زمان : 17 Shahrivar 1405 - 18:07
شناسه : 223771
بازدید : 369
توسعه هنرستان‌های جوار صنعت در یزد/ تحصیل ۴۳۵ دانش‌آموز در ۱۲ رشته فنی توسعه هنرستان‌های جوار صنعت در یزد/ تحصیل ۴۳۵ دانش‌آموز در ۱۲ رشته فنی یزدفردا؛ معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان یزد با بیان این که در حال حاضر ۴۳۵ دانش‌آموز در ۱۲ رشته مختلف در هنرستان‌های همجوار صنعت استان در حال تحصیل هستند، پیش‌بینی کرد؛ تعداد این مدل هنرستان‌ها تا سال تحصیلی آینده به ۱۴ باب برسد.

به گزارش پایگاه خبری یزدفردا؛ در عصر حاضر، علاوه بر این که توسعه اقتصادی و صنعتی بدون پرورش نیروی انسانی ماهر، امری ناممکن است؛ نیاز صنایع به نیروی انسانی متخصص و ضرورت کاهش فاصله میان نظام آموزشی و بازار کار نیز باعث شده تا توجه ویژه‌ای به مدل «هنرستان‌های جوار صنعت» شود.

این مراکز با ترکیب دانش نظری و مهارت‌های عملی در محیط‌های واقعی تولید، راهکاری کارآمد برای رفع مشکلات بیکاری و افزایش بهره‌وری در کشور ارائه می‌دهند.

توسعه این هنرستان‌ها با تکیه بر همکاری میان مراکز صنعتی و آموزشی، نه‌تنها هزینه‌های آموزشی را کاهش می‌دهد بلکه با فراهم کردن زیرساخت‌های استاندارد، زمینه‌ساز اشتغال‌زایی و جهش تولید در صنایع مختلف خواهد بود؛ در واقع، تقویت این مدل آموزشی، کلیدی‌ترین راهبرد برای تضمین آینده شغلی جوانان و تحقق توسعه پایدار اقتصادی است.

هادی مطهریان معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان یزد در گفت‌وگو با ایسنا ضمن اشاره به رشد بی‌وقفه هنرستان‌های جوار صنعت در استان طی سالهای اخیر، تصریح کرد: تعداد هنرستان‌های جوار صنعت استان که در سال تحصیلی ۰۴-۱۴۰۳ تنها هفت مورد بود، در سال تحصیلی گذشته به ۱۰ مورد افزایش یافت و برای سال تحصیلی جدید نیز پیش‌بینی می‌شود این تعداد به ۱۴ باب برسد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: هم اکنون ۶ هنرستان جوار صنعت در مرکز استان فعال هستند و در هر یک از شهرستان‌های اردکان، زارچ، مروست و مهریز نیز یک باب هنرستان‌ وجود دارد.

مطهریان تفاوت اصلی این نوع هنرستان‌ها را حضور تمام‌وقت هنرجویان در محیط کار واقعی عنوان و مبنای اصلی این مدل را نیاز بازارکار و آمایش سرزمینی دانست و اظهار کرد: این هنرستان‌ها با بهره‌گیری از تجهیزات به‌روزِ صنعتی، تربیت نیروی انسانی متخصص را به گونه‌ای انجام می‌دهند که هنرجو تمام ظرافت‌ها و جنبه‌های حرفه‌ای شغل آینده‌اش را مستقیماً در محیط کار تجربه کند.

معاون آموزش و پرورش استان با بیان این که آغاز به کار هنرستان‌های جوار صنعت در استان یزد از سال تحصیلی ۰۲-۱۴۰۱ و با بهره‌برداری از یک باب هنرستان در مرکز استان صورت گرفت، اعلام کرد: در حال حاضر، ۴۳۵ دانش‌آموز در ۱۲ رشته مختلف شامل، الکتروتکنیک، ماشین ابزار، برق صنعتی، تراشکاری، صنایع نساجی، متالورژی، معدن، مدیریت آشپزی و قنادی، فتوگرافیک، تاسیسات بهداشتی ساختمان، خط و سازه‌های فنی راه‌آهن و طلا و جواهرسازی مشغول به تحصیل هستند.

وی با بیان این که در سال تحصیلی جدید دو هنرستان دخترانه و دو هنرستان پسرانه دیگر در جوار صنایع معدنی، غذایی و زیورآلات سنتی استان راه‌اندازی می‌شوند، ابراز کرد: علاوه بر این موارد، راه‌اندازی هنرستان‌های جوار صنعت در سایر صنایع نیز در حال شکل‌گیری یا مذاکره است.

مطهریان در این‌باره ابراز کرد: آموزش و پرورش استان به منظور تنوع در مدل‌های مشارکتی در حال حاضر از روش‌های توسعه هنرستان‌های وابسته و غیردولتی نیز استفاده می‌کند که پنج هنرستان طرح هم‌نوا وابسته به اداره کل فنی و حرفه‌ای استان از این طیف هستند.

این مسئول ضمن اشاره به این که سرعت رشد هنرستان‌های جوار صنعت به دلیل شرایط جدید حاکم بر کشور با کندی مواجه شده است، تاکید کرد: صنایع استان نیز در این راه با چالش‌های مختلف از جمله عدم آشنایی با نحوه راه‌اندازی و اداره مدرسه، بیمه و حوادث در محیط کار، خدمت سربازی دانش‌آموزان، شرایط اقتصادی و نبود ساز و کار مدون و مصوب از طریق دستگاه های بالادستی روبه‌رو هستند.

مطهریان در پایان مهمترین مرحله در تأسیس هنرستان جوار صنعت توسط صنایع را اعتقاد آن صنعت به ضرورت سرمایه‌گذاری بر نیروی انسانی پایدار و احساس نیاز به آن‌ها دانست و متذکر شد: این مهم نیز از طریق مذاکره و معرفی نتایج موارد مشابه اتفاق می‌افتد و در این بخش، رسانه نیز نقش مهمی را ایفا خواهد کرد.