به گزارش یزدفردا: مربا یکی از خوراکیهای خوشمزه و پر طرفدار است که از دیرباز روش مناسبی برای نگهداری طولانی مدت میوه بوده است. مربا در سفره صبحانه جایگاه ویژهای دارد که معمولا همراه با کره یا خامه سرو میشود. مرباها انواع گوناگونی دارند که از ترکیب شکر با میوههای گوناگون تهیه میشوند. مربای بهار نارنج یکی از مرباهای مشهور و خوش عطر و بوی ایرانی است که پخت آن همزمان با فصل بهار و به بار نشستن درختهای نارنج رونق میگیرد. این مربای خوشمزه بهاری که با شکوفه درخت نارنج تهیه میشود، در شهرهای شمالی و شیراز بسیار پرطرفدار و محبوب است. اما درست کردن این مربای خوشمزه نیاز به رعایت یک سری نکات مهم و فوت و فنها دارد تا بتوانید یک شیشه مربای بهار نارنج حرفهای و خوشمزه درست کنید. اگر دوست دارید این مربای خوشمزه و خوشبو را در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با این آموزش ویژه و امتحان شده با ما همراه باشید.
شکوفه بهار نارنج: نیم کیلو
شکر: یک و نیم کیلو
آب: ۲ لیوان
عرق بهار نارنج: سه چهارم لیوان
نمک: ۱ قاشق غذاخوری
آب نارنج: نصف لیوان
جوهر لیمو: ۱ قاشق مرباخوری
برای درست کردن این مربای بهار نارنج حرفهای، ابتدا بهار نارنجها را با آب سرد خوب بشویید تا خاک آن گرفته شود. حالا بهارها را داخل یک قابلمه بریزید و به آن نمک اضافه کنید. قابلمه را به اندازهای از آب پر کنید که روی بهارنارنجها را بگیرد. درب قابلمه را ببندید و اجازه بدهید بهار نارنج همراه با آب ۲۰ دقیقه بجوشد، سپس بهار نارنج را آبکش کنید و دوباره داخل قابلمه بریزید و و قابلمه را از آب پر کنید. این بار هم باید بهار نارنج ۲۰ دقیقه بجوشد. ۵ دقیقه آخر جوش به آن آب نارنج و نوک قاشق جوهر لیمو اضافه کنید، سپس بهار نارنج را آبکش کنید.
در مرحله بعد شکر را همراه با آب داخل قابلمه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید و هم نزنید تا شروع به جوش زدن کند و بعد از این مرحله شربت را هم بزنید تا شهد یکدست شود. وقتی شهد به مرحلهای رسید که حالت کشدار پیدا کرد، بهارها را به آن اضافه کنید و عرق بهار نارنج را داخل آن بریزید. حالا حرارت را کم کنید و روی درب قابلمه دمکنی بگذارید تا ۱۵ دقیقه بماند. بعد از این مدت زمان درب قابلمه را بردارید و حرارت را زیاد کنید. جوهر لیمو را اضافه کنید و اجازه بدهید مربا ۳ دقیقه دیگر با درب باز بجوشد و بعد اجاق گاز را خاموش کنید. در آخر دوباره روی درب قابلمه دمکنی بگذارید و اجازه بدهید مربا با دمکنی خنک شود. بعد از اینکه مربا کاملا خنک شد، داخل شیشههای خشک و تمیز بریزید و در یخچال یا جای خنک نگهداری کنید.
نکات مهم
۱ ـ اگر دوست دارید به مربای بهار نارنج زعفران بزنید، در مرحله آخر وقتی جوهر لیمو را داخل مربا ریختید، همزمان زعفران دم کرده غلیظ را هم به مربا اضافه کنید.
۲ ـ جوهر لیمو را از دستور پخت این مربا حذف نکنید، در غیر این صورت مربای بهار نارنج شما به مرور زمان شکرک میزند.
۳ ـ بعد از اینکه اجاق گاز را خاموش کردید، حتما دوباره درب قابلمه را همراه با دمکنی روی قابلمه مربا بگذارید تا مربا خنک شود. این کار موجب میشود گلبرگهای بهار نارنج به صورت شکفته باقی بمانند و جمع نشوند.
۴ ـ شیشههایی که برای مربا انتخاب میکنید باید حتما خشک و تمیز با در فلزی باشند تا مربا با گذشت زمان کپک نزد.
۵ ـ یکی از راههای تشخیص جا افتادن و آماده بودن مربا این است که یک قاشق از شیره مربا را توی یک پیاله یا نعلبکی بریزید و آن را کنار بگذارید تا سرد شود. بعد نعلبکی را بچرخانید، اگر شیره غلیظ بود و بهراحتی توی ظرف تکان نمیخورد؛ یعنی مربای شما جا افتاده و آماده است.