زمان : 26 Aban 1403 - 16:26
شناسه : 202148
بازدید : 2663
کرمان، ظرفیت راه‌اندازی کشاورزی هسته‌ای را دارد استاندار کرمان: کرمان، ظرفیت راه‌اندازی کشاورزی هسته‌ای را دارد یزدفردا: استاندار کرمان لزوم گسترش فعالیت‌های فناورانه در استان را مورد تاکید قرار داد و گفت: می‌توانیم مرکزی در استان داشته باشیم که کشاورزی هسته‌ای را تحت پوشش خود قرار دهد.

به گزارش یزدفردا: اولین کارخانه فرآوری و آلودگی‌زدایی از خشکبار بر پایه فناوری پلاسما و با هدف حذف سموم آفلاتوکسین از محصولات کشاورزی به ویژه پسته، صبح شنبه ۲۶ آبان ماه با حضور محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، غلامرضا نوری وزیر جهاد کشاورزی، محمدعلی طالبی استاندار کرمان، امام جمعه، فرماندار، نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی به بهره‌برداری رسید. 

محمدعلی طالبی، استاندار کرمان با برشمردن ظرفیت‌های کشاورزی استان و رتبه‌های برتر کشوری در محصولات زراعی و باغی عنوان کرد: درصد بالایی از اشتغال استان کرمان به کشاورزی وابسته است و برنامه‌های ویژه‌ای هم برای ارتقای بهره‌وری آب و کشاورزی دارد که نیازمند توجه وزارت جهاد کشاورزی است. 

وی ادامه داد: موضوعات مختلفی مورد پیگیری مردم است از جمله تعهد ارزی که صادرکنندگان را با مشکل مواجه کرده است. 

استاندار کرمان، لزوم فعال‌سازی معادن تحت پوشش سازمان انرژی اتمی را مورد اشاره قرار داد و گفت: با مساعدت و همراهی سازمان انرژی اتمی، فعالیت معادن در استان را باید جلو ببریم. 

طالبی، گسترش فعالیت‌های فناورانه در استان را مورد تاکید قرار داد و افزود: می‌توانیم مرکزی در استان داشته باشیم که کشاورزی هسته‌ای را تحت پوشش خود قرار دهد. 

وی افتتاح کارخانه فرآوری و آلودگی‌زدایی از خشکبار بر پایه فناوری پلاسما رفسنجان را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: نمونه فعالیت‌های این چنینی را در محصولات دیگری همانند خرما نیز می‌توانیم داشته باشیم. 

طالبی بر شکل‌گیری پایانه‌های صادراتی استان و فعال شدن فرودگاه رفسنجان با پروازهای مستمر در هفته تاکید کرد. 

* چالش‌های تولید پسته در شورای عالی این محصول بررسی شود 

حسین رضایی فرماندار رفسنجان نیز گفت: ۵۰ درصد باغ‌های پسته در استان کرمان و ۲۵ درصد آن در رفسنجان است و در حال حاضر نزدیک به ۱۰۰ هزار هکتار سطح زیر کشت باغ پسته این شهرستان است.  

وی همچنین میانگین تولید ده سال گذشته پسته در شهرستان رفسنجان را ۵۰۰ هزار تن و مجموع تولید استان کرمان را یک میلیون تن اعلام کرد و افزود: اولین چالش در تولید محصول پسته، تغییرات اقلیمی است که خسارت‌های زیادی به محصول هم داشته‌ایم. 

رضایی به اهمیت حذف باقیمانده سموم در محصول پسته در راستای ارتقای کیفی و افزایش صادرات این محصول به کشورهای اروپایی اشاره داشت. 

فرماندار رفسنجان، تشکیل ستاد عالی پسته به ریاست وزیر جهاد کشاورزی و رفع چالش‌های پیش روی این محصول صادراتی و راهبردی را مورد اهمیت دانست. 

گفتنی است، کارخانه فرآوری و آلودگی‌زدایی از خشکبار بر پایه فناوری پلاسما رفسنجان در زمینی به وسعت ۱۹ هزار مترمربع و شامل اتاق تمیز، واحد بسته‌بندی، آزمایشگاه کنترل کیفیت، واحد اچ اس ای و بخش‌های اداری و پشتیبانی و با ظرفیت فعلی ۳ تن در ساعت است که به ۶ هزار تن در سال خواهد رسید. 

ظرفیت بالای شهرستان‌ رفسنجان در تولید و صادرات محصول پسته از جمله دلایلی راه‌اندازی این کارخانه است و سامانه‌های مستقر با حذف آلودگی میکروبی و قارچی، انباربانی محصول را تا حداقل دو سال افزایش می‌دهد و فرآیندها هیچ تاثیر سویی بر ارزش غذایی، رنگ و بوی محصول ندارند.