زمان : 26 Mehr 1385 - 00:01
شناسه : 3124
بازدید : 763
فلاحيان وزير اسبق اطلاعات : دولت بداند با شمشيرشكسته نمي‌توان درجنگ پيروز شد فلاحيان وزير اسبق اطلاعات : دولت بداند با شمشيرشكسته نمي‌توان درجنگ پيروز شد

لي فلاحيان، وزير اسبق اطلاعات، آن‌گونه كه خودش مي‌گفت؛ درحال حاضر بيشتر روي پروژه‌هاي تحقيقاتي مثل بانكداري اسلامي و سياست‌هاي پولي كار مي‌كند و در موسسه‌ي فرهنگي «فلاح» نيز به فعاليت‌هاي مذهبي مشغول است.

وي كه هم‌اكنون نماينده مردم خوزستان درمجلس خبرگان است، براي انتخابات خبرگان بار ديگر از همين استان كانديدا شده و نام وي در ليست جامعتين قرار دارد.

فلاحيان گفت كه در انتخابات رياست جمهوري نهم چون هاشمي كانديدا شد، او نيامد ولي در دور آينده حتي اگر خاتمي هم بيايد كانديدا خواهد شد.

وزير اسبق اطلاعات گفت:« درحال حاضر دعواهاي سياسي بين احزاب اصول‌گرا و اصلاح‌طلب به ادعاي خودشان تمام شده و با يكديگر رفيق شده‌اند؛چراكه اصلاح‌طلبان مي‌گويند در نتيجه دعواي ما گروه سوم پا به عرصه گذاشت و نتيجه‌ انتخابات رياست جمهوري را به نفع خود تمام كرد.»

حجت‌الاسلام علي فلاحيان در گفت‌وگوي تفصيلي با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) افزود:« اصلاح‌طلبان با بيان اين‌گونه سخنان مي‌خواهند عملكرد خود را توجيه كنند. آن‌ها مي‌خواهند با اين‌گونه سخنان، ظلم‌هاي بسياري را كه به ما كردند، توجيه كنند. آن‌ها عليه ما خيلي حرف زدند و حال مي‌گويند اشتباه كرديم و بايد رفيق شويم.»

وي در مورد علت توجه بيشتر احزاب و گروه‌هاي سياسي به چهارمين دوره‌ي انتخابات مجلس خبرگان اظهار داشت:« مجلس خبرگان در ذات خود داراي حساسيت‌هاي ويژه‌اي است، ولي اين دوره به خاطر مصادف شدن با برخي از مسايل بين‌المللي، به‌خصوص انرژي هسته‌يي و مسايل منطقه مثل عراق و لبنان، حساسيت بيشتري پيدا كرده است.»

وي تاكيد كرد:« طبيعتا بودن افراد مختلف از انديشه‌ها و سلايق مختلف درمجلس خبرگان امري طبيعي و مورد توجه گروه‌هاي سياسي است و بدين جهت آن‌ها رقابت خود را براي حضور در اين عرصه تشديد كرده‌اند.»

فلاحيان در برابر اظهارات كساني كه نسبت به نوع رد صلاحيت‌ها ازسوي شوراي نگهبان ابراز نگراني مي‌كنند، گفت:« همه‌ گروه‌هاي سياسي قبل از برگزاري انتخابات از اين نوع فرافكني‌ها دارند و اين مساله‌ي تازه‌اي نيست.ولي ساز و كار مجلس خبرگان خيلي روشن و واضح است و افراد براي حضور در اين انتخابات بايد امتحان بدهند يا مدارك لازم را از نظر علمي داشته باشند.»

اين فعال سياسي ادامه داد:« مساله‌ي مهم ديگر در تعيين صلاحيت كانديداها اعتقاد فرد به ولايت فقيه است؛ چراكه كسي كه مي‌خواهد در خبرگان حضور پيدا كند بايد در جهت پاسداري از ولايت فقيه قسم بخورد و لذا اگر كسي قبلا در مورد ولايت فقيه اظهاراتي داشته و ولايت فقيه را مورد ترديد قرار داده يا آن را رد كرده نبايد انتظار داشته باشد كه مورد تاييد شوراي نگهبان قرار بگيرد.»

وي درباره آن‌چه تضمين كننده‌ي سلامت انتخابات آتي خواهد بود، خاطرنشان كرد:« تضمين ما در مرحله‌ي اول قانون است؛ چراكه ساز و كارهاي قانوني كاملا مشخص است و اگر كسي بخواهد اعمال نظر شخصي كند، قانون جلوي او را مي‌گيرد.اگر كساني كه بايد قانون را پياده كنند، تخلف كنند و كسي نتواند با آن‌ها برخورد قضايي كند، مي‌توان به حكم رهبري توجه كرد. شما مواردي را مشاهده كرده‌ايد كه اعتراضاتي وجود داشت و ولي فقيه وارد شدند و مساله را حل كردند.»

وي درباره مباحثي كه پيرامون تشكيل گروه سومي با محوريت مصباح يزدي در انتخابات خبرگان عنوان مي‌شد، گفت:« من در مورد اين‌كه آقاي مصباح و شاگردان‌شان و يا كساني كه در دولت هستند مي‌خواهند در انتخابات خبرگان ليست مستقل بدهند يا نه تحقيق و حتي اخيرا نيز اين موضوع را پي‌گيري كردم و تا آن‌جايي كه به من گفته شده اين‌چنين نيست و آن‌ها نمي‌خواهند ليست مستقل ارايه دهند. آقاي مصباح و شاگردان‌شان در ارگان‌هاي مختلف به‌خصوص در بين نيروهاي حزب‌اللهي و اصول‌گرا طرفداران خاص دارد و مطمئنا اين نيروها روي كانديداهايي تكيه و تبليغ مي‌كنند كه اصول‌گرا باشند. نيروهاي حزب‌الله و اصولگرا به كساني در انتخابات خبرگان راي مي‌دهند كه بيشتر بر روي اصول پافشاري كنند.»

فلاحيان با تاكيد بر اين كه « در فضاي سياسي جامعه بايد اختلاف سليقه و مقداري بگو مگو وجود داشته باشد» گفت:« با همه‌ي گروه‌هاي سياسي رفيق هستم و معتقدم هركس اصول مورد نظر امام مبني بر مبارزه با استكبار، دفاع از مستضعفين جهان و حاكميت ديني و عدالت در همه‌ي حوزه‌ها را قبول داشته باشد جزو نيروهاي انقلاب محسوب مي‌شود. گرچه درحال حاضر مي‌بينيم برخي از اصلاح‌طلبان معتقدند كه دين فقط بايد در حوزه‌ي فردي باشد ولي امام(ره) معتقد بود كه اسلام مي‌تواند در تمام حوزه‌ها حضور داشته باشد. امام(ره) به مساله‌ي قسط و عدالت نيز توجه ويژه‌اي داشتند. گرچه متاسفانه امروزه بعضي‌ها به شدت شعار آن را مي‌دهند ولي كمتر آن را اجرايي مي‌كنند.»

وزير سابق اطلاعات درباره‌ي كساني كه به عنوان جريان سوم تير خود را فراتر از دو جريان اصلاح‌طلب و اصولگرا مي‌دانند، گفت:« در شعار واقعا اين‌چنين است. آن‌هايي كه در جريان سوم تير فعال بودند بهتر از ديگر گروه‌هاي سياسي شعار دادند. آن‌ها عدالت، مهرورزي، ساختن ايران اسلامي را شعار دادند و شعارهاي‌شان دلپذيرتر و مستحكم‌تر بود. اين شعارها خواسته‌هاي مردم بود. البته همه منتظرند ببينند كه اين دولت در صحنه‌ي عمل چه مي‌كند. حال صحنه‌ي آزمايش و عمل است و بايد ديد دولت در اين صحنه دولت آيا با موفقيت عمل مي‌كند؟»

فلاحيان در ارزيابي از عملكرد دولت گفت:« يك سال به نظر من براي قضاوت كردن زود است؛ چراكه تا دولت بتواند افراد هم‌سليقه و هم‌تفكر خود را براي كار كردن پيدا كند كمي طول مي‌كشد. ولي دولت بايد در طول اين مدت شعارهايش را اجرايي كند و اگر اين كار را نكند داستان دولت‌هاي قبلي تكرار مي‌شود.»

وي ادامه داد:« اين بي‌انصافي است كه بگوييم دولت نهم كاري نكرده است. دولت جديد تلاش كرد كه نرخ بهره را كاهش دهد و در اين راستا به موفقيت‌هايي نيز رسيد. درحال حاضر وام‌ها راحت‌تر و با بهره‌هاي كمتري داده مي‌شود و بي‌انصافي است كه بگوييم كاري نكرده‌اند.اكنون تورم با توجه به آمارهاي بانك مركزي به نرخ يك رقم نزديك شده است. البته من نمي‌گويم تورم نيست ولي رشد تورم كاهش پيدا كرده و اين مساله‌اي است كه مردم به آن توجهي نمي‌كنند.اكنون وام‌هاي اشتغال‌زايي ارايه مي‌شود، به صنايع توجه مي‌شود و توليد داخلي رو به افزايش است.البته وام‌هايي كه براي تاسيس بنگاه‌هاي زودبازده اقتصادي، دولت تخصيص مي‌دهند، مفيد است ولي اگر دقت نكند، ممكن است كه عوارضي را به همراه داشته باشد.»

فلاحيان در عين حال به خبرنگار ايسنا گفت:« اگر دولت نتواند در طول اين چهار سال به شعارهايش عمل كند مردم دفعه‌ي بعد انتخابش نمي‌كنند و به او راي نمي‌دهند و گروه ديگري را انتخاب مي‌كنند. ما بايد به شعور، هوش و قضاوت مردم توجه كنيم. مردم آگاه هستند و در موقع مناسب قضاوت مي‌كنند و تصميم مي‌گيرند. اكنون دولت نهم در بين مردم عادي كوچه و بازار داراي طرفدار است. از دولت حمايت مي‌كنند و به اين دولت اميد بسته‌اند. ولي همين مردم با هيچ‌كس رودربايستي ندارند.»

وي تاكيد كرد:« دولت به هيچ وجه نمي‌تواند بدون توجه به برنامه‌هاي قبلي تدوين شده مانند چشم‌انداز 20 ساله، برنامه چهارم توسعه و خلاف آن تصميم‌گيري كرده باشد. اگر نمايندگان مجلس مشاهده مي‌كنند كه دولت طبق برنامه‌هاي مصوب مجلس عمل نمي‌كند بايد از اين دولت پرسش كنند. تاكيد مي‌كنم كه دولت نمي‌تواند سليقه‌اي عمل كند. دولت بايد بر اساس چشم‌انداز و برنامه‌ي توسعه عمل كند.»

وزير اسبق اطلاعات در ارزيابي‌ خود نسبت به نقش بيگانگان در حوادث چندي قبل خوزستان با طبيعي دانستن چنين اقداماتي، اظهار داشت:« اكنون در مرزهاي ما غربي‌ها به‌خصوص انگليسي‌ها حضور دارند و سعي مي‌كنند كه ناامني را در مرزهاي ما ايجاد كنند. آن‌ها به اقدامات خرابكارانه متوسل شده و به وسيله‌ي مزدوران خود در داخل سعي مي‌كنند براي ما مشكلاتي ايجاد كنند. عوامل خارجي در اقدامات تروريستي رخ داده در كشور ما دخيل بوده‌اند. آن‌ها در اين ارتباط سعي مي‌كنند كه از مزدوران داخلي سوء استفاده كرده و با دادن وعده وعيدها اهداف شوم خود را پيش ببرند. البته در اين راستا قوميت‌ها را نيز تحريك و سعي مي‌كنند كه در رابطه بين قوميت‌ها و حاكميت اختلاف و تفرقه ايجاد كنند.»

فلاحيان با بيان اين كه «در حال حاضر مهم‌ترين آسيب‌پذيري ما از ناحيه‌ي مرزها به‌خصوص مرزهاي سيستان و بلوچستان است» در ادامه تاكيد كرد:« معتقدم اگر مي‌خواهيم امنيت را در جامعه ايجاد كنيم و با برخي از مشكلات از جمله كلاهبرداري، دزدي و سرقت برخورد كنيم، نبايد در سطح جامعه بگير و ببند ايجاد كنيم؛ به نحوي كه جامعه متلاطم شود. معتقدم كه بايد كار منسجم و حساب شده‌ي اطلاعاتي انجام داد و بدون سر و صدا و بدون اين‌كه تنشي ايجاد شود با عوامل اين‌گونه اتفاقات برخورد شده و آن‌ها را مجازات كرد و مطمئنا اين شيوه از شيوه‌ي كنوني كه همراه با جار و جنجال و تبليغات است موثرتر خواهد بود. به نظر من تبليغات امنيتي براي كارهاي امنيتي درست نيست؛ چراكه تبليغات امنيتي باعث ايجاد دلهره براي مردم مي‌شود.»

فلاحيان در بخش ديگري از گفت‌وگوي خود با خبرنگار ايسنا آن‌چه از سوي اصلاح‌طلبان مبني بر نداشتن رسانه براي ارتباط با مردم و آگاه‌سازي آن‌ها جهت مشاركت در انتخابات مطرح مي‌شود را بهانه‌گيري دانست و گفت:« اين گروه شكست خورده و چون حرفش خريدار نداشته شكست خورده و اكنون اين شكست را به گردن اين و آن مي‌اندازد. مشاركت مردم يك اصل است. امام(ره) فرمودند ميزان راي مردم است. ما نيز مي‌گوييم جمهوري اسلامي. يعني بر روي جمهوريت در كنار اسلاميت هر دو تاكيد مي‌كنيم. مردم در حال حاضر اهميت انتخابات را درك كرده‌اند و مي‌دانند كه اگر مشاركت وسيع‌تري داشته باشند به سودشان خواهد بود و به نظر من نبايد از اين بابت نگراني داشت.البته درمورد حضور مردم در انتخابات بايد كار رسانه‌اي و تبليغات نيز انجام داد.»

فلاحيان در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اهميت شايسته‌سالاري در انتخاب مديران گفت:« مديران بايد درهنگام انتخاب معاونان خود يا زيردستانشان به مساله‌ي كفايت توجه ويژه‌اي داشته باشند و اگر به اين مساله توجه نكنند درحقيقت عدالت را اجرا نكرده‌اند. كساني كه درحال حاضر شعار عدالت را مي‌دهند بايد به اين مساله توجه كنند؛ چراكه براساس عدالت هركس بايد سر جاي خود قرار گيرد. در اسلام نيز با تاكيد بر امر شايسته‌سالاري گفته شده است كه اگر كسي به ناحق بر مسووليتي تكيه كند، به جامعه ظلم كرده است و ما اگر مي‌بينيم كه در گذشته دولت‌هايي ناموفق بوده‌اند به همين علت بوده است. آن‌ها به مساله‌ي شايسته‌سالاري توجه نكرده و مديران و وزراي خود را بر اساس رابطه انتخاب كرده‌اند. در دولت‌ها مشاهده مي‌كنيم كه وقتي در انتخابات پيروز مي‌شوند بلافاصله كساني كه در ستادهاي‌شان بوده‌اند بر سر كار مي‌آورند. البته من نمي‌گويم كه دولت‌ها ‌بايد كساني كه در طول انتخابات آن‌ها را همراهي كرده‌اند كنار بگذارند بلكه معتقدم بايد هركس را براساس لياقتش بر مسندي قرار داد. معتقدم كه بايد در انتخاب مديران به جناح‌بندي‌هاي سياسي توجه نكرد و به نظر من اگر دولتي اين امر را سرلوحه‌ي خود قرار دهد موفق خواهد شد.»

فلاحيان در پاسخ به سوالي در مورد تخريب‌هاي صورت گرفته در مورد برخي از شخصيت‌هاي موثر نظام گفت:« نبايد اجازه داد كه شخصيت‌هاي موثر نظام مورد تخريب قرار گيرند. در هر كشوري 2 درصد از جمعيت هستند كه داراي نفوذ و قدرت كارآفريني و ايجاد تحول هستند و اين افراد هميشه مورد احترام هستند كه از آن‌ها به عنوان نخبگان ياد مي‌شود. البته به نظر من اگر كسي از نخبگان و شخصيت‌هاي موثر داراي مشكل بود بايد از آن انتقاد كرد؛ چراكه انتقاد از مسوولان يك امر لازم و ضروري است.»

وي ادامه داد:« اين سنت‌شكني را مشاركتي‌ها و اصلاح‌طلبان كردند. آن‌ها اين خليفه‌كشي را به راه انداختند و اين فرهنگ را به وجود آوردند. اين گناه بر گردن آن‌هاست. تخريب‌هايي كه صورت مي‌گيرد جامعه را دچار مشكل مي‌كند. البته ممكن است برخي از افراد در عملكردشان دچار اشتباهاتي شده باشند كه بيان اين گونه اشتباهات و انتقاد از آنان درست است. اگر كساني كه در جامعه خدمت مي‌كنند مورد تخريب قرار گيرند، و كاري كنيم كه آن‌ها نتوانند خدمت كنند، اين خيانت به ملت است.»

فلاحيان در ادامه به بيان ديدگاه خود درباره هاشمي رفسنجاني پرداخت و گفت:« من آقاي هاشمي را از محورهاي انقلاب مي‌دانم. هاشمي شخصيتي است كه خيلي‌ها كه اكنون ادعا مي‌كنند، موقعي كه هاشمي با شاه مبارزه مي‌كرد و به زندان افتاده بود هنوز به دنيا نيامده بودند. من بعد از انقلاب وزير ايشان بودم و در طول انقلاب همكاري‌هاي طولاني مدت با ايشان داشتم. ايشان آدم مستعد و داراي پشتكار و علاقمند به سازندگي هستند. او دوست دارد كه ايران در جهان اسلام الگو و نمونه باشد. او مي‌گويد ما بايد معيارهاي غربي را از نظر علم و دانش در كنار معنويت داشته باشيم و اين شعار ايشان است.»

وزير اسبق اطلاعات ادامه داد:« من عقايد آقاي هاشمي را مي‌پسندم ولي اين به اين معنا نيست كه من با ايشان اختلاف‌نظر ندارم. من از همان ابتدا كه در دولت ايشان بودم با وي بر سر نرخ ارز اختلاف داشتم و اكنون نيز با دولت‌هاي كنوني بر سر اين موضوع اختلاف دارم؛ چراكه قرار نبود به اين مقدار نرخ ارز بالا برود.»

فلاحيان افزود:« من به غير از اين مورد بر سر مسائل فرهنگي نيز با آقاي هاشمي اختلاف‌نظر داشتم. من تاكيد داشتم كه بايد در مورد مسائل فرهنگي سرمايه‌گذاري شود ولي دولت ايشان كمتر بر روي اين مساله تاكيد مي‌كرد. من با آقاي هاشمي و آقاي خاتمي كه وزير فرهنگ‌شان بودند بر سر اين مسائل اختلاف داشتم با وزراي بعد از آقاي خاتمي نيز بر سر مسائل فرهنگي اختلاف داشتم. البته بگويم اين انتقادات من باعث نمي‌شود كه من به ايشان بي‌احترامي كنم به نظر من تك تك سلول‌هاي وجودي آقاي هاشمي براي خدمت به اين كشور است؛ چراكه ايشان داراي قدرت روحي و فكري لازم براي اين امر هستند. ايشان داراي استعداد زيادي است. وي يك شخصيت بين‌المللي است و در همان زمان كه رييس‌جمهور بودند بعضي از روساي جمهور فعلي دنيا به عنوان رده‌ي دوم و سوم با وي ملاقات مي‌كردند. نفوذ آقاي هاشمي در مسائل بين‌المللي خيلي خوب است و بايد از تجربيات آقاي هاشمي استفاده كرد. دولت بايد از اين ظرفيت استفاده كند و اگر اين كار را نكند به ضررش است.»

وزير اسبق اطلاعات درباره‌ي ميزان ضرورت استفاده دولت از تجربه كساني كه قبلا در عرصه‌هاي مديريتي فعاليت‌ مي‌كرده‌اند، گفت:« رويش و زايش نيرو‌ها يك امر مهم در مساله مملكت داري است. در كشور جواناني هستند مستعد و داراي شايستگي جهت حضور در عرصه مديريتي و ما مي‌توانيم از آن‌ها در عرصه‌هايي كه چندان كليدي نيست استفاده كنيم. هيچ‌گاه نبايد يك نيرو تا آخر عمرش در يك مسند قرار گيرد؛ چراكه آن نيرو به مرور زمان فسيل مي‌شود ما بايد زايش و رويش را در عرصه‌ي مديريتي مورد توجه قرار دهيم. البته حرف من به اين معنا نيست كه ما بياييم افراد جوان را كه داراي تجربه نيستند در عرصه مديرت‌هاي كلان قرار دهيم و بگوييم كه آن‌ها با مرور زمان كار ياد مي‌گيرند، اين اشتباه است؛ چراكه آن‌ها به علت عدم تجربه خرابكاري و فرصت سوزي مي‌كنند و اين خطرناك است. البته بحث بر سر اينست كه به جوانان بي‌توجه نباشيم و اين‌گونه نباشد كه يك فرد كه در گردش معمولي بايد در مديريت پايين باشد، براساس رابطه مثلا در سمت معاون وزير قرار گيرد.»

وي تاكيد كرد:« اگر دولت نهم حوزه مشاوران خود را محدود كند و با افراد موثر نظام كه داراي سابقه هستند مشورت نكند، خودش ضرر مي‌بيند.»

اين عضو مجلس خبرگان نوع تركيب آينده اين مجلس را بسته به آراي مردم دانست و خاطرنشان كرد كه اين مجلس برآمده از آراي مردم است.

وي درباره‌ي نگراني مطرح شده از سوي اصلاح‌طلبان به دليل يكدستي هيات‌هاي اجرايي و نظارت در حاكميت يكدست و از سوي ديگر طرح هدف برداشتن گام چهارم در انتخابات 24 آذر از سوي برخي اصولگرايان گفت:« اين حرف‌ها سياسي و طبيعي است كه در آستانه انتخابات بيان شود، هر دولتي وقتي روي كار مي‌آيد مخالفينش آن را در عرصه‌ي انتخابات به عنوان رقيب دانسته و آسمان و ريسمان را در جهت محكوميتش به هم مي‌بافند. البته دولت حق ندارد در نتيجه انتخابات دخالت كند. مجلس شوراي اسلامي، مجلس خبرگان و دولت اركان‌ها جدا از هم هستند كه هيچ‌كدام حق دخالت در امور يكديگر را ندارند، گرچه اعضاي اين سه ارگان توسط مردم طي انتخابات برگزيده مي‌شوند. هميشه دولت‌ها از سوي رقباي خود متهم به تماميت‌خواهي هستند. اين اتهام به تمامي دولت‌ها زده شده است. دولت هيچ‌گاه نگفته كه در انتخابات دخالت مي‌كند، البته ممكن است طرفدارانش مطالبي مانند اين‌كه گام بعدي‌مان را قوي‌تر برمي‌داريم مطرح كنند ولي دولت خود اين حرف را نمي‌زند.»

فلاحيان افزود:« من به طرفداران دولت توصيه مي‌كنم كه دقت لازم را در حفظ اصول مردم‌سالاري ديني و رعايت قوانين انتخابات داشته باشند. دولت طبق قانون حق هيچ‌گونه دخالتي را در انتخابات ندارد و فقط مجري است و اگر دخالتي كند، خطا كرده و بايد با دولت برخورد شود.»

اين عضو مجلس خبرگان رهبري در مورد تاثير همزماني برگزاري انتخابات خبرگان و شوراها بر ميزان مشاركت مردم اظهار داشت:« اگر مردم از فعاليت شوراها راضي باشند، وقتي كه به پاي صندوق‌هاي راي مي‌آيند كه اعضاي شوراي شهر را انتخاب كنند در همان جا در انتخابات خبرگان نيز شركت مي‌كنند و در اينجا همزماني مفيد و موثر خواهد بود و مشاركت مردم در انتخابات خبرگان را افزايش مي‌دهد. ولي اگر مردم از عملكرد شوراها راضي نباشند و نااميد شده باشند در انتخابات شوراها شركت نمي‌كنند، در نتيجه اين همزماني بر مشاركت مردم در انتخابات خبرگان تاثيري نخواهد داشت.»

وي ادامه داد:« وقتي مردم به خبرگان علاقه‌مند بوده و به شوراها علاقه‌اي نداشته باشند، براي شركت در انتخابات خبرگان به پاي صندوق‌هاي راي مي‌آيند خود به خود ترغيب مي‌شوند كه در انتخابات شوراها نيز شركت كنند، پس مي‌بينيم كه اين دو انتخابات بر روي يكديگر تاثير متقابل دارد و به طور كلي باعث افزايش مشاركت مردم در دو انتخابات مي‌شود.»

وزير اسبق اطلاعات درباره‌ي اين كه چگونگي برگزاري انتخابات شوراها و خبرگان در 24 آذر ماه اولين آزمون دولت خواهد بود، به ايسنا گفت:« هر كاري كه دولت مي‌كند در پرونده‌اش ضبط و به آن نمره داده مي‌شود و برايش يك آزمون است. ممكن است در يك آزمون نمره‌ي مثبت بگيرد و در يكي منفي، ولي دولت بايد توجه داشته باشد كه همه‌ي كارهايش مورد قضاوت مردم قرار مي‌گيرد.»

فلاحيان در بيان نقدي به دولت نهم اظهار داشت:« بحث بر سر اين است كه چه موقع بايد اين نقدها را بيان كرد. بايد به دولت فرصتي داده شود و بعد از پايان اين فرصت دولت را مورد نقد و نقادي قرار داد. مطمئنا در سال‌هاي آخر بهتر مي‌شود نقد كرد چون در آن موقع دولت مي‌خواهد خود را جمع و جور كند و ما نيز مي‌خواهيم دولت را ارزيابي كنيم و بگوييم خوب است يا بد؛ چراكه اين ارزيابي در راي دادن مردم تاثير دارد. البته در نيمه‌ي عمر دولت نيز مي‌توان عملكرد آن را مورد نقد و بررسي قرار داد. البته در اين موقع بايد انتقادات سازنده باشد اگر دولت عملكرد مثبتي داشته بايد از آن تمجيد شود و اگر عملكرد منفي داشت بايد، صراحتا بگوييم اين عمل بد بوده و دولت را مورد انتقاد قرار دهيم.»

وزير اسبق اطلاعات با بيان اين‌كه يقينا به عملكرد تمام دولت‌ها انتقاد وارد است، گفت:« مطمئنا هر دولتي در عرصه‌ي اجرا خطاها و اشتباهاتي مي‌كند، ولي دولت‌ها نيز بايد تلاش كنند تا كارآيي‌شان را افزايش داده و خطاهاي‌شان را به حداقل برسانند.»

فلاحيان درباره‌ي ترميم كابينه از سوي دولت و توجه به امر شايسته‌سالاري در انتخاب وزرا با بيان اين كه " شعار شايسته‌سالاري را اصلاح‌طلبان بودند كه سر دادند و انجام ندادند" گفت:« دولت نهم نام خود را دولت كارآمد گذاشته و گفته "مي‌شود و مي‌توانيم". آن‌ها مي‌گويند دولت نهم دولت كارآمد است. ترميم كابينه بحث خوبي است. آن‌ها دارند عملكرد وزرا را بررسي مي‌كنند و اين باعث افزايش كارآمدي دولت مي‌شود. اگر يك مدير كارآمد نباشد بركنار مي‌شود و اگر كارآمد باشد ابقاء مي‌شود و اين در راستاي شعار دولت است كه گفته ما دولت كارآمد هستيم. البته دولت يادش باشد كه با شمشير شكسته نمي‌توان در جنگ پيروز شد. دولت نبايد تحت تاثير كساني قرار گيرد كه در انتخابات در ستادهاي انتخاباتي‌اش مشغول به كار بوده‌اند. نبايد اجازه دهد كه افراد صفر كيلومتر در مسند اجرا قرار گيرند و يا كساني كه گذشته‌شان بيانگر عدم لياقت و كارآمدي است.»

وزير اسبق اطلاعات با بيان اين‌كه كشور ما داراي برنامه است و بايد برنامه‌ها به صورت مطلوب و با قاطعيت جلو برود، گفت:« دولت نبايد در اجرايي كردن برنامه‌هاي درازمدت كم بگذارد چون كشور ما سخت نيازمند كارهاي زيربنايي است و بايد اين كارهاي زيربنايي كه آغاز شده هرچه زودتر تكميل شود و كسي نيز در اين امر ترديد ندارد. مطمئنا اگر برنامه‌هاي مصوب و كارهاي زيربنايي درازمدت از سوي دولت مورد توجه قرار نگيرد كشور ضرر مي‌كند.»

وزير اسبق اطلاعات درباره‌ي مهم‌ترين مساله‌ي امنيتي كشور گفت:« به نظر من مهم‌ترين مساله‌ي امنيتي ما مبارزه با استكبار و آمريكاست. بزرگ‌ترين چالش ما در حال حاضر آمريكاست. آمريكا در تحقق خاورميانه‌ي بزرگ خود شكست خورده و اكنون در حال تحقق خاورميانه‌ي جديد است. او درصدد است كه زمينه‌اي فراهم كند تا كشورهاي منطقه با اسرائيل رابطه برقرار كنند. ما در صحنه‌ي عملي با خود آمريكا درگير نيستيم ولي با عواملش در منطقه درگيريم. مهم‌ترين دغدغه‌ي امنيتي ما در حال حاضر ايجاد امنيت و ثبات در كشورهاي منطقه به خصوص عراق است. به نحوي كه با ايجاد امنيت در منطقه ما بتوانيم با كشورهاي منطقه به بهترين نحو رابطه برقرار كنيم.»

فلاحيان در بيان نظرش در مورد روند پرونده‌ي هسته‌يي كشور و سياست دولت نهم در اين زمينه ادامه داد: «پرونده‌ي هسته‌يي كشورمان روند خوبي را در دنيا دنبال مي‌كند. در حال حاضر جهانيان پذيرفته‌اند كه حق ايران است كه داراي اورانيوم غني شده در جهت مصارف صلح‌آميز باشد. ما بايد به دنيا اثبات كنيم كه دانش و امكان لازم را براي پيشرفت هسته‌يي در جهت مصارف صلح‌آميز داريم و بعد از آن مي‌توانيم معامله كنيم مثلا سوخت بگيريم. در قضيه‌ي دانش هسته‌يي حق نداريم باج بدهيم ولي در بحث صنعتي‌اش مي‌توان تعامل كرد. غربي‌ها مي‌خواهند با بيان اين استدلال‌ كه ايران انرژي فسيلي دارد آينده‌ي خاموشي را براي ما ترسيم كنند.»