جواد محجوبی مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای یزد گفت: در راستای طرح احیا و تعادل بخشی و با تلاش گروه های گشت و بازرسی تمام ادارات منابع آب شهرستان های استان تعداد 182 حلق چاه غیر مجاز شناسایی و کشف شد که این امر صرفه جویی بیش از 200 هزار متر مکعب آب برای استان را در پی داشت.
وی افزود: از تعداد 182 حلقه چاه غیر مجاز کشف شده تعداد 60 حلقه از این چاه ها پر شده است.
محجوبی با بیان اینکه بیش از سه میلیون متر مکعب آب از طریق نصب کنتور هوشمند و تقلیل منصوبات به وجود آمده است، ابراز کرد: 95 درصد از چاه های کشاورزی و 81 درصد از چاه های صنعتی استان یزد در یک سال گذشته به کنتور هوشمند مجهز شده است.
رئیس هیئت مدیره شرکت سهامی آب منطقه ای یزد به لایروبی رودخانه ها در یک سال گذشته اشاره کرد و گفت: عمليات لايروبي و بازگشایی رودخانههاي استان با اعتباري معادل 160 میلیارد ريال به منظورهدايت صحيح سیلاب در مسیر رودخانه های استان انجام شد.
محجوبی همچنين از اختصاص اعتباري بالغ بر 23 ميليارد ريال از محل اعتبارات ملی جهت عمليات آزاد سازي رودخانههاي استان خبر داد و گفت: با صرف مبلغی معادل90 میلیارد ریال از محل اعتبارات جاری و معادل 47 ميليارد ريال از محل اعتبارات تخصیصی مديريت بحران در سال 1402 نيز بخشی از لايروبي رودخانههاي استان انجام شده و لایروبی دیگر رودخانه های اولویت دار در دست اقدام می باشد.
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای یزد پروژه بازار آب را از طرحهای مهم در سند یزدنوین و یزد بهرهور دانست و گفت: این پروژه به صورت پایلوت در دشت یزد اردکان از اوایل اسفند ماه امسال آغاز خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: بهرهبرداران حداکثر به میزان ۱۰ درصد از پروانه مجاز بهرهبرداری خود از منابع آب را میتوانند در بازار آب به متقاضیان عرضه کنند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای یزد تاکید کرد: در همین راستا سامانهای با عنوان «سبا» (سامانه بازار آب) طراحی شده که متقاضیان از طریق آن نسبت به ثبت درخواست و واگذارکنندگان آب پس از بررسی کارشناسان توانند درخواستهای مورد نظر خود را اعلام پذیرش کنند.
جواد محجوبی به پروژه های عمرانی و طرح و توسعه این شرکت در یک سال گذشته اشاره کرد و گفت: عملیات عمرانی سد مخزنی هرات با حجم 23 میلیون مترمکعب و با اعتبار بروز شده 900 میلیارد تومان به عنوان بزرگترین سد استان به پایان رسیده است.
رئیس هیئت مدیره شرکت آب منطقه ای یزد هدف از اجرای این پروژه را مهار سیلاب، تامین مطمئن حقابه کشاورزی و صنعت شهرستان خاتم و ایجاد پتانسیل گردشگری این منطقه دانست.
وی با اشاره به اجرای 100 درصدی خط انتقال و مخزن پساب پروژه خط سبز آبرسان ابراز کرد: عملیات اجرای این طرح شامل احداث یک باب مخزن بتنی به حجم ۲ هزار مترمکعب و اجرای خط لوله به طول ۲۲ کیلومتر با قطر ۵۰۰ میلیمتر است.
محجوبی گفت: طرح یاد شده از مهمترین طرح های پساب کشور محسوب می شود که شهرک های صنعتی فولاد و نیروگاه سیکل ترکیبی یزد، شهرک صنعتی یزد را تحت پوشش قرار می دهد.
این مقام مسول در مورد سایت مخازن ذخیره آب، گفت: عملیات اجرای ساخت مخزن ۵۰ هزار متر مکعبی ذخیره آب با مبلغ بروز شده ۲۵۰ میلیارد تومان به پایان رسید و به زودی به بهره برداری می رسد.
محجوبی ادامه داد: با ساخت این مخزن تاب آوری آبی استان در فصل های تابستان و زمستان افزایش می یابد.
وی ابراز کرد: طولانی ترین خط انتقال پساب کشور به طول 100 کیلومتر و با مبلغ سرمایه گذاری بروز شده 500 میلیارد تومان در هفته دولت و با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور افتتاح شد.
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای یزد طرح تابا را یکی دیگر از پروژه های مهم این شرکت در یک سال گذشته دانست و افزود: این طرح شامل سه طرح مهم تحویل حجمی آب، بازار آب و اتاق شیشه ای منابع و مصرف می باشد.
محجوبی با بیان اینکه فاز اول طرح تابا تا پایان امسال اجرایی می شود، گفت: فاز تکمیلی این طرح تا پایان سال 1403 به طول می انجامد.
رئیس هیئت مدیره شرکت سهامی آب منطقه ای یزد با بیان اینکه این طرح باعث پایداری منابع موجود می شود، گفت: طرح تحویل حجمی آب با توجه به تجهیز چاه های کشاورزی به کنتور هوشمند در استان از دوسال گذشته در حال اجرا است.
وی در پایان به راه اندازی اتاق شیشه ای منابع و مصارف آب اشاره کرد و گفت: با برنامه های ریزی انجام شده تاپایان سال 1402 فاز اول اتاق شیشه ای در دشت ابرکوه به صورت پایلوت راه اندازی می شود.