زمان : 03 Bahman 1403 - 19:13
شناسه : 208846
بازدید : 850
تسهیل فرآیندهای معدنی با بازنگری در بخشنامه‌ها/آزادسازی پهنه‌های معدنی تا قبل از سال جدید تسهیل فرآیندهای معدنی با بازنگری در بخشنامه‌ها/آزادسازی پهنه‌های معدنی تا قبل از سال جدید یزدفردا: معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صمت، در نشست با فعالان بخش معدن استان یزد بر لزوم بازنگری در بخشنامه‌های موجود و تسهیل فرآیندهای معدنی تأکید کرد.

به گزارش یزدفردا: «وجیهه‌الله جعفری» امروز در جریان سفر به یزد گفت: یکی از اهداف اصلی در بازنگری بخشنامه‌ها، موضوع تفویض اختیار به استان‌ها است. این تفویض اختیار بر اساس توانمندی استان‌ها متفاوت خواهد بود به‌طوری‌ که استان‌هایی با قدرت تصمیم‌گیری بالا و تخصص کافی، اختیارات بیشتری دریافت خواهند کرد و استان‌های با توانمندی کمتر، تفویض اختیار محدودتری خواهند داشت.

وی از برنامه‌ریزی برای ابلاغ این تغییرات پیش از پایان سال خبر داد و گفت: هدف ما کاهش بروکراسی‌های موجود است و در این راستا سامانه‌ای طراحی شده که متقاضیان بدون نیاز به مراجعه حضوری به وزارتخانه، بتوانند مجوزهای خود را از طریق آن دریافت و تمدید کنند.

جعفری در خصوص پهنه‌های معدنی اظهار کرد: در حال حاضر کمتر از ۱۰ پهنه در اختیار ماست و تلاش داریم تا قبل از آغاز سال جدید بیشتر این پهنه‌ها را آزاد کنیم، با این حال، برخی بلوکه‌ها که به پهنه‌های معدنی متصل نیستند، به دلیل مخالفت دستگاه‌ها، همچنان بلوکه باقی خواهند ماند، امیدواریم با توافقات جدید با سازمان جنگل‌ها و مراتع، گام‌های مثبتی در این زمینه برداشته شود.

معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صمتT همچنین از توافق ضمنی با سازمان انرژی اتمی خبر داد و افزود: این سازمان از مواضع قبلی خود عقب‌نشینی کرده و پاسخ‌های مثبت‌تری در استعلام‌ها دریافت می‌کنیم که نسبت به گذشته، مخالفت‌های کمتری را نشان می‌دهد.

وی بر اهمیت بهبود فرآیند اکتشاف تأکید کرد و گفت: در حال حاضر، یکی از مسائل اصلی، جمع‌آوری داده‌های تولیدشده در حوزه اکتشافات است، بسیاری از این داده‌ها موجود است اما باید در یک پایگاه اطلاعاتی جامع، متمرکز شوند. این پایگاه با محوریت وزارت صمت و دبیری سازمان زمین‌شناسی تشکیل شده و داده‌ها از استان‌ها در حال جمع‌آوری است. با تکمیل این پایگاه، می‌توانیم مدیریت بهتری در حوزه اکتشاف داشته باشیم.

جعفری با اشاره به چالش‌های اکتشاف افزود: اگر اکتشافات به درستی انجام نشود، نمی‌توان طرح‌های بهره‌برداری مناسبی تدوین کرد، بنابراین، نیازمند مشاوره قوی، تقویت بخش مهندسی، دقت بیشتر در داده‌ها و به‌روزرسانی دانش فنی هستیم، این موارد از جمله برنامه‌های ما برای ارتقای بخش اکتشافات است.

معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صمت در پایان خاطرنشان کرد: چالش‌های بخش معدن احصا شده و به ۱۷ راهبرد و بیش از ۷۰ کلان‌برنامه منجر شده است، بسیاری از دغدغه‌های فعالان معدنی استان یزد که در این جلسه مطرح شد نیز در قالب این برنامه‌ها دیده شده و برای اجرای آن‌ها مجریان مشخص شده‌اند. با این حال، رفع کامل این چالش‌ها نیازمند زمان است.