به گزارش یزدفردا: حسین رضایی امروز ۲۰ آذرماه در جلسه آموزشی پیشگیری از حیوانگزیدگی و هاری در رفسنجان، اظهار کرد: باید آسیبهای ناشی از نگهداری حیوانات در منزل تبیین شود؛ متخصصان بهداشتی و درمانی آسیبها، آلودگیها و بیماریهایی که در پی نگهداری حیوانات در خانه به ویژه سگ به انسان منتقل میشود را در جامعه تبیین کنند تا اقناع افکار عمومی در این زمینه ایجاد شود.
وی افزود: طی دو سال گذشته شهرداری رفسنجان نهایت همکاری را در جمعآوری و ساماندهی سگهای بلاصاحب انجام داده که جای تقدیر دارد.
رضایی بیانکرد: طبق آمار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، بیشترین آمار حیوانگزیدگی توسط سگهای خانگی و گربههای خانگی است بنابراین باید برنامه مناسب بلند مدت برای ساماندهی این موضوع تدوین شود.
وی ادامه داد: برای سگگردانی در پارکها نیز برنامهای نیاز است تا از روند گسترش آسیبهای اجتماعی و بهداشتی جبرانناپذیر در رابطه با سگگردانی در این محیطها جلوگیری شود.
فرماندار رفسنجان گفت: نگهداری پرندههای تزئینی و زیبا میتواند در خانهها جایگزین نگهداری سگهای فانتزی شود که خطری هم در پی ندارند.
وی افزود: باید فرهنگ غلط نگهداری سگ در خانه که از غرب نشأت گرفته اصلاح شود که در این صورت سلامتی افراد خانه هم تضمین میشود.
عضو واحد ترویج بیمارستان مرکزی دامپزشکی تهران و آموزشگر سازمان بهداشت جهانی هم در این نشست، بیانکرد: ساماندهی سگها تنها وظیفه شهرداری نیست و همه ارگانها باید پای کار بیایند.
علی غنی افزود: در سیستم جدید، جمعآوری سگها به شکل اصولی باید انجام شود به این معنی که مدیریت جمعیت سگها در ابعاد آگاهیبخشی جامعه و رفتارسنجی سگها انجام میشود.
وی ادامه داد: در مرحله بعدی انجام واکسیناسیون ۷۰ درصد جمعیت سگها و عقیمسازی آنها باعث میشود چرخه بیماری هاری را قطع کند.