زمان : 10 Mordad 1403 - 16:13
شناسه : 197936
بازدید : 2660
خدمات آزمایشگاهی برای تشخیص تب دنگی در برخی استان‌ها خدمات آزمایشگاهی برای تشخیص تب دنگی در برخی استان‌ها یزدفردا: مصطفی صالحی وزیری عضو هیئت‌علمی آزمایشگاه مرجع کشوری انستیتو پاستور ایران اظهار کرد: تشخیص قطعی بیماری تب دنگی تنها با انجام تست‌های آزمایشگاهی امکان‌پذیر بوده و تست‌های آزمایشگاهی برای شناسایی عفونت ویروس دنگی به ۲ دسته مستقیم و غیرمستقیم تقسیم می‌شوند.

به گزارش یزدفردا: وی توضیح داد: تست‌های مستقیم ژنوم و آنتی‌ژن ویروس (معمولا پروتئین NS ۱) را مورد هدف قرار می‌دهند و بهترین زمان برای استفاده از آن‌ها هفته اول بیماری است که ویروس در خون حضور دارد.

عضو هیئت‌علمی آزمایشگاه مرجع کشوری انستیتو پاستور ایران ادامه داد: نتیجه مثبت شناسایی آنتی‌ژن ویروس تاییدکننده عفونت قطعی دنگی است. در مقابل، تست‌های غیرمستقیم آنتی‌بادی‌های ضد ویروس را مورد هدف قرار می‌دهند و با توجه به تشابه آنتی‌ژنی بین فلاوی ویروس‌ها، شناسایی آنتی‌بادی ضد ویروس در یک نمونه به طور قطع بیانگر عفونت ویروس دنگی نیست.

وی همچنین گفت: هم‌اکنون شبکه آزمایشگاهی تب دنگی با همکاری آزمایشگاه مرجع کشوری آربوویروس‌ها و تب‌های خونریزی‌دهنده ویروسی انستیتو پاستور ایران و وزارت بهداشت در چندین استان کشور راه‌اندازی شده و خدمات آزمایشگاهی ارائه می‌دهد.

صالحی وزیری درباره راه‌های پیشگیری از ابتلا به بیماری تب دنگی نیز گفت: هم‌اکنون بهترین و موثرترین راه پیشگیری، جلوگیری از تکثیر پشه‌های ناقل و بهسازی محیط به منظور کاهش مکان‌های پرورش پشه آئدس است.

وی تصریح کرد: تخلیه و تمیز کردن مرتب ظروف محتوی آب از جمله ظروف زیر گلدان و ظروف آب حیوانات و پرندگان، قرار دادن درب روی محفظه‌های حاوی آب، بهسازی محیط و جلوگیری از تجمع زباله‌ها و ضایعات جامد و نگهداری نکردن لاستیک‌های مستعمل در مجاورت منزل و محل کار از جمله اقدامات موثر در پیشگیری از انتشار پشه ناقل است.

صالحی وزیری پوشیدن لباس‌های آستین‌بلند و شلوار بلند و جوراب در زمان سفر به مناطق همه‌گیری بیماری، استفاده از کرم یا مواد دافع حشرات حاوی مواد موثر بر نواحی از پوست که با لباس پوشیده نمی‌شوند، استفاده از پشه‌بند در صورت استراحت در فضای باز در روز و نصب توری روی در و پنجره‌های منزل و محل کار را از اقدامات موثر در کاهش گزش پشه برشمرد.