به گزارش یزدفردا: دولت سوئیس که بیش از ۱۶۰ هیئت را دعوت کرده است، گفت همیشه برای دعوت از روسیه آماده بوده است، با این حال، مسکو بارها تاکید کرده است که علاقهای به شرکت در مذاکرات اولیه ندارد. روسیه اما این اجلاسی که بدون حضور آن برنامهریزی شده، محکوم کرد.
دولت سوئیس در بیانیهای اعلام کرد: «سوئیس متقاعد شده است که روسیه باید در این روند مشارکت داشته باشد. روند صلح بدون روسیه ممکن نیست.»
دولت اوکراین به نوبه خود سودمندی مشارکت روسیه در مذاکراتی را که قرار است از ۱۵ تا ۱۶ ژوئن در نزدیکی شهر لوسرن سوئیس برگزار شود، زیر سوال برده است.
دیمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین پیشتر در مصاحبهای با مجله فارن پالسی گفت: «میدانیم که اگر نتوانید اطمینان حاصل کنید که روسیه با حسن نیت عمل میکند، وجود روسیه در میز مذاکره منطقی نیست.» کولبا گفت اعمال فشار بر روسیه در میدان نبرد و گرد هم آوردن کشورهایی که «اصول مشترک» دارند، باید به تمایل بیشتر مسکو برای مشارکت در گفتوگو کمک کند.
مقامات روسی به تصویب تحریمهای کرملین از طرف اتحادیه اروپا و تایید از سوی سوئیس اشاره و استدلال میکنند که اقدام این کشور بهعنوان یک واسطه بیطرف فاقد اعتبار است. سوئیس در ژانویه اعلام کرد به درخواست رئیسجمهور اوکراین میزبان این نشست خواهد بود.
دولت سوئیس گفت مذاکرات بر اساس «فرمول صلح زلنسکی» و سایر پیشنهادات صلح مبتنی بر منشور ملل متحد و اصول کلیدی حقوق بینالملل استوار است. سوئیس گفت هیأتهای دعوتشده شامل اعضای گروه ۷، گروه ۲۰، گروه بریکس، اتحادیه اروپا، سازمانهای بینالمللی و دو نماینده مذهبی هستند.
هدف از این گفتوگوها ایجاد چارچوبی برای صلح پایدار و نقشهراه برای مشارکت روسیه در این روند اعلام شده است. دولت سوئیس گفت: «هدف اصلی این اجلاس الهام بخشیدن به یک روند صلح در آینده است.»