زمان : 10 Ordibehesht 1405 - 19:52
شناسه : 221342
بازدید : 2538
ناوگان جهانی صمود ناوگان جهانی صمود یزدفردا؛ ناوگان جهانی صمود (به انگلیسی: Global Sumud Flotilla (GSF))؛ که گاهی با نام ناوگان آزادی جهانی نیز شناخته می‌شود، ناوگان دریایی بین‌المللی است که در اواسط سال ۲۰۲۵ با هدف شکستن محاصره نوار غزه به دست اسرائیل آغاز شد.

به گزارش پایگاه خبری یزدفردا؛ نام آن از واژه عربی صُمود، به معنای «استواری» یا «مقاومت» گرفته شده است. 

این جنبش در ژوئیه ۲۰۲۵، توسط ائتلاف ناوگان آزادی، جنبش جهانی به سوی غزه، ناوگان صمود مغرب و صمود نوسانتارا، در طول جنگ غزه، سازماندهی شد. 

این ناوگان شامل بیش از ۴۰ کشتی با ۵۰۰ شرکت‌کننده از بیش از ۴۴ کشور است که آن را به بزرگ‌ترین کاروان غیرنظامی در نوع خود در تاریخ تبدیل می‌کند. 

پیش از سال ۲۰۱۰، تلاش‌هایی موفقیت‌آمیز برای شکستن محاصره اسرائیل انجام شد، اما از آن زمان، کشتی‌ها توسط نیروهای اسرائیلی رهگیری یا مورد حمله قرار گرفته‌اند؛ 

در مه ۲۰۲۵ یک کشتی مورد حمله پهپادها قرار گرفت و در ژوئن و ژوئیه، کشتی‌های دیگر این کاروان در آب‌های بین‌المللی رهگیری و خدمه آن بازداشت شدند. تا سپتامبر ۲۰۲۵، کاروان‌های این ناوگان سه حمله پهپادی را گزارش کردند که در پاسخ به این حملات، سه کشتی نیروی دریایی برای ارائه کمک اعزام شدند. 

ابتدای اکتبر، اسرائیل تمام کشتی‌های این ناوگان را توقیف کرد.

این ناوگان در اواخر اوت ۲۰۲۵ با هیئت‌ها و کاروان‌هایی از بندرهای اوترانتو، جنوا و بارسلون حرکت خود را آغاز کرد و به دنبال آن در اوایل سپتامبر، به کاروان‌هایی از کاتانیا، سیروس و تونس ملحق شد. در ابتدا به دلیل بادهای شدید و طوفان، حرکت برخی از کاروان‌ها با تأخیر مواجه شد. در ۳ سپتامبر، کاروان ایتالیایی به سیسیل رسید و چهار روز بعد، بخشی از کاروان اسپانیایی به شمال تونس رسید. 

در ساعات اولیه ۹ سپتامبر، یکی از کشتی‌های اصلی دچار آتش‌سوزی شد که گمان می‌رود حمله پهپادی بوده باشد. 

شب بعد، حمله دیگری به یکی از کشتی‌ها گزارش شد. در ۱۹ سپتامبر، کاروان‌های اسپانیایی و تونسی، پس از ادغام در سیلیسی، به سمت یونان حرکت کردند. در ۲۲ سپتامبر، کاروان یونانی از میلوس به سمت کرت حرکت کرد و روز بعد به مقصد رسید. 

در شب ۲۴ سپتامبر، یازده کشتی مورد حمله پهپادها قرار گرفتند. 

چهار روز پس از آن، با ادغام کاروان‌ها در کرت، این ناوگان سفر خود را به سمت غزه ادامه داد.

بیش از دوازده وزیر امور خارجه، سیاستمداران و احزاب سیاسی ایتالیا، نمایندگان مجلس اسپانیا و پرتغال، رئیس‌جمهور کلمبیا، گوستاوو پترو و گزارشگر ویژه سازمان ملل در سرزمین‌های اشغالی فلسطین، فرانچسکا آلبانزه، از این ابتکار عمل حمایت کرده‌اند. 

در مقابل، ایتامار بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل، ادعا کرده است که شرکت‌کنندگان باید به عنوان تروریست زندانی شوند و وزارت امور خارجه اسرائیل قسم خورد حرکت این ناوگان را متوقف کند. 

در پاسخ به حملات به این ناوگان، وزارت دفاع ایتالیا، کشتی‌های نیروی دریایی را برای کمک به این کاروان اعزام کرد. 

پدرو سانچز، نخست‌وزیر اسپانیا ؛

متعاقباً یک کشتی نیروی دریایی را برای عملیات نجات اعزام کرد. 

کمیسیون اروپا اعلام کرد که از ناوگان‌های امدادی به غزه حمایت نمی‌کند.

بر اساس اعلام ناوگان جهانی صمود، هیئت‌هایی از ۶ قاره جهان در این ناوگان حضور دارند.

این شرکت‌کنندگان به هیچ دولت یا حزب سیاسی وابسته نیستند و هدف مشترک آن‌ها، شکستن محاصره دریایی غزه و رساندن کمک‌های حیاتی به مردم غزه است. 

این تلاش‌ها توسط چهار ائتلاف اصلی جنبش جهانی به غزه (GMTG)، ائتلاف ناوگان آزادی (FFC)، ناوگان صمود مغرب و صمود نوسانتارا سازماندهی شده‌اند.

در این کاروان طیف گسترده‌ای از افراد از جمله پزشکان، وکلا، هنرمندان و فعالان حضور دارند. 

افرادی مانند گرتا تونبرگ فعال سوئدی، ملانی شوایزر دانشمند علوم سیاسی و سیف ابوکشک فعال فلسطینی از جمله اعضای کمیته راهبری این ناوگان هستند. 

این سازمان‌دهندگان حتی مجبور به خرید کشتی‌ها شده‌اند، 

زیرا هیچ شرکتی حاضر به کرایه دادن کشتی نیست؛ 

چراکه می‌دانند در مقصد توسط رژیم‌صهیونیستی مصادره خواهند شد.

رووس ایکما، مؤسس و مدیر گروه حمایت از حقوق پناهندگان «MiGreat»، و مو کوتش از بنیاد جامعه فلسطینی هلند (PGNL) هدف اصلی ناوگان را شکستن محاصره غزه که از سال ۲۰۰۷ ادامه دارد، اعلام کردند.

ایکما گفت: «اسرائیل عمداً مردم غزه را به گرسنگی محکوم می‌کند و هدف ما ایجاد یک مسیر انسانی است تا سازمان‌های غیردولتی و سازمان ملل بدون اجازه اسرائیل بتوانند کمک برسانند.»