به گزارش یزدفردا: یدالله جوادپور گفت: در سال گذشته در مناطقی از نخیلات شهرستانهای میبد و اردکان شاهد فعالیت کرم گرده خوار و همچنین خسارت آفت کرم میوه خوار در این شهرستانها بودیم که عملیات مبارزه و کنترل آفات مذکور در حدود ۳۰۵ هکتار از مناطق آلوده استان یزد صورت گرفت.
وی یاد آور شد: لاروهای آفت کرم گرده خوار با تغذیه از قسمت انتهایی خوشه (دارپنگ) موجب خشکیده شدن خوشهها و نهایتا قطع آنها میشود که در برخی مواقع با خسارت آفت سوسک کرگدنی اشتباه گرفته میشود.
جوادپور وجود تارهای آغشته به فضولات لاروی قهوهای رنگ در انتهای خوشه را از علائم فعالیت این آفت عنوان و اظهار داشت: آفت کرم میوه خوار نیز با سوراخ کردن بخش انتهایی میوه در مجاورت کلاهک از گوشت و هسته نرم و نارس آن تغذیه کرده و در نتیجه باعث قطع ارتباط میوه ودم خوشه شده، میوهها چروکیده و قرمز رنگ شده و به زمین میافتند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان یزد اضافه کرد: نشانههای وجود این آفت که پس از دو هفته از تلقیح درختان خرما آغاز میشود، ریزش میوه هاست.
وی هرس به موقع برگها (فقط درماههای آذر و دی)، رعایت اصول آبیاری، حذف پا جوشهای اضافی (فقط درماههای آذر و دی) جمع آوری بقایای گیاهی و کنترل علفهای هرز را از عوامل کاهش این آلودگیها عنوان کرد.
جوادپور از نخلداران خواست به محض مشاهده این آفات با مشاوره کارشناسان شبکه مراقبت و کلینیکهای گیاه پزشکی تحت نظر این مدیریت در شهرستانها به کنترل آفت بپردازند.