دبير اجرايي ستاد انتخابات استان يزد گفت: 410 حوزه انتخابيه شوراي شهر و روستا در استان وجود دارد، اين در حالي است كه هزينه ستادي و پشتيباني انتخابات با اجراي طرح تجميع به طور قابل ملاحظهاي كاهش يافته است.
محمدعلي طالبي در خصوص فعاليتهاي صورت گرفته براي انتخابات مجلس خبرگان و شوراي شهر و روستا، اظهار داشت: از ابتداي سال ايجاد تمهيدات لازم براي انتخابات در دستور كار قرار گرفت و فعاليتهايي همچون برآورد ميزان هزينههاي برگزاري، برآورد تعداد شعب اخذ راي به تفكيك انتخابات خبرگان و شوراي شهر و روستا انجام شده است.
وي ادامه داد: با تشكيل چهار كارگروه اجرائي - آموزشي، امنيتي - انتظامي، تداركات - پشتيباني و كميته تبليغات، اطلاع رساني و مشاركت عمومي، ستاد انتخابات استان رسما فعاليت خود را سرعت بخشيد.
طالبي با اشاره به دستور وزير كشور مبني بر آغاز انتخابات گفت: در اولين قدم براي انتخابات خبرگان، 10 هيئت اجراي شهرستان و 10 هيئت اجرايي نيز در بخشها تشكيل شد.
وي تصريح كرد: ثبت نام از داوطلبان كانديداي انتخابات مجلس خبرگان كه از 13 مهرماه آغاز شده بود در 19 مهر به پايان رسيد و بعد از آن شوراي نگهبان، وظيفه تائيد صلاحيت كانديداها را بر عهده دارد.
دبير اجرايي و آموزش ستاد انتخابات استان يزد گفت: از 19 مهرماه برنامه زمانبندي اجرائي انتخابات شوراي شهر و روستا با تشكيل هيئت اجرائي دنبال شده و اين هيئت در 10 شهرستان و 20 بخش شروع به كار كرده است، از 24 مهرماه نيز ثبت نام از داوطلبان كانديداتوري در انتخابات شوراي شهر و روستا آغاز خواهد شد.
وي متذكر شد: در 23 حوزه انتخابيه شهري براي انتخابات شوراي شهر، 119 نفر و در 387 حوزه انتخابيه روستائي ،1203 نفر به عنوان اعضاي اصلي شوراي شهر و روستا توسط مردم انتخاب خواهند شد و در مجموع در كل استان 410 حوزه انتخابيه شورا وجود خواهد داشت.
طالبي همچنين از استقرار 936 شعبه اخذ راي در كل استان خبر داد و گفت: از اين ميزان 859 شعبه مشترك انتخابات خبرگان و شوراي شهر است و 77 شعبه خاص راي گيري انتخابات خبرگان خواهد بود كه به صورت سيار در روستاهايي كه انتخابات شوراي اسلامي روستا برگزار نميشود، كار جمعآوري آراء را انجام خواهد داد.
وي به تفاوتهاي اين انتخابات با گذشته و همچنين تجميع دو انتخابات اشاره كرد و گفت: شعبههاي اخذ راي نسبت به انتخابات گذشته، 50 درصد افزايش يافته و اين در حالي است كه تعداد نيروي انساني 100 درصد رشد داشته و 20 هزار نفر در زمينه اجرا، نظارت و پشتيباني انتخابات فعاليت ميكنند.
طالبي از صرفه جوئي قابل ملاحظه در انتخابات 24 آذر خبر داد و تاكيد كرد: هزينههاي ستادي و پشتيباني كاهش زيادي داشته، ولي از نظر نيروي انساني اين هزينهها تفاوتي نكرده است، چراكه دو انتخابات همزمان برگزار ميشود.
وي همچنين تعدد مراكز ناظر بر انتخاباتها را از مشكلات پيشروي تجميع دانست و گفت: هماهنگ كردن نهادهاي زير ربط مشكل است.
دبير اجرايي ستاد انتخابات استان ادامه داد: در عرصه اجراء هم مشكلات و پيچيدگيهاي زياد و خاصي وجود دارد و بعضا بين آئين نامهها مغايرت و اصطحكاك وجود دارد، هر چند دولت تلاش خود را براي هموارسازي انجام داده است.
وي در پايان تاكيد كرد: براي برگزاري انتخاباتي سالم، بايد با به كارگيري نيروهاي سالم، متعهد و بي طرف در امر انتخابات از ابراز سليقه و نظرشخصي خودداري شود تا انتخابات سالم و با مشاركت بالاي مردمي داشته باشيميزدفردا