درخشش نام دانشجوي ابركوهي دردر مجموعه مقالات هفدهمين همايش بين المللي آسياي مركزي و قفقاز
یزدفردا "هفدهمين همايش بينالمللي آسياي مركزي و قفقاز تحت عنوان «انرژي، آب، غذا و حمل و نقل: زمينههايي براي همكاري و همگرايي» دوشنبه در دفتر مطالعات وزارت خارجه آغاز به كار كرد.
به گزارش یزدفردا : اين همايش ازروز دوشنبه و به مدت دو روز در دفتر مطالعات سياسي و بينالمللي وزارت خارجه كشورمان آغاز به کار کرد .
اين همايش كه صبح امروز با سخنان منوچهر متكي آغاز به كار كرد، در قالب چهار جلسه تخصصي ادامه خواهد يافت.
هفدهمين همايش بينالمللي آسياي مركزي و قفقاز به عنوان يكي از مهمترين همايشهاي دفتر مطالعات با استقبال فوق العاده متخصصان، كارشناسان و پژوهشگران داخلي و خارجي مواجه شده است.
دبيرخانه همايش ظرف چهار ماه گذشته بيش از 100 خلاصه مقاله تخصصي از 19 كشور جهان شامل ارمنستان، ازبكستان، آذربايجان، افغانستان، آلمان، اوكراين، پاكستان، تاتارستان، تاجيكستان، روسيه، ژاپن، سوئد، قزاقستان، قرقيزستان، كانادا، گرجستان، نروژ و هند دريافت كرده است.
همچنين بيش از 50 مقاله به زبان فارسي از دانشجويان و پژوهشگران ايراني واصل شده است.
موضوعات و محورهاي هفدهمين همايش بينالمللي آسياي مركزي و قفقاز شامل «جايگاه انرژي، آب، غذا و حمل و نقل در ايجاد همگرايي منطقهاي»،«ارزيابي ابعاد و جوانب امنيت انرژي در منطقه»، «آب و غذا: ماهيت ملي، منطقهاي و بينالمللي آن»، «حمل و نقل: چالشها و راهكارها»، «پيامدهاي سياسي و اجتماعي فقدان امنيت انرژي، آب، غذا و حمل و نقل در منطقه»، «مسئوليت دولتها و جامعه بينالمللي در برقراري امنيت انرژي، آب، غذا و حمل و نقل در منطقه»، «تاثيرگذاري تحولات نظام منطقهاي و بينالمللي بر امنيت انرژي، آب، غذا و حمل و نقل در آسياي مركزي و قفقاز»، «ظرفيتهاي منطقهاي براي همكاري و همگرايي و نقش جمهوري اسلامي ايران در اين فرآيند»، «چشمانداز امنيت انرژي، آب، غذا، حمل و نقل و راهكارهاي مناسب براي مقابله با موانع و تهديدهاي همكاري و همگرايي در انرژي، آب، غذا و حمل و نقل» است.
در مجموعه مقالات اين همايش نام "علي جعفري" (اهل ابركوه)، دانشجوي كارشناسي ارشد مطالعات اروپا، محصل در دانشكده حقوق و علوم سياسي دانشگاه تهران كه پيش از اين نيز موفق به چاپ و انتشار مقالاتي در دو همايش بين المللي ديگر شده بود، به چشم مي خورد.
مقاله وي تحت عنوان " انرژي و نقش آن بر همگرايي اعضاي سازمان شانگهاي " در مجموعه مقالات اين همايش به چاپ رسيد كه در طول برگزاري همايش در بين شركت كنندگان توزيع شد.
گفتني است مقالات شخصيت هاي علمي از 19 كشور جهان شامل: آلمان، روسيه، نروژ، سوئد، ژاپن،كانادا، ارمنستان، ازبكستان، آذربايجان، افغانستان، اوكراين، پاكستان، تاتارستان، تاجيكستان، قزاقستان، قرقيزستان، گرجستان، و هند در اين همايش ارائه شد.
از جمله ويژگيهاي اين همايش حضور تعداد قابل توجهي از مقامات عاليرتبه از جمله وزرا، سفرا و شخصيتهاي سياسي و پارلماني كشورهاي مشترك المنافع ميباشد. اين همايش بين المللي عصر روز سه شنبه با حضور مقامات سياسي به كار خود پايان داد.
|
گزارش تصویری/ هفدهمین همایش بین المللی آسیای مرکزی و قفقاز |
هفدهمین همایش بین المللی آسیای مرکزی و قفقاز صبح امروز دوشنبه با حضور منوچهر متکی وزیر امور خارجه در مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت خارجه برگزار شد. |
عکس / مجید عسگری پور
|
جهت اطلاع علاقمندان :
|
|
|
|
برای دریافت برنامه همایش روی لینک های زیر کلیک نمائید:
|
|
تحول مفهوم "امنیت" در عصر پسا مدرن، تاثیرات عمیقی بر تعاریف ژئوپلیتیك از محیطهای جغرافیائی از جمله منطقه آسیای مركزی و قفقاز داشته است. طی دهه گذشته "امنیت آب، غذا، انرژی و حمل و نقل" از جمله موضوعات مطرح در محافل سیاسی و مراكز مطالعاتی جهان و همچنین از موضوعات محوری در نشستهای متعدد نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد بوده است.
برخی صاحبنظران بر این باورند كه نزاع بر سر آب و نحوه استفاده از آن، یكی از عوامل بروز چالشهای سیاسی و رویارویی طی دهههای آینده خواهد بود. منطقه آسیای مركزی و قفقاز علیرغم برخورداری از منابع آبی گسترده، به دلیل اختلافات بر سر نحوه استفاده از این منابع، ظرفیت ناامنی را در خود افزایش داده است. در حال حاضر بیثباتی ناشی از بحران غذا در برخی از كشورهای منطقه از جمله افغانستان، سازمانهای بینالمللی را برای مهار این بحران به تكاپو انداخته است. منابع انرژی و مسیرهای انتقال آن از دیگر عواملی میباشد كه موجب رقابتهای تنشزا در منطقه شده است.
نشستهای متعدد سران منطقه و نگاهی گذرا به تحولات منطقه آسیای مركزی و قفقاز، حاكی از آن است كه علیرغم سربرآوردن تهدید ها و چالشهای مربوط به امنیت آب ، امنیت غذا ، امنیت انرژی و امنیت حمل و نقل ، نقش ژئوپلیتیكی جمهوری اسلامی ایران در زمینه دستیابی به امنیت عوامل حیاتی فوق و توسعه كریدورهای حمل و نقل شمال - جنوب، شرق - غرب مورد توجه كافی قرار نگرفته است زیرا كه توسعه حمل و نقل باعث ایجاد امنیت میگردد كه در پی آن گسترش ارتباطات اقتصادی و فرهنگی و در نهایت همگرایی منطقهای را به ارمغان خواهد آورد.
با توجه به اهمیت این موضوع و پیامدهای آن در سطوح منطقهای و بینالمللی، دفتر مطالعات سیاسی و بینالمللی در نظر دارد هفدهمین همایش بینالمللی آسیای مركزی و قفقاز را با عنوان "انرژی، آب، غذا و حمل و نقل: زمینههایی برای همكاری و همگرایی" در سالجاری برگزار نموده و ابعاد و پیامدهای آن را مورد بررسی و تحلیل قرار دهد.
موضوعات و محورهای همایش به شرح زیر بوده است:
* 1- جایگاه انرژی، آب، غذا و حمل و نقل در ایجاد همگرایی منطقهای
* 2- ارزیابی ابعاد و جوانب امنیت انرژی در منطقه
* 3- آب و غذا: ماهیت ملی، منطقهای و بینالمللی آن
* 4- حمل و نقل: چالشها و راهكارها
* 5- پیامدهای سیاسی و اجتماعی فقدان امنیت انرژی، آب، غذا و حمل و نقل در منطقه
* 6- مسئولیت دولتها وجامعه بینالمللی در برقراری امنیت انرژی، آب، غذا و حملونقل در منطقه
* 7- تاثیرگذاری تحولات نظام منطقهای و بینالمللی بر امنیت انرژی، آب، غذا و حمل و نقل در آسیای مركزی و قفقاز
* 8- ظرفیتهای منطقهای برای همكاری و همگرایی و نقش جمهوری اسلامی ایران در این فرایند
* 9- چشمانداز امنیت انرژی، آب، غذا و حمل و نقل
* 10- راهكارهای مناسب برای مقابله با موانع و تهدیدهای همكاری و همگرایی در انرژی،آب،غذا و حملونقل
یزدفردا