به گزارش یزدفردا: کاخ سفید، گروه مقاومت اسلامی عراق را به دست داشتن در حمله مذکور متهم کرده است. ایران دخالت در این حمله را رد کرده است.
عابدینی، مقیم سوئیس و ایران است که بنا به درخواست دولت آمریکا در میلان ایتالیا دستگیر شد. صادقی نیز یک شهروند ایرانی الاصل آمریکایی است که در ایالت ماساچوست زندگی کرده و دستگیر شده است.
به نوشته رویترز، اف بی آی مدعی است که تجهیزات ناوبری پیشرفته مورد استفاده در پهپاد مذکور منشأ ایرانی داشته و متعلق به شرکت عابدینی بوده است.
عابدینی متهم شده که از یک شرکت صوری در سوئیس برای تهیه فناوریهای آمریکایی از جمله شتاب سنج و ژیروسکوپ از کارفرمای صادقی استفاده و سپس آنها را به ایران ارسال میکرده است.
دویچه وله هم در این باره نوشت:
بر اساس کیفرخواست صادره از سوی دادستانی فدرال بوستون، "مهدی محمدصادقی" ۴۲ ساله، شهروند دو تابعیتی ایرانی-آمریکایی ساکن شهر "ناتیک" در ایالت ماساچوست و همچنین "محمد عابدینی نجفآبادی" ۳۸ ساله ساکن سوییس و ایران به "تبانی جهت صدور تجهیزات الکترونیکی پیشرفته به ایران" و نیز "نقض قوانین کنترل صادرات و تحریمهای ایالات متحده آمریکا" متهم شدهاند.
افزون بر این محمد عابدینی نجفآبادی به ارائه پشتیبانی مالی از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که بر اساس کیفرخواست "به قتل سربازان آمریکایی منجر شده" متهم شده است.
مهدی محمدصادقی روز دوشنبه ۱۶ دسامبر (۲۶ آذر) ساعاتی قبل از انتشار کیفرخواست و صدور بیانیه وزارت دادگستری آمریکا در ماساچوست دستگیر و برای تفهیم اتهام در برابر دادگاه فدرال در بوستون حاضر شد. همچنین عابدینی نیز با درخواست ایالات متحده آمریکا در شهر "میلان" ایتالیا بازداشت شده و گفته میشود که به درخواست ایالات متحده به این کشور مسترد خواهد شد.
در همین راستا "جاشوا اس. لوی" دادستان فدرال ایالات متحده آمریکا در ماساچوست درجریان نشست خبری خود اعلام کرد که متخصصان مواد انفجاری پلیس فدرال آمریکا (افبیآی)، با بازیابی بقایای پهپاد مورد استفاده در حمله به پایگاه آمریکا در اردن دریافتند که تجهیزات ناوبری پیشرفته آن به شرکت "صدرا" متعلق به عابدینی در تهران مرتبط است.
بر اساس اعلام دادستان فدرال، صادقی در یک شرکت تولید نیمهرسانا در ماساچوست به نام "آنالوگ دیوایسز" فعال است و با محمد عابدینی نجفآبادی ساکن ایران و سوئیس که در تهران شرکت دارد و بنا به مدعای دادستان آمریکایی "با سپاه پاسداران روابط عمیقی دارد"، در ارتباط بوده است.
طبق اعلام دادستانها صادقی، عابدینی را به کارفرمای خود در شرکت معرفی کرده و عابدینی در ادامه، یک شرکت صوری در سوئیس تاسیس کرده که از آن شرکت با هدف خرید فناوریهای آمریکایی و انتقال آن به ایران استفاده میکرده است.
دادستانی فدرال همچنین اعلام کرد که این دو تن از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۴ میلادی به منظور نقض قوانین صادراتی ایالات متحده آمریکا با یکدیگر تبانی کردهاند.
به گفته جاشوا اس. لوی دادستان فدرال ایالات متحده آمریکا در ماساچوست، این اقدامات، "طرحی پیچیده از دورزدن تحریمهای ایران" بوده و پیش از آنکه بازرسان فدرال آن را کشف کنند، سالها ادامه داشته است.
در بیانیه دادستان فدرال همچنین آمده است که صادقی از سال ۲۰۱۶ و از زمانی که با هدف دریافت بودجه از بنیاد موسوم به بنیاد ملی نخبگان به ایران سفر کرد، با عابدینی آشنا شد و همکاری با او را آغاز کرد.
در کیفرخواست دادستانی فدرال بوستون همچنین آمده است که محمد عابدینی نجفآبادی با بخش هوا فضای سپاه پاسداران ایران همکاری میکرد و این بخش از سپاه از سامانه ناوبری شرکت او استفاده میکرده است.
در همین راستا "متیو اس. اَکسلراد"، دستیار وزیر بازرگانی در امور قوانین صادراتی اعلام کرد که "این افراد به تهیه فناوریهای حساس برای یک شرکت ایرانی متهم شدهاند که فناوری مورد استفاده سپاه پاسدران انقلاب اسلامی در ساخت پهپادهای انتحاری را تامین میکرد.
با وجود آن که در گزارش دادستانی به طور خاص به نام شرکت آنالوگ دیوایسز اشارهای نشده، اما این شرکت با صدور بیانیهای اعلام کرد که مهدی محمدصادقی کارمند این شرکت بوده است. در این گزارش همچنین اشاره شده که عابدینی که یکی از موسسان شرکت صدرا است، از طریق شرکتی در سوئیس، این تجهیزات شامل شتابسنج و ژیروسکوپ را از شرکت آنالوگ دیوایسز خریداری و به ایران منتقل کرده است.
بر اساس اعلام دادستانی، قاضی دادگاه روز دوشنبه پس از جلسه کوتاه دادگاه در بوستون به تمدید قرار بازداشت مهدی محمد صادقی تا جلسه بعدی دادگاه رای داد.
حمله پهپادی موسوم به "برج ۲۲" نخستین حمله مرگبار علیه نیروهای نظامی آمریکایی پس از آغاز جنگ غزه است. با وجود آن که ایران در آن زمان دخالت خود در انجام این حمله را رد کرد و گروه شبهنظامی موسوم به "مقاومت اسلامی عراق" مسئولیت آن را برعهده گرفت، اما جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا، تهران را مقصر این حمله دانست.
عکس هوایی از پایگاه نظامی برج ۲۲ آمریکا در اردن
در همان زمان "امیرسعید ایروانی"، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد با ارسال نامهای به رئیس شورای امنیت اعلام کرد که "هیچ گروهی وابسته به نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، خواه در عراق، سوریه یا هر جای دیگری که به طور مستقیم یا غیرمستقیم تحت کنترل جمهوری اسلامی ایران یا از طرف آن عمل کنند، وجود ندارد؛ بنابراین جمهوری اسلامی ایران مسئولیتی در قبال اقدامات هیچ فرد یا گروهی در منطقه ندارد. "
ایالات متحده آمریکا پس از این حمله اعلام کرد که ۸۵ موضع مرتبط با شبهنظامیان را در عراق و سوریه هدف قرار داده است.
پایگاه نظامی برج ۲۲ به فاصله تنها چند کیلومتر از پادگان نظامی "التنف" آمریکا در سوریه، در نزدیکی اردوگاه پناهندگان "رکبان" در مرز عراق و سوریه واقع شده و گفته میشود که نیروهای عملیات ویژه ایالات متحده از آن برای عبور به سوریه و کمک به نبرد علیه داعش استفاده میکردند.