به گزارش یزدفردا: احمد شفیعی ضمن گرامیداشت روز جهانی معلولان اظهار کرد: حدود ۶۵ هزار معلول در استان کرمان وجود دارد که فراوانی نوع معلولیت در هر منطقهای به دلایلی متفاوت است و برخی چند معلولیت دارند.
بنا به اعلام وی، در استان کرمان اطلس معلولیت طراحی و در آن فراوانی و علت هر معلولیت در هر شهرستان مشخص شده است.
معاون توانبخشی بهزیستی استان کرمان افزود: در شهرستانهای ارزوئیه، انار، بافت، بردسیر، بم، جیرفت، راور، رفسنجان، سیرجان، عنبرآباد، فاریاب، فهرج، کهنوج و نرماشیر معلولیت جسمی، ذهنی و بینایی به ترتیب بیشترین فراوانی را دارند.
وی با بیان این مطلب که معلولیت جسمی در هر ۲۳ شهرستان استان، رتبه اول را دارد؛ ادامه داد: در شهرستانهای رابر، زرند، قلعه گنج، کرمان و کوهبنان معلولیت ذهنی در رتبه دوم و معلولیت شنوایی در رتبه سوم قرار دارد. همچنین شهرستانهای ریگان و منوجان معلولیتهای بینایی و ذهنی به ترتیب بعد از معلولیت جسمی فراوانی بیشتر را دارند. در رودبار جنوب معلولیت جسمی، بینایی و شنوایی و در شهربابک معلولیت جسمی، ذهنی و شنوایی به ترتیب بیشترین فراوانی را دارند.
بنا به گفته وی، براساس اطلس تهیه شده، دلیل بروز معلولیت در شهرستان ارزوئیه، مادرزادی و سوانح؛ در انار، بینایی و اختلالات ژنتیک؛ در بافت، ژنتیک، مادرزادی، سانحه و بیماری؛ در بردسیر، ژنتیک و در بم مشکلات حین زایمان، سقوط آزاد از درخت و عوامل ناشناخته است.
«علت معلولیت در جیرفت مادرزادی و ژنتیکی؛ در رابر مادرزادی و مشکلات حین بارداری؛ در راور سوانح و تصادف، در رفسنجان ژنتیک، حادثه و بیماری؛ در رودبار وجود تصادفات جادهای و ژنتیک؛ در ریگان تصادف، ازدواج فامیلی و عوامل محیطی؛ در زرند ژنتیک و ازدواج فامیلی؛ در سیرجان تصادف، ازدواج فامیلی و عوامل محیطی؛ در شهربابک سوانح و تصادفات؛ در عنبرآباد ژنتیک و در فاریاب سوانح است.» این مطلب بخش دیگری از سخنان شفیعی در این گفت و گو بود.
وی ادامه داد: در فهرج حوادث، سوانح، ازدواج فامیلی، عدم انجام آزمایش ژنتیک و غفلت در پیگیری مشکلات در کودکی و عوامل تغذیهای؛ در قلعه گنج تصادف؛ در کرمان ژنتیک؛ در کوهبنان بیماری و اختلالات ژنتیک؛ در کهنوج سانحه و مشکلات بدو تولد؛ در منوجان ژنتیک و در نرماشیر تصادف و ازدواج فامیلی از علل معلولیتها هستند.
معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان کرمان در بخش دیگری از این گفت و گو با اشاره به اعتبارات محدود دولتی تاکید کرد: در مسائل معلولان به شرکای کاری نیاز داریم و دست یاری به سوی همه دراز میکنیم و هر کس که احساس میکند میتواند قدمی برای این جامعه در زمینه احداث مراکز توانبخشی روزانه یا شبانه مخصوصاً مراکز مخصوص معلولان ذهنی بردارد، بهزیستی استان آمادگی لازم برای همکاری با آنها را دارد.
وی غربالگری و پیشگیری از معلولیتها را از رسالتهای بهزیستی دانست و بیان کرد: حدود ۵۰ مرکز توانبخشی در سطح استان کرمان فعال است که بعضی از آنها تعداد کمی و برخی تعداد زیادی مددجو دارند و تقریبا همه شهرستانها یک مرکز توانبخشی دارند و وضعیت استان در کشور در این زمینه بد نیست اما جای کار دارد.