زمان : 19 Tir 1403 - 10:31
شناسه : 194020
بازدید : 2838
بوکر عربی به نویسنده فلسطینی در زندان رسید بوکر عربی به نویسنده فلسطینی در زندان رسید یزدفردا: «باسم خندقجی» نویسنده فلسطینی که از سال ۲۰۰۴ در زندان رژیم صهیونیستی به سر می‌برد به عنوان برنده جایزه بین‌المللی ادبیات داستانی (بوکر عربی) معرفی شد.

به گزارش یزدفردا: رمان «نقاب، رنگ آسمان» اثر نویسنده فلسطینی «باسیم خندقجی» به عنوان برنده جایزه بین المللی ادبیات داستانی عربی (IPAF) در سال ۲۰۲۴ معرفی شد.

انجمن اسیران فلسطینی (PPS) در بیانیه‌اعلام کرد که خندقجی پس از اینکه چند ماه پیش به عنوان نامزد جایزه بین‌المللی ادبیات داستانی عرب شناخته شد, توسط رسانه‌های اسرائیلی مورد تحریک گسترده قرار گرفت اما در نهایت توانست مهم‌ترین جایزه ادبیات عرب یعنی بوکر عربی را از آن خود کند. جنگ علیه روایت فلسطینی رویکردی ثابت از سوی اشغالگران اسرائیل در مقابله با حضور فلسطینی‌هاست.

داوران این جایزه کتاب برنده را از بین ۱۳۳ عنوان ارسالی انتخاب کردند که بین ژوئن ۲۰۲۲ تا ژوئن ۲۰۲۳ به زبان عربی منتشر شده است.

به گزارش خبرگزاری فلسطینی وفا، عنوان کتاب «نقاب، رنگ آسمان» اشاره‌ای به کارت هویت آبی صادر شده توسط اسرائیل دارد که توسط نور- قهرمان داستان که یک باستان شناس ساکن در اردوگاه پناهندگان در رام الله است - در جیب یک کت قدیمی پیدا شده است. نور از این نقاب استفاده می‌کند و آنچه در ادامه می‌آید، روایتی تجربی و چندلایه است که با شخصیت‌پردازی‌های زنده و به یاد ماندنی سعی در بازیابی عناصر تاریخ و خاطره مکان‌ها دارد.

«باسم خندقجی» چهل ساله که اهل نابلس است در 2 نوامبر 2004 بازداشت شد و پس از بازداشت، تحت تحقیقات سخت و طولانی قرار گرفت و رژیم صهیونیستی او را به سه حبس ابد محکوم کرد. این نویسنده قبل از بازداشت، دانشجوی دانشگاه ملی النجاح در رشته روزنامه نگاری و رسانه بود. او در زندان دو مجموعه شعر، 250 مقاله و چندین رمان ادبی منتشر کرده است.

خندقجی مجموعه های شعرهایی از جمله «آیین‌های نخستی» (2010) و «نفس شعر شبانه» (2013)  و همچنین سه رمان «نرگس انزوا» (2017)، «کسوف بدرالدین» (2019) و «نفس زن رها شده (2020) را در کارنامه دارد.

جایزه بین‌المللی ادبیات داستانی جهان عرب از سال ۲۰۰۸ تاکنون برگزار می‌شود و برای برندگان خود افزایش فروش و مورد توجه قرار گرفتن از سوی ناشران بین‌المللی را به ارمغان می‌آورد. این جایزه‌ بین‌المللی از سوی بنیاد جایزه «بوکر» در لندن حمایت می‌شود.