زمان : 01 Mordad 1403 - 12:01
شناسه : 197661
بازدید : 2636
صدور ۳۹۵ اخطار زیست محیطی به صنایع آلاینده یزد در فصل بهار صدور ۳۹۵ اخطار زیست محیطی به صنایع آلاینده یزد در فصل بهار یزدفردا: سرپرست اداره پایش و امور آزمایشگاه‌های اداره کل حفاظت محیط زیست استان یزد ضمن بیان این که تعداد ۳۹۵ مورد اخطار زیست محیطی برای صنایع طی فصل بهار سال جاری در سامانه جامع محیط زیست استان یزد به ثبت رسیده است، تصریح کرد: پرداخت عوارض آلایندگی صنایع ارتباطی با تعداد پرسنل واحدها ندارد و صنایع تا زمان برطرف کردن کامل آلایندگی خود موظف به پرداخت عوارض آلایندگی هستند.

به گزارش یزدفردا: «اعظم یوسفیان زاده» با بیان این که در سه ماه ابتدایی سال جاری تعداد ۳۹۵ مورد اخطار در سامانه جامع محیط زیست استان یزد در بخش صنایع آلاینده به ثبت رسیده است، گفت: این تعداد اخطار در نتیجه ۳۶۵ مورد بازدید کارشناسی روزانه و شبانه توسط کارشناسان اداره حفاظت محیط زیست استان و بررسی ۵۰۸ مورد پایش‌های خوداظهاری ثبت شده در سامانه جامع محیط زیست است.

وی در خصوص علت صدور اخطارها به واحدهای صنعتی، اظهار کرد: علت صدور اخطارها عوامل متعددی همچون بررسی شکایت‌های واصله، تکمیل نکردن اطلاعات پروفایل مراکز در سامانه جامع محیط زیست، اقدام نکردن به انجام خود اظهاری در پایش و ثبت در سامانه جامع، نتایج آنالیزهای انجام شده در پایش‌های ادواری و خود اظهاری در حوزه های پساب، هوا، صدا و امواج و پسماند بوده است.

یوسفیان زاده با اشاره به علت سامانه‌ای شدن امور مربوط به پایش و ضرورت ثبت اطلاعات واحدهای صنعتی در سامانه جامع محیط زیست، گفت: علت عمده اخطارهای زیست محیطی صادر شده برای صنایع، گزارشات کارشناسی، فراتر بودن پارامترهای آنالیز شده در بخش‌های هوا و پساب از میزان استانداردهای زیست محیطی، عدم تکمیل و به روز رسانی اطلاعات پروفایل مراکز در سامانه و انجام ندادن خوداظهاری فصلی بوده است.

وی افزود: واحدهایی مثل واحدهای تولید کاغذ و مقوا، رنگرزی‌ها که خروجی فاضلاب کنترل نشده دارند و هم چنین واحدهایی مثل واحدهای شن و ماسه، آجر و فولاد که دارای آلایندگی هوا بوده اند، بیشترین اخطارها را دریافت کرده‌اند.

سرپرست اداره پایش و امور آزمایشگاه‌های محیط زیست استان ضمن بیان اینکه این اخطارها اثر گذاری خوبی داشته است، اظهار کرد: در این راستا بخش قابل توجهی از واحدهای صنعتی، معدنی و خدماتی نسبت به رفع آلایندگی یا انجام اقدامات کنترلی و اجرای ضوابط اقدام کرده‌اند.

وی افزود: مابقی واحدها نیز به علت توجه نکردن به اخطارهای صادر شده و عدم اقدام موثر زیست محیطی ضمن قرارگیری در فهرست واحدهای آلاینده دوره اول سال جاری، پیگیری‌های لازم جهت رفع آلایندگی آن‌ها در دستور کار قرار دارد.

این مسئول گفت: هر واحدی که اخطار دریافت کند و نسبت به رفع آلودگی زیست محیطی خود در بازه زمانی مشخص شده اقدام موثری انجام ندهد، مطابق با ضوابط مورد برخورد قانونی و در فهرست واحدهای آلاینده قرار می‌گیرد.

وی عنوان کرد: پرداخت عوارض آلایندگی صنایع ارتباطی با تعداد پرسنل واحد نداشته و تمامی واحدهای صنعتی با هر تعداد کارگر می‌توانند ضمن ادامه فعالیت خود و همزمان با پرداخت عوارض آلایندگی، نسبت به انجام اقدامات کنترلی در راستای رفع آلایندگی خود اقدام کنند.

یوسفیان زاده در در پایان نیز تصریح کرد: بدیهی است در صورت ادامه روند آلایندگی در دوره‌های متوالی، مطابق با ضوابط مربوطه از طریق معرفی به مراجع قضایی، با واحد آلاینده رفتار خواهد شد.