمای پیشرونده و بدخیم اعضای خون ساز بدن عنوان كرد که با تکثیر و تکامل ناقص گويچه هاي سفید خون و پیش سازهای آن در خون و مغز استخوان ایجاد می شود.
وی بیان كرد: لوسمی فرایند تکثیر، خونسازی و ایمنی طبیعی بدن را مختل می کند و اجتماع این یافته های سرطانی در خارج از مغز استخوان، موجب تشکیل توده هایي در اندامهای حیاتی بدن می شوند.
وی اظهار كرد: لوسمی براساس طیف، شدت، سرعت و پیشرفت بیماری به دو دسته حاد و مزمن تقسیم می شود که گسترش دامنه بیماری در وضیعت حاد کوتاه تر و در مزمن طولانی تر است.
وی افزود: شایع ترین اشکال لوسمی براساس سرعت پیشرفت روند بیماری و نوع گویچه سفید خون که دچار تراريختگي و سرطان شده به چهار گروه لوسمی لنفوئيدي حاد، لوسمی ميلوئيدي حاد، لوسمی لنفوئیدی مزمن و لوسمی ميلوئيدي مزمن تقسیم می شوند. وی، علائم هشدار دهنده سرطان خون را احساس ناخوشی عمومی، تظاهر لکه های دانه اناری زیر جلدی پوست، لخته یا منعقد نشدن خون در پی ایجاد زخم یا بریدگی، ضعف یا خستگی مزمن، عفونتهای مکرر، دردهای استخوان و مفاصل، تنگی نفس در اثر فعالیت، تب و لرز و نشانه های شبه سرماخوردگی، احساس سیری و بی اشتهایی، خونریزی مکرر بینی، تورم و خونریزی لثه ها و لاغری ممتد عنوان كرد.
اين فوق تخصص سرطان كودكان ابراز كرد: تحقیقات آماری و بالینی روند بدخیمی بیماری لوسمی را به عواملی چون افراد، سابقه قبلی ابتلا به بیماری های خونی، استعداد میزبان و عوامل ژنتیکی، تشعشع و اعتیاد به دخانیات ارتباط می دهند. همچنین ابتلا به لوسمی با افزایش سن ارتباط مستقیم دارد به گونه ای که افراد بالای 55 سال باید بیشتر مراقب علائم هشداردهنده باشند.
وی بیان کرد: با توجه به وضعیت عمومی سلامت فرد، بررسی های تشخیص لوسمی ممکن است شامل آزمایش خون، نمونه برداری، سازگاری بافتی، بررسی کروموزومی، عکسبرداری از قفسه سینه با تابش اشعه ایکس، سی تی اسکن، پرتونگاری با استفاده از تشدید میدان مغناطیسی، سونوگرافی و معاینات بالینی باشد.
دکتر هاشمی گفت: فرایند درمان لوسمی برای هر شخص معین با شرایط بیماری وی مرتبط است و الگوهای درمان لوسمی بستگی به نوع لوسمی، وضعیت بیماری در شروع درمان، سن، سلامت عمومی و چگونگی واکنش بیمار به نوع درمان دارد.
وی افزود: علاوه بر الگوهای رایج برای درمان انواع سرطان همچون شیمی درمان و اشعه درمانی می توان به درمان بیولوژیکی یا ایمونولوژیک، جراحی، پیوند مغز استخوان، پیوند اتولوگ، پیوند سفيژنئيك و پیوند آلوژنئیک اشاره کرد.
وی تصریح كرد: پس از تهیه بافت پیوندی از روش های ذکر شده به بیمار مقادیر بالایي داروهای شیمی درمانی همراه یا بدون پرتو درمانی می دهند تا باقیمانده مغز استخوان وی تخریب شود و در مرحله ی آخر مغز استخوان سالم را گرم گرده و بوسیله ی یک سوزن و از طریق سیاهرگ به بیمار تزریق می شود تا جانشین مغز استخوان تخریب شده شود.
وی ادامه داد: پس از ورود بافت پیوندی به جریان خون، یافته های پیوند زده شده به مغز استخوان هدایت شده و به تولید گویچه های سفید خون، گویچه های قرمز خون و پلاکتهای جدید می پردازند.دکتر هاشمی، ابتلا به عفونت و خونریزی، تهوع، استفراغ، خستگی، بی اشتهایی، زخمهای دهانی، ریزش مو و واکنش های پوستی را از جمله عوارض جانبی پیوند مغز استخوان و پیوند سلولهای پایه دانست.
وی خاطرنشان كرد: امروزه با کاربردهای جدید الگوهای درمان پیوند مغز استخوان و درمان بیولوژیکی یا ایمونولوژیک و داروهای جدید ضدسرطان و پیشرفتهای علم ژنتیک و ساختارهای ژن های انسانی امیدهای تازه ای برای غلبه بر این بیماری بوجود آمده است.