به گزارش یزدفردا: برخی از این استادان گفتند که با اطلاعی که از همکاران خود در دانشگاههای وابسته به وزارت علوم کسب کردهاند، از مجموع ۱۲۰ استاد اخراجی یا تعدیلی و تعلیقی در دولت سیزدهم، شمار کمی به کلاس درس بازگشتهاند و وضعیت ادامه تدریس بقیه استادان همچنان نامعلوم است.
از اواخر خرداد امسال و با آغاز تبلیغات انتخابات ریاستجمهوری چهاردهم، مسعود پزشکیان که نامزد انتخابات ریاستجمهوری بود، یک قول ثابت داشت؛ بازگشت استادان اخراجی به کلاسهای درس. این قول تا انتخاب کابینه چهاردهم هم به قوت خود باقی بود.
خیال رییسجمهور از دانشگاههای زیرمجموعه وزارت بهداشت راحت بود چون محمدرضا ظفرقندی که منتخب رییسجمهور برای کرسی وزارت بهداشت بود، درکنار تخصص اصلی خود، یک چهره سیاسی و عضو شورای مرکزی جبهه اصلاحات بود و بدون آنکه نیازی به امر و فرمان مافوق داشته باشد، زمینه بازگشت استادانی که با عینک سیاسی از تدریس در دانشگاههای علوم پزشکی حذف شده بودند را هموار کرد اما از آنجا که بیشترین استادان اخراجی و حذف شده، مدرسان دانشگاههای دولتی و غیردولتی وابسته به وزارت علوم بودند، لازم بود که رییسجمهور قول خود به مردم را در قالب یک دستور صریح به کابینه یاداوری کند و از همین رو هفته اول شهریور در مراسم معارفه وزیر علوم، به حسین سیماییصراف دستور داد که استادان اخراجی و تعلیقی را به دانشگاه بازگرداند.
سیماییصراف هم در اولین گفتوگوهای رسانهای خود به خبرنگاران قول داد که برای اجرای دستور رییسجمهور اقدام خواهد کرد ولی حالا نزدیک به ۶ ماه از این قول میگذرد و کارنامه وزارت علوم در اجرای دستور رییس قوه مجریه، همچنان تار و نامعلوم است.
تداوم خانهنشینی بسیاری از استادان حذف شده در دولت سیزدهم، در حالی است که طی ۵ ماه اخیر، جامعه دانشگاهیان طی ۵ نامه مکتوب خطاب به رییسجمهور و وزیر علوم، شرح دادهاند که هیچ تغییری در وضعیت ایشان ایجاد نشده و همچنان محروم از تدریس و حضور در کلاس درس هستند.
اول مهر امسال و حدود سه هفته بعد از دستور رییسجمهور، ۱۲ استاد اخراجی و حذف شده در دولت سیزدهم، در نامهای خطاب به مسعود پزشکیان اعلام کردند همچنان مشغول به کار نشده اند.
بعد از انتشار این نامه، علیرضا آزاد؛ از استادان اخراجی در دولت سیزدهم، در گفتوگو با «جماران» تایید کرد که تعداد زیادی از همکارانش، همچنان محروم از تدریسند و روند لغو محرومیتها و ممنوعیتها به کندی پیش میرود.
محمد سلطانی رنانی؛ عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان هم که ازجمله استادان تعلیقی با حکم دولت سیزدهم بوده میگوید که دو هفته قبل و بعد از ۱۸ ماه خانهنشینی به اتهام توهین به مقدسات، به دنبال تغییراتی که در دانشگاه اصفهان صورت گرفته، دعوت به تدریس شده اما در همین مدت، پیامهای نامبارک و توهینآمیزی از سوی افراد ناشناس دریافت کرده که نمودی از مخالفت آشکار با حضور این چهره مستقل دانشگاهی در محیط تدریس است.
این استاد دانشگاه که اخیرا نامهای خطاب به وزیر علوم نوشت و خواستار بازنگری در آیین نامههای رسیدگی به تخلفات هیات علمی شده، ازجمله اخراجیهایی بود که در زمان اعتراضات دانشجویان، مسوولان دانشگاه را به تدبر در مفاهیم مندرج در قرآن و مراعات احوال نسل جوان توصیه کرده بود ولی بنا به همین توصیهها، به توهین به مقدسات متهم شد و پرونده وی به دادگاه ویژه روحانیت ارسال شد و با وجود دریافت حکم برائت از دادگاه ویژه روحانیت، با حکم رییس دانشگاه علاوه بر تعلیق از تدریس، حقوق استادی او هم قطع شد.