به گزارش یزدفردا: این روش به توانایی شما در حل مسائل ریاضی یا به خاطر سپردن اطلاعات متکی نیست.
در این آزمایش، از شرکتکنندگان خواسته میشود که به تصویری با علائم مختلف در سه رنگ متفاوت نگاه کنند.
سپس، از آنها خواسته میشود که یک حرف خاص (در این مثال حرف ‘T’) را پیدا کنند.
پیش از شروع، یا هیچ توضیحی به شرکتکنندگان داده نمیشود یا به آنها گفته میشود که حرف مورد نظر به یک رنگ خاص نیست. برای مثال، در این آزمایش گفته میشود: «حرف T قرمز نیست».
طبق نتایج، افرادی که به این دستورالعملها توجه میکردند، پس از چند دور تمرین، سریعتر از دیگران موفق به یافتن حرف ‘T’ میشدند. هرچه اطلاعات غیرضروری بیشتری را نادیده میگرفتند، سرعتشان در پیدا کردن حرف ‘T’ بیشتر میشد.
نتایج این مطالعه که در مجله Psychological Science منتشر شده، به ما کمک میکند که بهتر بفهمیم مغز انسان چگونه میتواند به صورت همزمان اطلاعات مختلف را پردازش و استفاده کند.
همچنین نشان میدهد که توانایی نادیده گرفتن برخی اطلاعات، یکی از عناصر کلیدی برای افزایش تمرکز است.
پروفسور هاوارد اگت که در زمینه علوم روانشناسی و مغز در دانشگاه جانز هاپکینز تحقیق میکند، این ویژگی را «جنبه تاریک توجه» مینامد.
این یافتهها برخلاف نتایج مطالعات قبلی است که بر اساس آنها وقتی به افراد گفته میشود که چه چیزی را نادیده بگیرند، سرعت جستجوی آنها کاهش مییابد.
به گفته کوربین ای. کانینگهام، نویسنده اصلی این پژوهش، این اطلاعات برای کسانی که در شغلشان به مهارت جستجوی بصری متکی هستند، بسیار مهم است.
افرادی که مستقیماً اطلاعات حواسپرتکن را نادیده میگیرند، در جستجوی بصری عملکرد بهتری دارند. این مهارت برای رادیولوژیستها و بازرسهای امنیتی فرودگاه بسیار حیاتی است.
کانینگهام همچنین تصریح کرد که این پژوهش میتواند به بهبود برنامههای آموزشی برای مشاغلی که نیاز به جستجوی بصری دارند، کمک کند.