زمان : 21 Shahrivar 1385 - 06:20
شناسه : 2767
بازدید : 1010
كاربرد آهنگ ني بر اساس انگيزه‌ها و تمايلات نوازنده و شنونده شكل مي‌گيرد كاربرد آهنگ ني بر اساس انگيزه‌ها و تمايلات نوازنده و شنونده شكل مي‌گيرد

معاون فرهنگي اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان يزد با اشاره به اينكه كاربرد آهنگ ني بر اساس انگيزه‌ها و تمايلات نوازنده و شنونده شكل مي‌گيرد گفت: تعالي و ابتذال نوازنده و شنونده به انگيزه و تمايلات سرشت و تاثير موسيقي بستگي دارد. 

سيد جواد رفائي در مراسم اختتاميه كنسرت محمدرسول‌الله (ص) افزود: فقهاي پيشين نوعاً بر اساس برداشت عرفي جزء هرزگي ،‌فساد و دور شدن از خدا چيز ديگري براي موسيقي نمي‌دانستند و براي آن انواعي هم قائل نبودند.

وي افزود: عارفان و فيلسوفان اهل در و پاره‌اي از فقيهان عارف مشرب مانند فيض كاشاني (ره)، قديم الايام به نقش نوعي از موسيقي در تلطيف روح و تعالي آن پي برده‌اند.

اين مقام مسئول در ادامه موسيقي متعالي،‌ موسيقي مفيد و موسيقي مبتذل را از انواع موسيقي دانست.

رفائي در مورد موسيقي متعالي خاطرنشان كرد: اين نوع موسيقي انسان را به خداي خويش نزديك مي‌كند و او را به ياد هستي و وجودش مي‌اندازد.

به اعتقاد وي اين نوع موسيقي كاملاً در راستاي اهداف متعالي دين و خلقت قرار مي‌گيرد.

وي در مورد موسيقي مفيد تصريح كرد:‌ اين نوع موسيقي كار برد مفيد و مثبت دنيايي دارد.

رفائي بيان داشت: تفاوت اين نوع موسيقي با موسيقي متعالي اين است كه در اولي فوايد اخروي و معنوي مورد نظر است و دردومي فوايد و نتايج مثبت دنيوي مانند رفع خستگي ملاك مي‌باشد.

وي همچين با اشاره به موسيقي مبتذل، گفت: اين نوع موسيقي موجب تحريك و تهيج شهوت و در قلب و روح شنونده مي‌شود و دلبستگي به طبيعت و دنيا را تشديد مي‌كند.

رفائي ادامه داد: در اين نوع موسيقي عشق مجازي جاي عشق معنوي و الهي را مي‌گيرد و انسان را از ياد خدا كه هدف نهايي خلقت است باز مي‌دارد و به گناه آدمي را سوق مي‌دهد.

معاون فرهنگي اداره كل فرهنگ و ارشاد ا سلامي استان يزد در پايان يادآور شد: اين موسيقي فساد اخلاقي، ترويج بي بند و باري و دنيا گرايي را ترويج مي‌دهد.

منبع"ايسنا

             يزدفردا