یزدفردا "سرویس خبر دولت "محیط زیست:رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: برای رفع مشکلات موجود در زاینده رود، طرحهایی مصوب شده و انشاء الله به اجرا هم در خواهد آمد، یکی ساماندهی وضع رودخانه و تامین حقابه رودخانه است، دوم جلوگیری از برداشتهای غیر مجاز و استفاده از روشهای آبیاری نوین برای به حداقل رساندن مصارف آبی و از طرفی هم اصلاحات وساماندهی خود رودخانه که هیچ وقت آب از کف رودخانه قطع نشود
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: طرح جامع احیای تالاب انزلی مطالعه شده و به مرحله اجرا در آمده است که امسال 7 میلیارد و دویست میلیون تومان اعتبار برای اجرای طرح ها اختصاص یافت.
محمدجواد محمدی زاده در گفت وگوی اختصاصی با پایگاه اطلاع رسانی دولت درباره وضعیت تالاب انزلی گفت: خوشبختانه طرح جامع احیای تالاب انزلی مطالعه شده و به مرحله اجرا در آمده است. البته این طرح یک برنامه 10 ساله است که از امسال آغاز شده است.
وی افزود: اعتباری که امسال برای تالاب انزلی اختصاص داده شده، 7 میلیارد و دویست میلیون تومان است اما این طرح حداقل به 100 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که در طول 10 سال به مرحله اجرا در خواهد آمد .
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: مهم ترین اقداماتی که باید انجام شود، بحث لایروبی بندر و تالاب است که حدود سه ماه در حال اجراست. موضوع دیگر هم جلوگیری از ورود پسابهای صنعتی است.
محمدی زاده ادامه داد: از اقدامات دیگری که در حال اجراست، جلوگیری و جمع آوری پسماندهایی است که وارد دریاچه می شود و همچنین بحث نیاز آبی دریاچه است که از طریق 11 رودخانه باید تامین شود. من فکر میکنم مجموعه این اقدامات می تواند انزلی را از مشکلات که الان با آن مواجه است، نجات دهد. خوشبختانه همه طرح ها هم مصوب شده و هم در حال اجراست و امیدواریم به نتیجه نهایی برسد.
استفاده از روشهای آبیاری نوین؛ از برنامه های دولت برای رفع مشکل زاینده رود
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین درباره مشکلات زاینده رود نیز گفت: مشکل اصلی زاینده رود این است که به دلیل خشکسالی های اخیر آورد آب به پشت سد و از آنجا به رودخانه کمتر شده و از طرفی برداشتهای غیر مجاز از حاشیه رودخانه که بعضا در استانهای همجوار برای مصارف کشاورزی استفاده می کنند، بیش از حد مجازاست.
وی خاطر نشان کرد: برای رفع مشکلات موجود در زاینده رود، طرحهایی مصوب شده و انشاء الله به اجرا هم در خواهد آمد، یکی ساماندهی وضع رودخانه و تامین حقابه رودخانه است، دوم جلوگیری از برداشتهای غیر مجاز و استفاده از روشهای آبیاری نوین برای به حداقل رساندن مصارف آبی و از طرفی هم اصلاحات وساماندهی خود رودخانه که هیچ وقت آب از کف رودخانه قطع نشود.
محمدی زاده تصریح کرد: این مجموعه اقداماتی است که در حال انجام است البته یک طرح دیگری هم با سرعت در حال انجام است، اجرای طرحهای فاضلاب است که خوشبختانه در خود اصفهان و شهرهای بالا دست مصوب شده، دولت در سفر اخیر به اصفهان اینها را تصویب کرد که زودتر به اجرا در آید تا آلایندهها و پسابهای صنعتی و بویژه فاضلابهای خانگی وارد رودخانه نشود.
آلایندگی هوای شهرهای بزرگ در حال حاضر نگران کننده نیست
وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره وضع آلودگی شهرهای بزرگ و صنعتی کشور اظهار داشت: در شهرهای صنعتی، دارای نوعی غبار محلی هستیم. موضوع وارونگی هوا مثل گذشته مواج نیست، آلایندگی هایی که در روزهای گذشته بوده در حدی نیست که موجب نگرانی شود و به هشدار یا اضطرار برسد.
وی افزود: ولی در عین حال تمهیداتی اتخاذ شد از جمله ساعت ادارات بود که یک ساعت زودتر از موعد مقرر در شهر تهران تعطیل می شوند. همچنین پلیس به طور جدی باید از ورود خودرو هایی که دارای آلایندگی هستند، جلوگیری کند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خاطر نشان کرد: از طرف دیگر در حال مطالعه بروی اجرای طرح تردد زوج و فرد خودروها هستیم که کل شهر تهران در محدوده طرح زوج و فرد قرار گیرد. با توجه به رضایت عمومی که مردم در اجرای طرح داشتند، شاید دوباره به مرحله اجرا دراید که اگر تصویب و اجرا شود، به طور یقین بر روی کاهش سطح آلایندگی هوای تهران اثر محسوسی خواهد داشت.