ترب و تربچه (Radish)
|
◊ تركیبات شیمیائی |
◊ خواص داروئی |
◊ مضرات |
|
|
|
یزدفردا"برگهای آن پهن، ناصاف، كركدار و با بریدگیهای نامنظم میباشد. گلهای آن به رنگ سفید، زرد روشن، آبی روشن و بنفش است كه در انتهای شاخه ظاهر میشود. |
|
|
|
بهطور كلی دو نوع ترب وجود دارد: |
|
۱. ترب سیاه كه معمولاً در پائیز برداشت میشود. |
۲. تربچه كه به رنگهای مختلف قرمز و صورتی و بهصورتهای دراز و گرد وجود دارد. |
|
|
طعم تند ترب مربوط به مادهای است بهنام سنوول Senovol و رنگ قرمز بنفش آن در اثر وجود مادهای بهنام كلراید Malvin Chloride است. |
|
|
جدول مواد موجود در صد گرم ترب خام |
|
|
|
آب |
|
|
۹۰ گرم |
|
|
|
پروتئین |
|
|
۱ گرم |
|
|
|
چربی |
|
|
۰/۱ گرم |
|
|
|
مواد نشاستهای |
|
|
۳/۵ گرم |
|
|
|
كلسیم |
|
|
۳۰ میلی گرم |
|
|
|
فسفر |
|
|
۳۰ میلی گرم |
|
|
|
پتاسیم |
|
|
۳۳۰ میلی گرم |
|
|
|
آهن |
|
|
۱ میلی گرم |
|
|
|
سدیم |
|
|
۱۸ میلی گرم |
|
|
|
ویتامین آ |
|
|
۱۰ واحد |
|
|
|
ویتامین ب ۱ |
|
|
۰/۰۳ میلی گرم |
|
|
|
ویتامین ب ۲ |
|
|
۰/۰۳ میلی گرم |
|
|
|
ویتامین ب ۳ |
|
|
۰/۰۳ میلی گرم |
|
|
|
ویتامین ث |
|
|
۲۵ میلی گرم |
|
|
|
|
۱. ترب از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است و از زمانهای بسیار قدیم برای درمان بسیاری از بیماریها بهكار میرفته است. |
|
۲. ترب برای دفع سنگهای صفراوی مفید است. |
|
۳. ترب در بعضی از اشخاص تولید گاز و آروغ میكند و تخم آن گاز و نفخ را از بین میبرد. |
|
۴. ترب برای درمان نقرس و رماتیسم مفید است. |
|
۵. برگ ترب اگر با غذا خورده شود به هضم غذا كمك میكند. |
|
۶. آب برگ ترب برای تقویت چشم مفید است. |
|
۷. ترب برای درمان یرقان مفید است. |
|
۸. تخم ترب درد را تسكین میدهد. |
|
۹. در صورت مسمومیت غذائی مقداری تخم ترب را همراه با سكنجبین به بیمار بدهید باعث استفراغ میشود و معده را پاك میكند. |
|
۱۰. برای مداوای زخمهای بدن از ترب و عسل ضماد تهیه كرده و روی زخم بگذارید. |
|
۱۱. دمكرده ترب ادرارآور است و برای درمان حبسالبول بهكار میرود. |
|
۱۲. تخم ترب ادرارآور و قاعدهآور است. |
|
۱۳. اگر دست یا پای شما سرما زده است ترب را در آب بجوشانید و بگذارید تا كمی سرد شود بهطوری كه دست را نسوزاند سپس عضو سرما زده را چند بار در روز در این جوشانده قرار دهید. |
|
۱۴. دمكرده ریشه ترب تقویت كننده بدن است. |
|
۱۵. برای دفع سنگ كیسه صفرا و سرفههای تشنجآور از ترب بهصورت زیر استفاده كنید: |
|
در یك ترب بزرگ حفرهای ایجاد كرده و همچنین در ته آن هم سوراخ ریزی بهوجود آورید بهطوری كه آّب قطره قطره از آن خارج شود. سپس مقداری شكر در حفره ریخته و آ نرا با آب پر كنید و ترب را در دهانه شیشه یا استكانی قرار دهید كه آب آن قطره قطره از سوراخ ریز ته ترب خارج شده و در داخل شیشه یا استكان پر شود. این آب را چند بار در روز بنوشید. |
|
۱۶. خوردن تخم ترب ترشح شیر را زیاد میكند. |
|
۱۷. خودرن ترب رنگ چهره را باز میكند. |
|
۱۸. جوشانده ترب برای درمان اسهال خونی مفید است. |
|
۱۹. تخم ترب اشتهاآور است. |
|
۲۰. برای از بین بردن تب تخم ترب را دمكرده و به بیمار بدهید. |
|
۲۱. تخم ترب بهصورت ضماد برای ورم پستان در مادران شیرده استفاده میشود. |
|
|
اسراف در خوردن ترب موجب دلپیچه شده و برای دندان و گلو مضر است.
منبع"ویستا
یزدفردا
|