به گزارش یزدفردا: بر فرض موافقت مجلس شورای اسلامی با استعفای وی، این پنجمین نماینده مجلس خواهد بود که از بهارستان راهی پاستور میشود؛ مسعود پزشکیان به عنوان رییس جمهور، غلامرضا نوری قزلجه به عنوان وزیر کشاورزی، احمد دنیا مالی به عنوان وزیر ورزش و جوانان و عبدالکریم حسین زاده به عنوان معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور ۴ نمایندهای بوده اند که پیش از این با رأی مردم یا با موافقت دیگر نمایندگان مجلس، به دولت چهاردهم پیوستند.
نمایندگان مجلس دوازدهم هر چقدر که نسبت به استعفای سه مورد اول بی تفاوت بودند، اما به سختی زیر بار استعفای عبدالکریم حسین زاده رفتند. آنگونه که یکبار دست رد به پیشنهاد دولت زدند و دفعه دوم و پس از رایزنیهای فراوان، راضی به ترک صندلی پارلمان از سوی حسین زاده شدند.
استدلال نمایندگان برای مخالفت با استعفای حسین زاده این بود که نباید کرسی نمایندگی بنا به تاکید رهبری پله رسیدن به مناصب اجرایی باشد و البته برخی هم میگفتند مردم حوزه انتخابیه وی از داشتن نماینده محروم خواهند ماند. آنان همچنین معتقد بودند که با پذیرفتن این استعفا هزینهای برای برگزاری مجدد انتخابات در حوزه انتخابیه وی بر دولت تحمیل میشود. در این میان برخی نیز معتقد بودند که این مخالفت ریشه در آن دارد که کریم حسین زاده نماینده اهل سنت است.
اما حالا که تعداد کرسیهای مجلس قرار است به عدد ۲۸۵ برسد، آیا نمایندگان با همان استدلالی که برای حسین زاده مطرح میکردند، جلوی استاندار شدن آشوری را خواهند گرفت؟
در گفتگو با تعدادی از نمایندگان، از حال و هوای حاکم بر مجلس پرسیدیم. آنان در گفتگوهای خود از جو مثبت مجلس در برخورد با استعفای نماینده بندرعباس گفتند و طبق پیش بینی هایشان محمد آشوری به زودی استاندار هزمزگان میشود. از قرار معلوم، فرق آشوری و حسین زاده آنقدری هست که از دولتی شدن اولی حمایت کنند و دومی را با عذاب فراوان از مجلس خارج کنند. برخی هم میگویند مخالفت با استعفای حسین زاده سیاسی بود و مذهب وی هم در تصمیم نمایندگان بی تاثیر نبود. دو مقولهای که آشوری درگیر آن نیست و نمایندگان حتی از طیف تندروی اصولگرا را هم طرفدار خود کرده است.
عزت حبیب زاده نماینده مرند و جلفا درباره استعفای نماینده بندرعباس گفت: آقای آشوری میخواهد استاندار شود، به همین دلیل از سمت خود استعفا داده است. فضای مجلس هم در مورد این استعفا مثبت است. آقای آشوری همکار خوب ما است و در هر کجا خدمت کند به مملکت خدمت کرده است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا مخالفتی با استعفای آشوری وجود نخواهد داشت گفت: ما با هم همکار هستیم. او هر کجا باشد خدمت میکند. فرقی ندارد که کجا باشد. ما هم به او کمک میکنیم.
وی در پاسخ به این سوال که پس چرا مجلس مخالف استعفای عبدالکریم حسین زاده بود و حالا با استعفای نماینده بندرعباس موافق است گفت: بحث آقای حسین زاده فرق میکند. بالاخره یک موضوعی وجود داشت که نمایندگان با او مخالفت میکردند! حبیب زاده در ادامه، این بحث را قطع کرد و گفت: آشوری رای خواهد گرفت و به دولت خواهد رفت. خدا هرچه بخواهد همان میشود.
مرتضی محمودی نماینده تهران هم اگرچه با نفس انتخاب دلتمردان از میان نمایندگان مخالف است، اما گفته که به استعفای آقای آشوری رای خواهد داد.
وی ادامه داد:، اما اساسا نمایندگان نباید زیر بار این موضوع بروند که از ظرفیت مجلس در دولت استفاده شود. حالا بحث رییس جمهور ایرادی ندارد، برای وزارتخانه هم ایرادی ندارد، اما اینکه برای همه مسئولیتها بخواهیم از نمایندگان استفاده کنیم، با آن خواستهای که مقام معظم رهبری از نمایندگان داشته اند و توقعات مردم تناقض دارد؛ لذا من اساسا با حضور نمایندگان در مسئوولیتهای دولتی و پشت کردن به رای مردم مخالفم. نباید این اتفاق رویه شود.
احد آزادیخواه نماینده ملایر هم از فضای مثبت مجلس در پذیرش استعفای آشوری گفت. او گفت: استعفای آقای آشوری به دلیل حسن برخوردی که در چند دوره نمایندگی با نمایندگان داشته اند رای خواهد آورد.
وی ادامه داد: این احساس که اگر نمایندهای از مجلس به دولت برود سبب وفاق و همدلی خواهد شد هم کمک خواهد کرد که استعفای او رای بیاورد.
آزادیخواه در مورد دلایل اختلافات پیش آمده در خصوص حضور عبدالکریم حسین زاده نماینده اشنویه و نقده در دولت و مخالفت سخت نمایندگان با استعفای وی هم گفت: برخی از همکاران گلایهمند بودند که چرا پیش از رای مجلس، حکم وی از سوی رییس جمهور امضا و ابلاغ شد. ولی در رابطه با آشوری این اتفاق نیفتاده و مسیر کاملا طبق روال انجام میگیرد؛ بنابراین ملاحظهای هم وجود ندارد.
احمد فاطمی نماینده بابل در مجلس هم عنوان کرد: نظر نمایندگان در مورد استعفای نماینده بندرعباس مثبت است. اکثریت تصمیم دارند که رای مثبت دهند و تا به الان مخالف جدی در این مورد وجود ندارد.
وی در پاسخ به این سوال که دلیل مخالفت نمایندگان با عبدالکریم حسین زاده چه بوده هم گفت:، چون وی سنی مذهب بود مخالفان زیادی را به همراه داشت. به هر حال بحث در مورد آقای حسین زاده کلا سیاسی بود.
عبدالحسین روح الامینی نماینده تهران در مجلس هم در گفت و گوی پیامکی با خبرآنلاین، از نظر مثبت اکثریت نمایندگان در مورد استعفای محمد آشوری از نمایندگی مجلس خبر داد.
محمدرضا صباغیان نماینده مهریز و بافق هم اعلام کرد که فعلا چیزی مشخص نیست و نمیتوان رای نمایندگان را پیش بینی کرد.