به گزارش یزدفردا: مدیر ابتکار توسعه انسانی و فقر دانشگاه آکسفورد با بیان اینکه جهان به دادههای به روز نیاز دارد تا فقیرترین مناطق را شناسایی کند و به نیاز آنها پاسخ دهد، اظهار کرد «ما دادههای به روز در مورد فقر نداریم اما هر ساعت دادههای میلیاردرها را در وب سایت فوربس داریم و اطلاعات در مورد فقر حاد مربوط به بیش از ۱۲ سال پیش است».
سابینا الکیره در سخنرانی خود طی نشست سالانه گروه بانک توسعه اسلامی (ISDB) و مراسم جشن طلایی در ریاض، پایتخت عربستان گفت: برنامه توسعه سازمان ملل سال گذشته با دادههای ثبت شده مربوط به سال ۲۰۱۱ بورکینافاسو را از شاخص جهانی فقر چند بعدی (MPI) حذف کرد، سومالی نیز به همین دلیل کنار گذاشته شد.
او گفت که شاخص جهانی فقر چند بعدی، ۴۲ کشور عضو گروه بانک توسعه اسلامی را پوشش میدهد که حدود ۱.۶ میلیارد نفر در آن زندگی میکنند و ۲۸ درصد آنها فقیر هستند.
همچنین توضیح داد که در سراسر کشورهای عضو، فقر از مناطقی کوچک مانند ترکمنستان و قزاقستان تا بیش از ۹۰ درصد در برخی کشورها مانند بورکینافاسو یا مالی متغیر است.
وی خاطرنشان کرد: برای برنامههای توسعه ملی نیاز به ابزارهای سیاستی متناسب با اولویتبندی مسائل آن کشورها مانند اشتغال یا ناامنی وجود دارد.
فقیرترین مناطق نسبت به سایر مناطق فقر بسیار بالاتری دارند؛ بنابراین ممکن است نیاز باشد که هدف قرار گیرند و بسیاری از کشورها در سطح خانواده فقر چند بعدی را هدف قرار میدهند تا بدانند که به چه خدماتی نیاز دارند؛ کودکان به چه چیزی نیاز دارند، به بورس تحصیلی نیاز دارند؟ مردم به چه چیزی دسترسی ندارند، به سلامتی؟
او گفت: بنابراین ارزش شاخص جهانی فقر چند بعدی نمای کلی از ۴۶۴ میلیون نفری است که در فقر هستند و این که چگونه این وضعیت تغییر کرده است.
«هدف اندازهگیری فقر، کاهش رنج، مشکلات و معایب در زندگی بسیاری از مردم فقیر نیست.» سابینا الکیره میگوید: ما موارد مثبتی را ثبت کردیم، روندها را در طول زمان برای ۳۹ کشور عضو، پوشش دایم و سریعترین کاهش در سیرالئون، توگو، مالی، گرانادا و بنگلادش بود، بنابراین تعدادی از کشورهای عضو وضعیت فوقالعادهای داشتند.
به عنوان مثال، سیرالئون از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷، فقر را از ۷۴ درصد به ۵۸ درصد کاهش داد که سریعترین کشور در بین کشورهای دیگر بود و افزود این موفقیت در طول بحران ابولا به دست آمد.
او خاطرنشان کرد: با توجه به تباهیهای بسیار اساسی که زندگی مردم فقیر را تحت تأثیر قرار داد، هنوز پیشرفت تاریخی قابل توجهی وجود داشت. بنگلادش همچنین طی پنج سال فقر را از ۳۸ درصد به ۲۴ درصد کاهش داد، ۱۹ میلیون نفر از فقر خارج شدند.
همچنین کشورهایی وجود دارند که تغییر قابل توجهی به سمت کاهش در آنها رخ نداده است و مشکلات همچنان حضور دارند.