به گزارش یزدفردا: «مهران فاطمی» امروز پنجشنبه ۲۲ شهریورماه در مراسم رونمایی از مدل اولین جایزه تعالی صنعت کاشی و سرامیک(تکس)، ضمن تسلیت سالروز شهادت امام حسن عسکری(ع) و ذکر روایتی از آن حضرت، اظهار کرد: رقبای ضعیف را نباید حذف کنیم بلکه باید با توانمندسازی آنها، در جهت ارتقای این صنعت گام برداریم.
وی با اشاره به مدل اجرایی جایزه تعالی صنعت کاشی و سرامیک، افزود: در شرایط ضعف و کاستیهای زیرساختی و سرمایه گذاری امروز کشور، به منظور دستیابی به رشد اقتصادی ۸ درصدی مورد تاکید برنامه هفتم توسعه نیازمند اهتمام به موضوع بهرهوری و تحقق ۳۵ درصد رشد اقتصادی بر طبق برنامه توسعه از این طریق هستیم.
فاطمی با بیان این که یزد به عنوان استان پایلوت طرحهای بهره وری کشور درنظر گرفته شده است، گفت: یکی از حوزههای مورد اهتمام استان در موضوع بهره وری، صنعت کاشی و سرامیک است که امیدواریم با تعامل همه فعالان این صنعت شاهد سهم مناسب این صنعت راهبردی در زنجیره ارزش ناخالص ملی باشیم.
«امیر محمدیونسی» نماینده وزارت صمت نیز در این مراسم اعلام کرد: امروز هنرصنعت کاشی و سرامیک در کشورمان به بلوغ کامل رسیده ولی با توجه به سرمایهگذاریهای عظیم در این حوزه و با عنایت به حجم تولید و صادرات این صنعت، ضروری است که تولیدکنندگان برای همگام شدن با پیشروان این صنعت در سطح جهان برای رقابتپذیری محصولات کشورمان با تولیدات دنیا، نسبت به بازنگری در فرایند تولید و صادرات خود اقداماتی را انجام دهند.
وی گفت: با توجه به شرایط حساس پیش روی این صنعت و رقابت تنگاتنگ بازارهای جهانی نیاز به تغییر در فرایندها و وفاق فعالان این حوزه هستیم.
یونسی خاطرنشان کرد: قطعاً وزارت صمت در استفاده از این مدل تعالی در کنار فعالان این صنعت خواهد بود و امیدواریم با این مدل تعالی شاهد تولید و صادرات کاشی فاخر ایرانی به جهان باشیم.
«مرتضی صفدری زاده» رئیس انجمن کاشی و سرامیک ایران نیز در این مراسم ضمن قدرانی از حضور مدیران و فعالان این صنعت از استانهای مختلف، اظهار کرد: صنعت کاشی و سرامیک شاید در نگاه ظاهر از سوی حکمرانان حاکیمتی به اهمیت صنایعی مانند فولاد و پتروشیمی نباشد ولی قطعاً در زمره صنایع راهبردی کشور مورد تاکید است.
وی در مورد ویژگیهای این صنعت، اظهار کرد: خوشبختانه منظومه صنعت کاشی و سرامیک کشورمان که عمدتاً توسط بخش خصوصی در حال فعالیت است، طی این سالها فعالیت خود توانسته از معدن تا فروشگاه به دانش فنی بومی دست یافته است.
صفدری زاده با بیان این که صنعت کاشی و سرامیک میتواند عدد قابل توجهی از مجموع تولید ناخالص ملی را به خود اختصاص دهد، تاکید کرد: قطعاً سرایت و تسری دادن جایزه تعالی میتواند تولیدکنندگان این بخش را به بازنگری و شناسایی و رفع نقاط ضعف سوق دهد.
وی با اشاره به این موضوع که امروز صنعت به دلایل متعددی از جمله ناترازی انرژی، مشکلات تسهیلات بانکی و تحریمهای ظالمانه از حال و هوای خوشی برخوردار نیست، گفت: برخی شرایط در بیرون از مجموعه صنعت کاشی و سرامیک قابل حل شدن نیست ولی بخشی از مشکلات با توجه به شرایط حاکم با استفاده از بنیه علمی و کارشناسان از روش ارتقای بهره وری امکان مرتفع شدن دارند.
رئیس انجمن کاشی و سرامیک ایران با اشاره به استقبال بیش از نیمی از فعالان صنعت کاشی و سرامیک کشور به جایزه تعالی این صنعت، خاطرنشان کرد: این صنعت میتواند در شرایطی از منافع حداکثری برخوردار شود که رقبای سرسختی را در کنار خود داشته باشد و از طرفی واحدهای موفق نیز باید دست واحدهای ضعیف را بگیرند و با استفاده از مدل جایزه تعالی آنها را در راستای حفظ منافع ملی کمک کنند.
«نسرین احمدی» رئیس کمیته اجرایی این برنامه نیز در ابتدای این مراسم ضمن ارائه توضیحاتی در مورد این جایزه تعالی، اظهار کرد: جایزه تعالی صنعت کاشی و سرامیک برای اولین بار در ایران با محوریت توسعه پایدار این صنعت، پیشتازی کسب و کار و خلق ارزش متوازن برای ذی نفعان و با هدف توسعه متوازن این صنعت و کمک به شرکتهای فعال برای طی کردن مسیر رشد و تعالی ایجاد شده است.
اعضای کمیته علمی این جایزه هم در این مراسم ضمن ارائه توضیحاتی در مورد مدل تعالی تکس ارائه شده، به سئوالات مخاطبان و فعالان این صنعت در این رابطه پاسخ گفتند.
در این اظهارات سخنانی پیرامون معیارهای تعالی و محورهای بنیادی و منطق ارزیابی این مدل جایزه تعالی صنعت کاشی و سرامیک ایراد شد.
در این نشست برخی از مدیران و فعالان صنعت کاشی و سرامیک کشور و استان یزد نیز به بیان ضرورت تعالی این صنعت و تجربیاتی که در این باره داشتهاند، پرداختند.
در پایان این مراسم ضمن رونمایی از مدل جایزه تعالی صنعت کاشی و سرامیک، میثاق نامه تعهد به تعالی با حضور مسئولان و فعالان این صنعت امضا شد و احکام اعضای شورای سیاستگذاری و هیاتهای اجرایی و علمی به آنها اهدا شد.