آبگوشت از غذاهای سنتی ایرانی است که همواره جایگاه خاصی در میان مردم داشته و انواع مختلفی مثل آبگوشت کشک، بزباش، گندم، بلغور و غیره را دارد. این غذای خوشمزه که با موادی چون گوشت، حبوبات، پیاز، گوجه و... تهیه می شود، زمان پخت در ظرفهای سنگی با نام دیزی شناخته میشود. گرچه پخت این غذای سنتی قلق دارد و جا افتادنش خبرگی می خواهد اما بسیاری از کدبانو های ایرانی و سرآشپزها با طرز تهیه آبگوشت آشنا بوده و مقدار حبوبات آبگوشت را می دانند، در حالی که برای برخی افراد به خصوص تازه عروس ها این سوال پیش می آید که چقدر نخود و لوبیا در آبگوشت بریزم؟ مقدار نخود و لوبیا در آبگوشت برای هر نفر چقدر است؟
حبوبات یا بنشن آبگوشت شامل نخود و لوبیا سفید است که در ترکیب با گوشت، پیاز، سیب زمینی و...یک آبگوشت خوشمزه را رقم می زند.
مقدار توصیه شده نخود در آبگوشت برای هر نفر حدود 25 تا 35 گرم است. برای تهیه آبگوشت برای 6 نفر، یک دوم لیوان نخود بریزید.
مقدار توصیه شده لوبیا سفید در آبگوشت برای هر نفر 20 تا 30 گرم است. برای تهیه آبگوشت برای 6 نفر، یک دوم لیوان نخود بریزید.