به گزارش یزدفردا: علی صدیقیپور رئیس اداره محیط زیست شهرستان پاوه در این خصوص گفت: در پی گشت و کنترل و پایش منطقه حفاظت شده بوزین و مرخیل، محیطبانان این اداره موفق به مشاهده، ثبت و مستندسازی یک بهله پرنده شکاری هما در سطح منطقه شدند.
وی گفت: مشاهده پرنده هما در منطقه حفاظت شده بوزین و مرخیل بیانگر پایداری نسبی و کامل بودن چرخه حیات در این منطقه حفاظت شده بعنوان قلب تنوع زیستی غرب کشور است.
صدیقی پور افزود: هما یا مرغ استخوانخوار یا کرکس ریشدار گونهای پرنده شکاری بزرگ جثه از تیره بازان و راسته بازسانان است که در نوک منقارش پرهای بلندی شبیه به سبیل دارد. طول بدن این پرنده ۹۴ تا ۱۲۵ سانتیمتر و فاصله بین دو بال آن ۲۳۱ تا ۲۸۳ سانتی متر است و وزنی در حدود شش تا ۷.۵ کیلوگرم دارد.
صدیقیپور گفت: پرنده هما در ارتفاعات و مناطق کوهستانی و در ارتفاعی بین سه هزار تا ۴۵۰۰ متر بالاتر از سطح دریا زیست میکند، عمدتاً لاشهخوار است، اما ۷۰ تا ۹۰ درصد غذای آن را استخوان تشکیل میدهد.
وی اظهار کرد: هما در فهرست پرندگان در معرض خطر انقراض ایران قرار دارد و دارای ارزش حفاظتی بالایی است و شاید به علت همین خصلتهای ویژه و در دسترس نبودن به همای سعادت مشهور است.