به گزارش یزدفردا: در این مطلب قصد داریم بهترین راهکارها برای تمیز کردن سینک را آموزش دهیم.
در طول روز علاوه بر ظرف و ظروف مواد مختلفی مانند میوه و سبزی جات کثیف در سینک شسته میشوند. به این ترتیب امکان آلوده شدن سینک به باکتریها و همچنین کدر شدن آن خیلی زیاد است و باید هر روز شسته شود.
در ادامه مراحل برق انداختن سینک ظرفشویی را شرح میدهیم.
برای تمیز کردن سینک ظرفشویی، باید بعد از خالی کردن سینک، محلول پاکسازی را آماده کنید. بهتر است برای شستن سینکهای استیل، از مواد شوینده قوی و اسیدی استفاده نکنید؛ چون موجب لکه شدن سینک میشوند. برای این کار میتوانید از ترکیب مایع ظرفشویی، جوش شیرین، سرکه و آب لیمو استفاده کنید. خاصیت پاک کنندگی این مواد زیاد است و موجب برق انداختن سینک ظرفشویی میشوند.
در مرحله بعدی، یک اسکاچ یا اسفنج تمیز را به این محلول آغشته کنید و تمام بخشهای سینک را تمیز کنید. به هیچ عنوان از سیم ظرفشویی برای تمیز کردن سینک استفاده نکنید؛ چون موجب ایجاد خش روی سینک میشود. برای تمیز کردن شیارها و سوراخهای سینک، میتوانید از یک مسواک یا برس کوچک کمک بگیرید.
در آخر برای برق انداختن سینک ظرفشویی، کل سینک را به خوبی با آب داغ بشورید. آب داغ خاصیت پاک کنندگی دارد و موجب براق شدن سینک میشود. در نهایت تمام قسمتهای سینک را با یک دستمال نخی که آب را به خود جذب میکند، خشک کنید.
برای تمیز کردن و برق انداختن سینکهای ظرفشویی که چینی یا آلومینیومی هستند، میتوانید از محلول پودر ماشین لباسشویی استفاده کنید. تمیز کردن سینکهای چینی، سختتر از سایر سینکها است و نمیتوان از هر مادهای برای تمیز کردن آنها استفاده کرد.
پودر ماشین لباسشویی، مادهای مناسب برای تمیز کردن سینک چینی و آلومینیومی است و موجب لک شدن آن نمیشود. بعد از آب کشی سینک، میتوانید با یک روزنامه مچاله شده، سینک را خشک کنید.
روش دیگر برای برق انداختن سینک ظرفشویی چینی، استفاده از لیمو ترش است. در این روش باید لیمو ترش را نصف کنید و روی آن نمک بریزید و آن را روی لکهها بکشید. سپس سینک را با آب و مایع شوینده مناسب بشویید و با یک دستمال نخی خشک کنید تا برق بیفتد.
نکات مهم برای تمیز کردن سینک ظرفشویی
اگر سینک را به مدت طولانی تمیز نکنید، سطح آن به خاطر گرفتن رسوب کدر میشود. برای جلوگیری از کدر شدن سینک آن روشهای مختلفی وجود دارد که بهترین آن تمیز کردن آن با محلول سرکه و جوش شیرین است.
با این محلول میتوانید سینک را به خوبی برق بیندازید. در صورت رسوب بستن سینک، میتوانید از ترکیب نمک و جوش شیرین استفاده کنید.
تمیز کردن سینک ظرفشویی گاهی اوقات میتواند یک کار خسته کننده باشد، اما با ترفندهای صحیح و یک روال منظم، میتوانید آن را به یک نسیم تبدیل کنید. در اینجا چند نکته مفید برای تمیز نگه داشتن سینک درخشنده بدون زحمت آورده شده است:
۱) نطافت روزانه:
پاک کردن و نظافت روزانه سینک ظرفشویی را به عادت تبدیل کنید. پس از هر بار استفاده، از یک پارچه میکروفیبر مرطوب یا دستمال مرطوب ضد عفونی کننده یکبار مصرف برای پاک کردن خمیر دندان، کف صابون یا لکههای آب استفاده کنید. این دستمال مرطوب سریع روزانه از تجمع کثیفی جلوگیری میکند و جلسات تمیز کردن عمیق را کمتر میکند.
۲) زهکشیها را به طور منظم باز کنید:
برای جلوگیری از برخورد با گرفتگیهای سرسخت، از یک صافی سینک برای گرفتن ذرات غذا و مو استفاده کنید. علاوه بر این، هفتهای یک بار یک فنجان جوش شیرین و سپس یک فنجان سرکه در آب بریزید. پس از حدود ۱۰ دقیقه، زهکش را با آب داغ بشویید. این ترفند ساده به جلوگیری از گرفتگی کمک میکند و بوی فاضلاب را تازه نگه میدارد.
۳) از مسواک برای جزئیات استفاده کنید:
یک مسواک قدیمی را که برای اهداف تمیز کردن تعیین شده است نگه دارید. از آن برای تمیز کردن مناطقی که دسترسی به آن در اطراف شیر آب، دستگیرهها و زهکشی سخت است استفاده کنید. موهای مسواک برای وارد شدن به شکافها و تمیز کردن کامل آن بسیار عالی هستند.
۴) تمیز کننده طبیعی سینک:
با استفاده از وسایل خانگی معمولی یک پاک کننده سینک طبیعی بسازید. جوش شیرین را با چند قطره صابون ظرفشویی مخلوط کنید تا حالت خمیری به خود بگیرد. خمیر را روی سطوح سینک بمالید و با اسفنج یا پارچه بشویید. جوش شیرین یک ساینده ملایم است که به از بین بردن لکهها و بوی بد سینک کمک میکند.
۵) لیمو یا سرکه برای برق انداختن سینک ظرفشویی
برای درخشش طبیعی، یک لیمو را از وسط نصف کنید و از آن برای تمیز کردن شیر آب و دستهها استفاده کنید. اسید سیتریک موجود در لیمو به تجزیه رسوبات معدنی کمک میکند و رایحهای تازه میبخشد. از طرف دیگر، میتوانید از سرکه سفید برای پاک کردن سینکهای فولادی ضد زنگ استفاده کنید تا لکههای آب را از بین ببرید و درخشندگی آنها را نمایان کنید.
۶) به طور منظم ضد عفونی کنید:
سینک خود را با ضدعفونی منظم آن از باکتریهای مضر دور نگه دارید. پس از تمیز کردن، سینک را با یک ماده ضد عفونی کننده یا مخلوطی از آب و سرکه سفید اسپری کنید. قبل از اینکه آن را پاک کنید، بگذارید چند دقیقه بماند. به قسمتهایی که اغلب لمس میشوند مانند دستگیره شیر آب توجه بیشتری داشته باشید.
۷) از پاک کنندههای ساینده اجتناب کنید:
از پاک کنندههای ساینده مثل سیم ظرفشویی دوری کنید، به خصوص اگر سینک شما روکش ظریفی دارد. اینها میتوانند سطح را خراش دهند و آسیب ببینند. برای محافظت از ظاهر سینک، پاک کنندههای غیر ساینده، ابر و اسفنجها یا پارچههای نرم را انتخاب کنید.
۸) برق انداختن سینک ظرفشویی با سرکه
هر گونه لکه یا تغییر رنگ را به سرعت برطرف کنید. اگر متوجه زنگ زدگی یا لکههای آب سخت شدید، با استفاده از کرم تارتار و پراکسید هیدروژن خمیری ایجاد کنید. خمیر را روی نواحی لکه دار بمالید، بگذارید کمی بماند و سپس آن را پاک کنید. این به جلوگیری از دائمی شدن لکهها کمک میکند.
۹) روی یک شیر آب با کیفیت سرمایه گذاری کنید:
یک شیر آب با کیفیت بالا با روکشی انتخاب کنید که در برابر لکههای آب و اثر انگشت مقاوم باشد. یک شیر آب با طراحی خوب میتواند تمیز کردن را آسانتر کند و به ظاهر تمیزتر بین تمیز کردن کمک کند.
۱۰) خشک کردن پس از تمیز کردن و برق انداختن سینک ظرفشویی:
پس از تمیز کردن و برق انداختن سینک ظرفشویی، یک لحظه وقت بگذارید و آن را با یک پارچه تمیز و خشک کاملا خشک کنید. این مرحله نه تنها براقیت نهایی را اضافه میکند، بلکه از تشکیل لکههای آب و رسوبات معدنی نیز جلوگیری میکند.
با گنجاندن این ترفندها در روال تمیز کردن خود، میتوانید سینک تمیز و درخشانی را با حداقل تلاش حفظ کنید. ثبات کلیدی است، بنابراین سعی کنید این عادات را در برنامه تمیز کردن روزانه یا هفتگی خود بکار ببرید تا از یک سینک آشپزخانه یا حمام مرتب و جذاب لذت ببرید.
جمع بندی
بهترین روش برای برق انداختن سینک ظرفشویی، تمیز کردن روزانه آن با محلولی است که به طرز ساخت آن اشاره کردیم. دقت کنید که هر کدام از محلولهای تمیز کننده، نباید بیش از ۲ دقیقه روی سینک بمانند، در غیر این صورت سینک لک میشود. بعد از شستشوی سینک حتماً آن را با یک دستمال تمیز خشک کنید تا آبی داخل سینک باقی نماند.