به گزارش یزدفردا: حسن هانیزاده، کارشناس جهان عرب در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین نوشت:۲۱۰ روز از جنگ در غزه میگذرد و این روزها نظرات مختلفی درباره احتمال حمله زمینی نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی به رفح یا لبنان مطرح میشود. در این خصوص به نظر میرسد سرنوشت بنیامین نتانیاهو به رفح گره خورده است، زیرا اگر دست به ماجراجویی بزند، برخلاف اراده مقامات آمریکایی و اروپایی عمل کرده است، زیرا آنها حمله به رفح را به دلیل اینکه چالش جدی منطقهای بشمار میآید، خط قرمز میدانند.
لازم به یادآور است که رفح با مصر هم مرز است و چنانچه رژیم صهیونیستی به این منطقه حمله نظامی زمینی انجام دهد، صدها هزار نفر به سمت مرز مصر کوچ خواهند کرد و این شرایط برای مصر مناسب نیست. به همین دلیل احتمال دارد که مصر از دایره همکاری اروپا و آمریکا خارج شود و مسیر دیگری را در پیش بگیرد و در نتیجه فضای منطقه بحرانیتر خواهد شد.
چنین مسائلی در خصوص حمله زمینی به رفح سبب شده است که برای پیشگیری از این اقدام هشدارهایی از سوی کاخ سفید برای بنیامین نتانیاهو ارسال شود. اما اگر این اتفاق بیفتد، اختلاف نظرها بین آمریکا و کابینه نتانیاهو تشدید خواهد شد.
در این بین البته بحث و احتمال حمله ارتش رژیم صهیونیستی به لبنان نیز مطرح است. با توجه به این شرایط و اینکه نتانیاهو تلاش میکند، برای رهایی از باتلاق غزه بحران را به کشورهای دیگر منطقه منتقل کند. اما آمریکاییها تلاش میکنند که بحران را هرچه زودتر تحت کنترل در آورند، زیرا این روزها آنها در آستانه انتخابات قرار گرفته و شرایط مناسبی ندارند؛ ۳۰ ایالت آمریکا درگیر جنبش دانشجویی است و نیروهای فدرال و ایالتی بشدت در حال کنترل اوضاع هستند. در واقع چنانچه شرایط از کنترل خارج شود، اساسا آمریکا قربانی اسرائیل خواهد شد؛ بنابراین به نظر میرسد آمریکاییها به دنبال این هستند که وضعیت غزه را کنترل کنند و مانع از این شوند که اسرائیل به منطقه دیگری حمله کند. در راستای این تلاشها اخیرا نیز وزیر خارجه فرانسه به لبنان سفر کرده بود. با این حال به نظر میرسد اسرائیل در شرایطی قرار ندارد که بتواند به لبنان حمله کند. اما احتمال حمله نظامی زمینی به رفح از سوی رژیم صهیونیستی وجود دارد.
به این ترتیب لازم به یادآوری است که آمریکا و اروپا در آستانه یک تحول سیاسی اجتماعی قرار دارند. آنها هزینه پشتیبانی از رژیم صهیونیستی را پرداخت میکنند و جنبش دانشجویی اخیر که آمریکا و برخی کشورهای اروپایی را فرا گرفته است به نوعی حکم بیداری وجدان بشریت را دارد که حاکمان آمریکا تلاش میکردند، آن را نادیده بگیرند.