زمان : 07 Azar 1403 - 17:47
شناسه : 202934
بازدید : 2595
شناسایی ۲۲۰ یزدی مبتلا به HIV/ لزوم حمایت از بیماران با رفع انگ و تبعیض در جامعه شناسایی ۲۲۰ یزدی مبتلا به HIV/ لزوم حمایت از بیماران با رفع انگ و تبعیض در جامعه یزدفردا: پزشک مسئول برنامه‌های پیشگیری از ایدز دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ضمن بیان این که ۲۲۰ مورد ابتلا به اچ‌پی‌وی در یزد شناسایی شده است، از پویش «من هم تست اچ‌آی‌وی می‌دهم» خبر داد و گفت: تنها راه تشخیص این بیماری، آزمایش خون است و مردم باید بدون هیچ نگاه بدی در این رابطه اقدام کنند.

به گزارش یزدفردا: دکتر «مرجان پدرزاده» در آستانه روز جهانی ایدز، ضمن اشاره به اهمیت این مناسبت، گفت: روز جهانی ایدز فرصتی است که جوامع با هم متحد شده و برای کنترل این بیماری همکاری کنند.

وی با اشاره به این که «اچ‌آی‌وی» ویروسی است که سیستم ایمنی بدن را هدف قرار می‌دهد و برخلاف تصور عمومی، ایدز تنها مرحله نهایی بیماری اچ‌آی‌وی است، گفت: اگر فرد به‌موقع تشخیص داده شود و تحت درمان قرار گیرد، ممکن است هرگز وارد فاز ایدز نشود.

پدرزاده خاطرنشان کرد: امروز درمان‌های نوین، اجازه می‌دهند افراد مبتلا به این بیماری، عمر طبیعی داشته و بیماری به دیگران نیز منتقل نشود.

وی با اشاره به این که بر اساس آمار جهانی، ۳۹.۹ میلیون نفر در حال حاضر با ویروس اچ‌آی‌وی زندگی می‌کنند، گفت: در ایران تخمین زده می‌شود که ۴۴ هزار و ۱۵۹ نفر مبتلا به این بیماری هستند که ۲۴ هزار نفر از آنان شناسایی شده و نزدیک ۲۰ هزار نفر تحت مراقبت و درمان هستند.

وی افزود: در استان یزد نیز ۲۲۰ نفر مبتلا شناسایی شده‌اند که ۸۲ نفر زن و ۱۳۹ نفر مرد هستند.

پدرزاده در خصوص راه‌های انتقال اچ‌آی‌وی ضمن بیان این که ویروس اچ‌آی‌وی تنها از طریق خون و ترشحات بدن منتقل می‌شود، خاطرنشان کرد: تماس‌های روزمره مانند دست دادن، روبوسی، غذا خوردن از یک ظرف، استفاده از سرویس‌های بهداشتی مشترک و حتی عطسه و سرفه، هیچ‌ کدام باعث انتقال این بیماری نمی‌شوند و موارد انتقال به استفاده از سرنگ‌های مشترک و روابط جنسی محافظت نشده، مربوط است.

پزشک مسئول برنامه‌های پیشگیری از ایدز در استان ضمن اشاره به این که تنها راه تشخیص بیماری «اچ‌پی‌وی» آزمایش خون است، تصریح کرد: افراد می‌توانند به مراکز ارائه خدمات مراجعه کرده و تست محرمانه و رایگان انجام دهند.

وی افزود: علی‌رغم چهار دهه تلاش جهانی، همچنان موانعی در زمینه پیشگیری، تشخیص، مراقبت و درمان اچ‌آی‌وی وجود دارد.

پدرزاده ضمن اشاره به این که هر ساله یکی از اقدامات اصلی که باید برای کنترل بیماری سر لوحه کار قرار گیرد، به عنوان شعار روز جهانی در نظر گرفته می‌شود، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۳ شعار «تأمین حق سلامت با انتخاب مسیر درست؛ پایان ایدز با پوشش همگانی خدمات پیشگیری، تشخیص، مراقبت و درمان» انتخاب شده است.

وی با تاکید بر این که آموزش و اطلاع‌رسانی در زمینه اچ‌آی‌وی یکی از استراتژی‌های اصلی برنامه کشوری پیشگیری از این بیماری است، گفت: تعیین یک مقطع زمانی خاص برای برجسته‌سازی موضوع و حساس کردن سیاست‌گذاران، مسئولان و مردم به موضوع اچ‌آی‌وی و همراه کردن آنان برای پیشگیری از ایدز بسیار ضروری است.

وی با بیان این که علی‌رغم پیشرفت‌ها، هنوز چالش‌هایی نظیر افت فعالیت‌های تشخیص و شناسایی موارد مبتلا وجود دارد، گفت: به همین دلیل، به مناسبت روز جهانی ایدز یک بازه زمانی یک‌ ماهه از ۲۰ آبان تا ۲۰ آذر برای تشدید فعالیت‌های بیماریابی و اطلاع‌رسانی تعیین شده است.

پدرزاده از برگزاری پویشی تحت عنوان «من هم تست اچ آی وی می‌دهم» خبر داد و گفت: این پویش که تا ۲۰ آذرماه ادامه دارد، با هدف شناسایی و تحت درمان قرار دادن بیماران و همچنین اطلاع‌رسانی عمومی و کاهش ترس از اچ آی وی برگزار می‌شود.

وی در خصوص اهداف این پویش، اظهار کرد: تشدید بیماریابی در گروه‌های پرخطر، نظیر معتادهای تزریقی، زنان در معرض بیشترین خطر و زندانیان، از اهداف این پویش است که این اقدامات، در مراکز مشاوره، تیم‌های سیار و زندان‌ها انجام می‌شود.

پزشک مسئول برنامه‌های پیشگیری از ایدز در استان تصریح کرد: سازمان‌های همکار در این زمینه شامل سازمان بهزیستی، دانشگاه علوم پزشکی و سازمان زندان‌ها هستند.

وی با اشاره به این که اطلاع‌رسانی و دسترسی همگانی مردم به آموزش و تست اچ‌آی‌وی به عنوان دیگر اهداف این پویش، گفت: در این بخش، پایگاه‌های موقتی در مراکز تجمع، میادین اصلی شهر، پارک‌ها و غیره برپا شده و به مردم آموزش‌های لازم ارائه می‌شود.

پدرزاده با تاکید بر این که این پایگاه‌ها، تست رایگان و محرمانه اچ‌آی‌وی نیز انجام می‌شود، متذکر شد: مراکز جامع سلامت اکبری، صفائیه، تیموری، آزادشهر، شاهدیه و مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری یزد از جمله مراکزی هستند که در این بازه زمانی برنامه‌های آموزشی، اطلاع‌رسانی و تست اچ‌آی‌وی ارائه می‌کنند.

وی با اشاره به این که مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری، خدمات مشاوره، آموزش، مراقبت و درمان بیماران اچ‌آی‌وی را به‌صورت رایگان ارائه می‌کنند، گفت: این خدمات شامل آزمایش‌ها، درمان‌ها و حمایت‌های مختلف است.

این پزشک بیماری‌های پرخطر رفتاری در استان افزود: باشگاه «مثبت» نیز که متشکل از بیماران اچ‌آی‌وی است، با ارائه خدمات حمایتی، روان‌شناسی، آموزشی و تفریحی به بهبود کیفیت زندگی این بیماران کمک می‌کند.

پدرزاده در پایان با اشاره به اینکه آگاهی و آموزش عمومی درباره اچ‌آی‌وی و رفتار با مبتلایان نقش مهمی در کنترل این بیماری دارد، گفت: افراد مبتلا به اچ‌آی‌وی نیازی به جداسازی ندارند و می‌توانند زندگی عادی داشته باشند و لازم است که جامعه با رفع انگ و تبعیض، از این افراد حمایت کند.