زمان : 27 Aban 1403 - 06:40
شناسه : 202160
بازدید : 2620
فناوری پلاسما به مرحله صنعتی وارد شده‌ است رئيس سازمان انرژی اتمی: فناوری پلاسما به مرحله صنعتی وارد شده‌ است یزدفردا: رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: با همت و تلاش متخصصان کشورمان از مرحله تحقیقات هسته‌ای عبور کرده‌ایم و فناوری پلاسما وارد مرحله صنعتی شده‌ است.

به گزارش یزدفردا: محمد اسلامی روز شنبه ۲۶ آبان ماه در آیین بهره‌برداری از نخستین کارخانه آلودگی‌زدایی و فرآوری خشکبار بر مبنای استفاده از فناوری پلاسما در شهر رفسنجان عنوان کرد: چرخه فعالیت در فرآیند فناوری و نوآوری باید بتواند حل مساله را انجام دهد و برای نیاز کشور و مردم پاسخگو باشد. 

وی اظهار داشت: سازمان انرژی اتمی ایران اهتمام ویژه‌ای در زمینه استفاده از فناوری هسته‌ای برای حل مسائل و مشکلات کشور، بردن فناوری هسته‌ای و نتایج استفاده از آن در زندگی مردم دارد. 

معاون رئیس جمهور و رئيس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: یکی از تاکیدات محوری سازماک، عبور از فاز تحقیقات و وارد فاز صنعتی شدن بوده که در راستای سند جامع سازمان انرژی اتمی در حال انجام است. 

اسلامی ادامه داد: یکی از محورهای مورد توجه در سازمان انرژی اتمی ایران، مبحث کشاورزی، مواد غذایی و ارتقای کیفیت آنها در فرآیند امنیت غذایی است، فناوری پلاسمای سرد به عنوان یکی از فناوری‌های تاثیرگذار در نظر گرفته شده و دارای ظرفیت گسترده‌ای است که می‌تواند در عرصه‌های مختلف نظیر حوزه‌های پزشکی، کشاورزی و محصولات غذایی، صنعت و نیز در حوزه آب، خاک و محیط زیست به‌کار گرفته شود. 

وی با اشاره به تولید پسته به عنوان یکی از مهم‌ترین محصولات کشور عنوان کرد: برای رفع مشکلات موجود در زمینه تولید پسته و باغداران تصمیم گرفته شد که منطقه رفسنجان با توجه به حجم بالای تولید اين محصول در اولویت برنامه‌های سازمان انرژی اتمی ایران قرار دهیم. 

اسلامی گفت: به همین دلیل از ۲ سال قبل به این موضوع پرداختیم و مسائل مطالعاتی و طراحی‌های تکمیلی این طرح انجام شد تا امروز شاهد بهره‌برداری از این کارخانه باشیم. این کارخانه در سال‌های گذشته متروکه بود و از طریق تملک در اختیار شرکت فناوری پلاسما به عنوان متولی این کار قرار گرفت که توانست نخستین کارخانه آلودگی‌زدایی و فرآوری خشکبار بر مبنای استفاده از فناوری پلاسما در کشور را احداث کند. 

رئيس سازمان انرژی اتمی بیان کرد: امروز شاهد شروع به کار این فناوری در حوزه صنعت در استان کرمان هستیم که این فناوری می‌تواند به عنوان گام نخست ترویجی در نظر گرفته شود و امیدواریم کاربرد آن برای فعالان و صادرکنندگان پسته به منظور جلوگیری از آسیب‌ها و ضربه به صادرات گشایشی ایجاد کند.