زمان : 29 Dey 1403 - 04:20
شناسه : 208353
بازدید : 711
چگونه در زندگی خود ثابت قدم باشیم؟ چگونه در زندگی خود ثابت قدم باشیم؟ یزدفردا: ثابت قدمی یک ویژگی منحصر‌به‌فرد برای ساخت و پیش روی انسان‌ها در زندگی محسوب می‌شود. کلید انسجام و دستیابی به اهداف خاص است. با تعیین اینکه چگونه می‌خواهید در زندگی خود با ارده حرفه‌ای ثابت قدم باشید، شروع کنید و هدفی کوچک را مقصود قرار دهید.

به گزارش یزدفردا: انسان‌ها با گذشت زمان سازگار‌تر می‌شوند و در حفظ انگیزه و هدف خود استوار‌تر عمل می‌کنند. این مسئله ممکن است نیازمند تغییر در شیوه تفکر داشته باشد تا بتوانید خوشبینانه‌تر و سازنده‌تر عمل کنند.

روش اول

پیاده سازی اقدامات پیوسته

۱ – ایجاد اهادف خاص و واقع بینانه. اگر یک هدف مشخص نداشته باشید، سازگاری و انجام اقداماتی در همین زمینه کمی سخت خواهد شد. هنگام ایجاد مسیری جدید، اهداف ساده را با نتایج مشخص و قابل پیش بینی در نظر بگیرید.

• با تعریف آنچه که با شما انطباق دارد، آغاز کنید. آیا نیاز دارید تا در مورد تمرینات ورزشی خود ثابت قدم‌تر عمل کنید؟ یا می‌خواهید روابط استوار و قابل اطمینانی را ایجاد کنید؟

• هنگامی که اهداف نهایی خود را شناسایی کردید، اقدامات کوچکی را برای دستیابی انجام دهید. به عنوان مثال اگر می‌خواهید استقامت بدنی خود را بالا ببرید، می‌توانید هدف خود را برای ۵ روز بعدی مشخص کنید و یا برای کلاس ورزشی ثبت نام کنید.

• خاص باشید به جای اینکه بگویید "قصد دارم به طور مداوم از خودم بابت اینکه با بقیه تفاوت دارم، قدر دانی کنم" بگویید از اینکه به دیگران کمک می‌کنم و کار هایم را به سر انجام می‌رسانم، از خودم قدرانی می‌کنم.

۲ – یک برنامه مشخص برای خودتان ایجاد کنید. دادن وعده‌های زیاد و عهده گیری وظایف گوناگون شاید بسیار آسان باشد، اما یک برنامه درست می‌تواند ما را در مسیر اصلی استوار نگه دارد. وجود یک برنامه کمک زیادی خواهد کرد تا روز تان را با برنامه ریزی دقیق آغاز کنید. این مسئله همچنین به درک بهتر تعهدات و وظایف کمک می‌کند.

• از یک تقویم رومیزی و کاغذ برای برنامه ریزی خود استفاده کنید. علاوه بر این، یک برنامه (app) یاد آوری کننده دانلود کنید، مانند تقویم گوگل یا Outlook.

• زمان برای انجام برخی کار‌ها را محدود کنید. اگر نمی‌دانید انجام یک کار چقدر زمان می‌برد، بهتر است زمان بیشتری را برای انجامش در نظر بگیرید.

• برای اهداف بزرگ‌تر خود مانند نوشتن یک کتاب یا کاهش وزن، اهداف کوچک روزانه تعیین کنید. به طور مثال، ممکن است روزانه میزان مشخصی کالری مصرف کنید تا بتوانید پس از یک دوره زمانی به هدف بزرگ‌تر خود دست یابید.

• فراموش نکنید که ما بین فواصل این برنامه ریزی وقفه یا برنامه جدیدی ایجاد نکنید.

۳ – یاد داشت‌های یاد آوری را در اطراف خانه، فضای کار و وسایل خود جای دهید. گاهی اوقات، اهداف، تعهدات و وعده‌های خود را فراموش می‌کنید، مخصوصا زمانی که آنها را برای خودتان در نظر می‌گیرید. برای یاد اوری در طول روز، یاد داشت‌هایی را در قسمت‌های مختلف خانه برای رویت و یاد آوری قرار دهید.

• اهداف خود را در برگه‌ها بنویسید. آنها را بر روی آینه، مانیتور کامپیوتر، یخچال و فریزر، داشبورد خودرو قرار دهید.

• یک کاغذ کوچک که اهداف خود را در آن یادداشت کرده‌اید در کیف پول خود بگذارید.

• اگر می‌خواهید انجام روزانه کار‌های شخصی را فراموش نکنید یک برنامه یاد آوری روی گوشی هوشمند تان نصب کنید. زنگ هشدار را تنظیم کنید تا پیاده سازی یک برنامه را برای شما یاد آوری کند.

۴ – تنها زمانی وعده دهید که بتوانید انجام شان دهید. ثابت قدمی اغلب شامل تعهدات و حفظ آنها می‌شود. با این حال اگر بیش از حد به خود وعده می‌دهید، به آسانی می‌توانید از آنها چشم پوشی کنید. اگر فکر می‌کنید عملی کردن یک قول ممکن است دشوار باشد به خود نه بگویید.

• به عنوان مثال هنگامی که به دیگران می‌گویید که نیمی از وظایف کاری را بر عهده می‌گیرید، بهتر است در ابتدا مطمئن شوید که زمان کافی برای انجام آن عمل دارید.

• در برخی مواقع ممکن است بتوانید در کاری همکاری کنید، اما قبل از انجام آن باید مذاکره کنید. به عنوان مثال، اگر کسی از شما کمکی بخواهد، می‌توانید بگویید، "خوب، تا قبل از ساعت ۳ کار‌هایی برای انجام دادن دارم، اما پس از آن می‌توانم، این مفید است؟ "

• این شامل وعده دادن به خودتان نیز می‌شود. اگر می‌دانید که نوشتن یک رمان جدید آن هم روزی ۱۰ صفحه به هیچ عنوان منطقی و واقعی نیست، بهتر است خودتان را قانع کنید که حداقل روزی یک صفحه بنویسید.

۵ – هنگامی که به هدفی دست می‌یابید، پاداشی برای خود در نظر بگیرید. اگر به اهداف خود دست یافتید به خود جایزه بدهید. حتی برای اهداف کوچک، پاداش‌های کوچک در نظر بگیرید تا در طول فر آیند بتوانید انگیزه خود را حفظ کنید.

• به عنوان مثال، اگر موفق به تکمیل کار خود تا ۵ بعد از ظهر شدید، آن هم به مدت یک هفته. در آخر هفته برای خود یک شام ویژه در نظر بگیرید.

• اگر برای یک دو ماراتن تمرین می‌کنید و موفق شده‌اید که به اهداف ورزشی خود دست یابید، برای خود یک پاداش ویژه در نظر بگیرید تا حس موفقیت را به خوبی دریافت کنید.

• اگر موفق به کنترل و بهبود روابط خود با دوستان تان شده‌اید، به خود ببالید و با دوستان تان یک برنامه برای شامی در رستوران بریزید.

روش دوم

حفظ اراده و ثابت قدمی

۱ – اگر اشتباهی مرتکب شدید، ادامه دهید. حتی با ارداه‌ترین افراد نیز ممکن است، سازماندهی شده‌ترین امورات را گاهی اشتباه انجام دهند. برای شکست احتمالی برنامه ریزی کنید و اگر اشتباه کردید، خود را سرزنش نکنید.

• اینکه مجبور به لغو یک قرار ملاقات شده‌اید، بدین معنی نخواهد بود که ثابت قدم نیستید. برخی مواقع، با وجود بهترین برنامه ریزی‌ها، عوامل خارجی می‌توانند در مسیر برنامه قرار بگیرند و موجب ایجاد اختلالاتی در انجام کار‌ها شوند.

• برای شکست، برنامه ریزی کنید. اگر یک کار گردان ادبی مقاله شما را رد کرد، به جای اینکه نا امید شوید، آن را دوباره مرور کنید تا ببینید چه چیزی باید تغییر کند.

• ثابت قدمی به تنهایی کافی نخواهد بود. اگر یک روز موفق نشدید که برنامه خود را عملی کنید، مثلا نتواستید تمرینات ورزشی را انجام دهید یا کتابی را بخوانید، خود را تشویق کنید تا در روز بعد دوباره کار را از سر بگیرید.

۲ – برای بازیابی انرژی خود، زمان بگذارید. ثابت قدمی به این معنی نیست که همیشه باید در حال کار باشید. در حقیقت، اگر زمانی را به خودتان اختصاص دهید، مطمئنا بهره وری و بازده کار را بهبود خواهید بخشید. برنامه‌ای در نظر بگیرید و اجازه دهید بعد از انجام تعهدات، زمانی برای افزایش بهره وری داشته باشید.

• به عنوان نمونه، ممکن است هر شب یک ساعت را برای تماشای تلویزیون، کتاب خوانی و حمام در نظر بگیرید.

• مدیتیشن یک شیوه عالی برای آرام کردن مغز و ایجاد سازگاری و آرامش است. تمرین مدیتیشن را حداقل ۵ دقیقه تا ۱۵ دقیقه روزانه انجام دهید.

• اگر مسئولیت‌های دیگری بر عهده دارید، زمان دیگری را برای انجام شان کنار بگذارید. به عنوان مثال، اگر صبح جمعه نیاز دارید بیشتر بخوابید و فردی از شما در خواست کرده در چمن زنی حیاط یاری اش کنید، به آنها بگویید که این کار را در روز یا زمان دیگری انجام می‌دهید.

۳ – از محرک‌های انگیزه دهنده استفاده کنید حتی اگر دوست ندارید. هنگامی که خسته هستید، بهتر است اهداف روزانه خود را اسلاید کنید، این اقدامات می‌تواند شما را در مسر نگه دارد. اگر فکر می‌کنید تنبل هستید، سعی کنید منابع جدید را برای ایجاد انگیزه پیدا کنید.

• فرصتی برای پاداش‌های کوچک خود اختصاص دهید. به عنوان مثال، اگر یک مقاله بلند می‌نویسید، هر بار که یک صفحه را تمام می‌کنید، ۵ دقیقه برای استراحت زمان بگذارید.

• اهداف بلند مدت خود را مدام یاد آوری کنید. به خودتان بگویید که برای رسیدن به اهداف، باید چه کار‌هایی انجام دهید. به عنوان مثال، به جای اینکه بگویید، "نمی خواهم این گزارشات را بنویسم"، شاید باید فکر کنید "هنگامی که این گزارش‌ها را می‌نویسید، زمانی برای انجام کار‌های دیگر خواهید داشت. "

• اگر روز سختی را پشت سر گذاشته‌اید، کمی انعطاف پذیر‌تر عمل کنید. اگر می‌خواهید وعده غذایی سالم تری داشته باشید و تمایلی به آشپزی ندارید، به جای پخت یک غذا سریع، سالاد درست کنید.

۴ – مسئولیت پذیر باشید. برای ثابت قدم بودن باید اطمینان حاصل کنید استاندارد‌ها و اهدافی که مشخص کرده‌اید را به رسمیت می‌شناسید. در این لحظات، اگر اهداف تان واقع گرایانه باشند باید از خود بپرسید چه کاری می‌توانید در راستای تحقق آنها انجام دهید.

• در برنامه خود کار‌ها و برنامه‌هایی که باید انجام دهید را یاد داشت کنید. این مسئله سبب رضایت درونی شما می‌شود و باعث به سر انجام رساندن یک روز واقعی می‌شود.

• از یک دوست، عضو خانواده، مربی یا همکار بخواهید که در این زمینه یاری تان کنند. یک بار در هفته از آنها میزان پیشرفت تان را بپرسید. اگر پاسخ دادند که در انجام کار‌ها ثابت قدم نیستید، از آنان بخواهید که مسئولیت و وظایف تان را به شما یاد آوری کنند.

• هنگامی که کاری انجام نداده‌اید، جلوتر روی یادداشت خود علامت نزنید که انجام شده است. اهمیت این مسئله تنها ایجاد انگیزه و تلاش مضاعف برای دستیابی به هدف مورد نظر است.

روش سوم

شیوه تفکر خود را تغییر دهید

۱ – زمانی را برای ایجاد تغییرات در خود اختصاص دهید، سعی کنید در خود تغییرا تی به وجود آورید و درک کنید این مسئله ممکن است زمان بر باشد. به جای اینکه زندگی خود را نابود کنید با چند اقدام جدید اجازه دهید تا تغییراتی جدید تجربه کنید. تنها پس از طی زمانی مشخص می‌توانید نتایج را ببینید، فقط باید واقع بین باشید.

• معمولا ۳ هفته زمان می‌برد تا عادت‌های جدید جایگزین شیوه‌های قدیمی شود. هر سه هفته یک هدف کوچک برای دستیابی به مقاصد خود تعیین کنید. بیش از حد مقابله نکنید و با هدف‌های کوچک شروع کنید.

۲ – مرز‌های روابط و تعهدات شخصی را مشخص کنید. محدودیت‌ها باعث تسهیل تعهدات می‌شوند، زیرا دارای یک محدودیت خاص برای عملکردی ویژه هستید. قبل از انجام وظایف جدید، مرز آنچه را که می‌خواهید و قادر به انجامش هستید را از اموراتی که خارج از توانایی هایتان هستند، مشخص کنید.

• به عنوان مثال، ممکن است با اعضای خانواده در حال صرف شام باشید و نتوانید تلفن تان را جواب دهید. به رئیس و همکاران خود بگویید که زمان محدودی برای پاسخگویی دارید. یا موبایل خود در اتاق دیگری بگذارید.

۳ – تصمیمی جدی اتخاذ کنید. زمان‌هایی که احساس می‌کنید تمایلی به انجام و یا ادامه کار ندارید، باید تصمیمی جدی بگیرید و با اراده پیش بروید.

• از وسوسه‌ها اجتناب کنید. به عنوان مثال، اگر می‌خواهید غذای سالم مصرف کنید، مطمئن شوید که گرسنه تان است و گزینه‌های سلامتی را در نظر گرفته‌اید.

• خستگی مفرط می‌تواند منجر به پرش از وظایف شود. حداقل ۷ تا ۹ ساعت خواب در روز می‌تواند مفید باشد.

۴ - افکار منفی را حذف کنید و با ارداه‌ای منسجم‌تر پیش بروید. هنگامی که افکار منفی سراغ تان می‌آیند احتمال دارد کمی سست عمل کنید و با ارداه‌ای راسخ حرکت نکنید.

• توجه به به الگو‌های فکری منفی باعث ایجاد اختلال در اهداف می‌شود. فکر‌هایی مانند "من نمی‌توانم این کار را انجام دهم" یا "من یک احمق هستم".

• اختلال در افکار مثبت سبب شکل گیری افکار منفی و یا خنثی شدن آنها می‌شود. بنا براین جمله "من نمی‌توانم این کار را انجام دهم" را به "قصد دارم این کار را انجام دهم، حتی اگر در این زمینه خوب نباشم" بچرخانید.

منبع: wikihow