یزدفردا "خلاصه :بانک اطلاعاتی تنوع بسیاری داشته و انواع مختلف آنرا می توان در بازار طراحی نرم افزارهای پایه بانک اطلاعاتی پیدا کرد. یک بانک اطلاعاتی مرکب از تعدادی جدول بوده که هر جدول شامل تعدادی ستون و ردیف (رکورد) می باشد که شکل "ماتریس" به خود میگیرند. پس از طراحی یک جدول شامل تعداد ثابتی ستون و تعداد بی پایانی (در کلام) ردیف یا رکورد خواهد بود. اما آیا می توان انتظار داشت که به زودی تغییر عمده ای در این معماری داده شود؟
شرح موضوع :
بانکها جداول اطلاعاتی در طراحی برنامه هائی که پایه اطلاعاتی دارند یک رکن محسوب می شوند.از روزگار جدول هائی که هرکدام یک فایل منفرد را شکل می دادند تا امروز که موتورها و سرورهای بانکهای اطلاعاتی پرسرعت، قابل اعتماد و با قابلیتهای مختلف و عملکردهای متعدد در دسترس قرار گرفته اند، یک اصل همواره بدون تغییر باقی مانده است. اما آیا مان آن نرسیده که این اصل شکسته شده و نسل جدیدی از جداول اطلاعاتی پا به عرصه نرم افزار بگذارد؟
قانون پایه :
بطور معمول یک جدول شامل تعدادی ستون با محتویات متنوع میباشد. تعداد این ستونها در بعضی از نسخه ها تا 256 ستون محدود شده است اما بدون شک سرورهائی هم هستند که تعداد ستون بیشتر را هم پشتیبانی میکنند. پس از تعریف ستونها، ساختار طراحی شده ذخیره شده و به این ترتیب جدول آماده ذخیره اطلاعات می باشد. تعداد ردیفها یا رکوردهائی که می توان در هر جدول ثبت نمود، به اصطلاح "نامحدود" است. این همه آن چیزی است که ما به عنوان جدول می شناسیم.
جدول دینامیک چیست ؟
در بعضی از حالتها، یک برنامه نویس با شرایطی مواجهه میشود که بکارگیری یک جدول معمولی مفید بوده و به همین دلیل هم شاهد تعداد بسیاری نرم افزار بانک اطلاعاتی در بازار هستیم که برپایه همین اصل بنا شده اند.
اما آیا تاکنون پیش نیامده است که به عنوان یک برنامه نویس یا طراح بانکها و جداول اطلاعاتی آرزو می کردید می توانستید جدولی با شرایط دیگر هم داشتید. قطعا با شروع برنامه نویسی و طراحی بانکهای اطلاعاتی به حالتهائی از درج داده در جدول برخورد کرده اید که لازم بوده است تا در جدولی که طراحی نموده اید، در بعضی حالتهای خاص یک، بله فقط یکی، ستون اضافی منحصرا برای آن ردیف خاص اضافه می نمودید، حال آنکه ساختار کنونی جداول شما را نامیدانه رها کرده اند. قطعا شما هم با این وضعیت روبرو شده اید.
حال بگوئید نظر شما راجع به جداول دینامیکی که به شما اجازه بدهند در هر ردیفی که تمایل داشته باشید یک ستون اضافه کنید، چیست؟
بنظر می رسد ایجاد چنین انعطاف پذیری در جداول مفید خواهد بود، پس باید این خاصیت هم به جداول افزوده شود.
XML یک نمونه موجود :
یکی از نمونه هائی که می توان با چنین خاصیتی از آن نامبرد، ساختار و معماری بکار رفته در فایلهای اکس ام ال می باشد که در آن می تواند نود یا در حقیقت ستون اضافی در هر کجا که نیاز بود، مانند ساختار درختی، ایجاد نمود.
نتیجه گیری :
برای انجام چنین خواسته ای ، تغییرات زیادی باید در بسیاری از عملکردهای بانکهای اطلاعاتی بوجود آورده شود. اما چنین بنظر می رسد که این ایده در عمل کارساز باشد. مترصد نظرات شما هستیم