به گزارش یزدفردا: سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبهای تأکید کرد مسکو آماده استفاده از هر وسیلهی مشروع، از جمله سامانه فراصوتی اورشنیک، برای حفاظت از «منافع مشروع» خود است.
او در گفتوگو با «تاکر کارلسون»، خبرنگار آمریکایی، در مورد استفاده از سامانه بالستیک فراصوت اورشنیک گفت: «پیام این است که ایالات متحده و متحدانش که رژیم کییف را به تسلیحات دوربرد مجهز میکنند، باید بدانند که ما آماده استفاده از هر وسیلهای برای جلوگیری از پیروزی غرب در تحمیل شکست استراتژیک به روسیه خواهیم بود. غربیها برای حفظ سلطهی خود بر جهان و هر کشور، منطقه یا قاره میجنگند. ما برای منافع امنیتی مشروع خود میجنگیم، در حالی که غربیها از مرزهای سال ۱۹۹۱ صحبت میکنند».
وی افزود: «سناتور آمریکایی، لیندسی گراهام، که چندی پیش از کییف دیدار کرد، در حضور ولادیمیر زلنسکی صراحتاً گفت که اوکراین سرشار از فلزات کمیاب خاکی است و ما نمیتوانیم این ثروت را به روسها واگذار کنیم؛ باید آن را تصرف کنیم.»
لاوروف تأکید کرد که اوکراینیها برای نظامی میجنگند که آمادهی فروش یا واگذاری تمام منابع طبیعی و انسانی خود به غرب است. «ما برای مردمی میجنگیم که در این سرزمین زندگی میکنند، سرزمینی که اجدادشان قرنها آن را توسعه داده و در آن شهرها و کارخانهها ساختهاند. ما به مردم اهمیت میدهیم، نه به منابع طبیعی که برخی در آمریکا میخواهند آن را برای خود تصرف کنند و میخواهند اوکراینیها به عنوان خدمتکار بر روی این منابع طبیعی بنشینند».
لاوروف در خصوص وقوع جنگ اتمی میان روسیه و آمریکا نیز گفت: «ما به جنگی با ایالات متحده که بتواند ماهیت اتمی داشته باشد، فکر نمیکنیم. دکترین نظامی ما بر این اصل استوار است که مهمترین چیز، اجتناب از جنگ اتمی است. اجازه دهید یادآوری کنم که این ما بودیم که در ژانویه ۲۰۲۲ بیانیهی مشترکی از سوی رهبران پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد منتشر کردیم که در آن ذکر شده بود ما تمام تلاش خود را برای جلوگیری از رویارویی بین خودمان انجام خواهیم داد، ضمن آنکه منافع و نگرانیهای امنیتی یکدیگر را به رسمیت شناخته و به آنها احترام میگذاریم. این ابتکار ما بود، اما غربیها با رد پیشنهاد روسیه برای انعقاد پیمان تضمین امنیتی، منافع روسیه را کاملا نادیده گرفتند».
وزیر خارجه روسیه توضیح داد: «پیشنهاد ما برای انعقاد توافقی در مورد تضمینهای امنیتی برای هم روسیه و هم اوکراین، برای همزیستی مسالمتآمیز بین دو کشور و آنکه اوکراین هرگز عضو ناتو یا هیچ بلوک نظامی دیگری نخواهد شد، را رد کرد. پیشنویس این اسناد در دسامبر ۲۰۲۱ به غرب، ناتو و ایالات متحده ارائه شد و بارها در مورد آن بحث کردیم؛ حتی من در ژانویه ۲۰۲۲ با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجهی آمریکا، ملاقات کردم، اما این پیشنهادات رد شدند».
لاوروف تأکید کرد: «ما قطعاً مایل به اجتناب از هرگونه سوءتفاهم هستیم. اما از آنجا که برخی افراد در لندن و بروکسل ظاهراً هرگز ارزیابی درستی از وضعیت ندارند، در صورت عدم رسیدن به نتیجهگیریهای لازم، آمادهی ارسال پیامهای بیشتری خواهیم بود».
سرگئی لاوروف، در بخش دیگری از سخنان خود در ارتباط با بحران سوریه نیز گفت که این موضوع نیازمند همکاری روسیه، ترکیه و ایران از طریق گفتوگوهای آستانه است؛ روندی که به گفته وی هدف آن تقویت توافق میان سوریها و جلوگیری از تشدید گرایشهای تجزیهطلبانه است.
او با اشاره به وجود اطلاعاتی مبنی بر حمایت کشورهایی مانند آمریکا و انگلیس از گروههای مسلح در سوریه، گفت: «اسرائیل نیز ممکن است برای کاهش فشار از روی غزه، به تشدید اوضاع علاقهمند باشد».
لاوروف ابراز امیدواری کرد که دیدارهای برنامهریزیشده در این هفته به ثبات اوضاع سوریه کمک کند.