به گزارش یزدفردا به نقل از ایسنا: «مصطفی سپهری» رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان یزد اظهار کرد: وجه تمایز این جشنواره، برگزاری مجموعهای از رویدادهای مرتبط با غذا و خوراک محلی یزد در محیطی غیرمعمول و در باغ جهانی دولتآباد است.
وی با اشاره به این که ثبت ملی طولانیترین کباب ایران در این مکان میتواند به شاخصههای گردشگری یزد اضافه کند و جایگاه آن را بهعنوان مقصدی دیدنی با غذاهای اصیل ارتقا دهد، تصریح کرد: پخش رایگان این کباب نیز در روز ۲۵ دیماه، همزمان با سالروز ولادت حضرت علی(ع) و روز پدر، میان مردم و گردشگران، جلوهای از فرهنگ مهماننوازی مردم یزد را به نمایش خواهد گذاشت.
وی افزود: این اقدام ضمن مشارکت دادن مردم، زمینه همکاری آنها در رویدادهای آتی را فراهم میکند.
سپهری گفت: هرچند پیش از این نیز جشنوارههای متعددی در حوزه غذا در یزد برگزار شده است، این جشنواره برای اولین بار بهصورت تخصصی، گسترده و جامع به معرفی غذاهای محلی یزد میپردازد.
وی افزود: از مهمترین بخشهای این جشنواره میتوان به رژه خوردوهای کمپر و ثبت طولانیترین کباب ایران اشاره کرد.
رییس اداره میراث فرهنگی شهرستان خاطرنشان کرد: هدف از این اقدام، تثبیت جایگاه یزد بهعنوان مقصدی خاص و جذاب برای گردشگران در سالهای آینده است.
وی با اشاره به این که در این جشنواره، ۹۰ غرفه برپا شده که از این تعداد، ۸۰ غرفه بهصورت تخصصی به ارائه انواع خوراکها و غذاهای بومی اختصاص یافته است، گفت: با هماهنگی اداره کل میراث فرهنگی شهرستان یزد، غرفههایی نیز به شهرستانهای تفت، مهریز، اردکان، اشکذر و بافق اعطا شده است تا به عرضه غذاهای شاخص این مناطق بپردازند.
سپهری افزود: از جمله این غذاها میتوان به کباب شتر اردکان، قرمه مهریز، و غذاهای سنتی نظیر لتیر و سوروک اشاره کرد.
رییس میراث فرهنگی شهرستان یزد افزود: از رستورانهای مطرح یزد برای ارائه خوراکهای اصیل نظیر خورشت قیمه یزدی و کوفته یزدی دعوت شده است.
وی با اشاره به این که هدف اصلی جشنواره، ثبت طولانیترین کباب ایران(به طول ۲۲۰ متر) به عنوان رویدادی منحصربهفرد و فرصتی برای معرفی فرهنگ خوراک ایرانی به جهان است، اظهار کرد: این جشنواره ضمن شناساندن هنر آشپزی ایرانی، تجربهای منحصربهفرد را برای گردشگران داخلی و خارجی فراهم میآورد و بستری برای تقویت تعاملات فرهنگی میان مردم یزد و گردشگران ایجاد میکند.
وی با اشاره به این که توسعه محورهای نوین گردشگری و کاهش تمرکز صرف بر بافت تاریخی از دیگر اهداف این رویداد است، گفت: فروش محصولات خوراکی و صنایع دستی محلی نیز میتواند به رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار در منطقه کمک کند.
سپهری در پایان با تاکید بر این که برگزاری این رویدادها با بهرهگیری از ظرفیتهای بومی و محلی، زمینهساز توسعه اقتصادی و درآمدزایی برای مردم منطقه خواهد بود، عنوان کرد: تجربههای موفق جهانی نظیر ثبت طولانیترین پیتزای جهان در ناپل ایتالیا، بزرگترین بشقاب هوموس در لبنان، بزرگترین کیک شکلاتی در آمریکا و بزرگترین کباب ترکی در ترکیه، نشان از اهمیت اینگونه رویدادها در برندسازی و توسعه گردشگری دارد.
گفتنی است؛ این جشنواره که از پنجشنبه گذشته ۲۰ دیماه آغاز شده و تا ۲۸ دی ماه ادامه دارد، همه روزه از ساعت ۱۶ تا ۲۲ و در روزهای تعطیل از ساعت ۹ تا ۲۲ در محل باغ دولت آباد پذیرای علاقمندان است.