پسته (Pistachio)
|
◊ تركیبات شیمیائی |
◊ خواص داروئی |
◊ مضرات |
|
|
|
یزدفردا "برگهای درخت پسته متناوب و مركب از ۲ یا ۳ برگچه نوك تیز با یك برگچه انتهائی است و به رنگ سبز روشن میباشد. گلهای آن خوشهای است گل نر آن فاقد گلبرگ است. |
|
|
|
|
پسته دارای مواد غذائی فراوانی است و بنابراین برای تقویت بیماران و اشخاص ضعیف مناسب است. |
|
|
جدول مواد موجود در صد گرم مغز پسته |
|
|
|
آب |
|
|
۵/۲ گرم |
|
|
|
پروتئین |
|
|
۲۰ گرم |
|
|
|
مواد چرب |
|
|
۵۴ گرم |
|
|
|
مواد نشاستهای |
|
|
۱۵ گرم |
|
|
|
كلسیم |
|
|
۱۳۰ میلی گرم |
|
|
|
فسفر |
|
|
۵۰۰ میلی گرم |
|
|
|
آهن |
|
|
۷/۵ میلی گرم |
|
|
|
پتاسیم |
|
|
۹۵۰ میلی گرم |
|
|
|
ویتامین آ |
|
|
۲۳۰ واحد |
|
|
|
ویتامین ب ۱ |
|
|
۰/۷ میلی گرم |
|
|
|
ویتامین ب ۳ |
|
|
۱/۵ میلی گرم |
|
|
|
|
۱. مغز پسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است. |
۲. جوشانده پوست و برگ درخت پسته برای رفع درد و خارش مقعد مفید است. |
۳. خوردن پسته نیروی جنسی را تقویت میكند. |
۴. مغز و ذهن را تقویت میكند. |
۵. برای آرامش قلب و آرام كردن اعصاب مفید است. |
۶. برای باز كردن مجاری كبد مصرف پسته توصیه میشود. |
۷. پسته معده را تقویت میكند. |
۸. برای تسكین سرفه مفید استظ. |
۹. اسهال معمولی و اسهال خونی را درمان میكند. |
۱۰. جوشانده پوست درخت پسته برای برطرف كردن خارش اعضای تناسلی زنان مفید است. |
۱۱. مغز پسته بهعلت داشتن آهن خونساز است و آنهائی كه مبتلا به كمخونی هستند باید حتما روزانه مقداری پسته بخورند. |
|
ـ خواص پوست سبز پسته: |
۱. پوست سبز پسته تازه از نظر طب قدیم ایران سرد و خشك است |
۲. برای رنگرزی بهكار میرود. |
۳. بهترین دارو رای رفع بوی بد دهان است. |
۴. جویدن آن باعث التیام زخمهای داخل دهان میشود. |
۵. برای استحكام لثه آن را روی لثه بمالید و یا بجوید. |
۶. دمكرده پوست سبز پسته حالت دل بههمخوردگی و استفراغ را از بین میبرد. |
۷. دمكرده آن برای رفع اسهال مفید است. |
۸. برای رفع سكسكه پوست سبز پسته را دم كنید و یك فنجان از آن را بنوشید. |
|
ـ خواص پوست سفید پسته: |
پوست سفید پسته برای بواسیر و بیرون زدن مقعد مفید است. برای درمان این بیماری باید پوست سفید پسته را در آب بجوشانید و آن را داخل لگنی بریزید و شخصی را كه این بیماری را دارد برای چند دقیقه در آن بنشیند. باعث تسكین درد و تخفیف بیماری میشود. |
|
|
مغز پسته چربی زیادی دارد و بنابراین برای معده مناسب نیست و كسانیكه معده ضعیف دارند باید آن را با زردآلو بخورند. ضمناً مغز پسته گرم و خشك است خوردن زیاد آن باعث گرمی بدن و كهیر و دانههای قرمز رنگ در پوست میشود. برای رفع گرمی و خشكی باید سركه، انار ترش و یا برگه زردآلوی ترش مصرف نمود.
منبع"ویستا
یزدفردا
|