یزدفردا_گردشگری: آوازه زیباییهای اشکورات به گوش گردشگران علاقهمند ایرانگردی رسیده است.
به همین دلیل سالانه گردشگران بیشماری را سراغ داریم که راه این ییلاق زیبا را در پیش میگیرند.
در این ناحیه هر ویژگی گردشگری که فکرش را بکنید وجود دارد.
گردشگران پردلوجرئت میتوانند در غارهای این منطقه به ماجراجویی مشغول شوند و مسافرانی که روحیهای پروانهای دارند، روانه چشمهساران زیبای اشکورات شوند.
آبوهوای این ناحیه نیز دلیلی دیگر برای محبوبیت آن در نزد گردشگران است.
اشکورات به لحاظ تاریخی نیز جاذبههای ارزشمندی دارد. جذابیتهای گردشگری این ناحیه به اندازهای است که در بین مسافران به سرزمین عجایب شهرت پیدا کرده.
جاهای دیدنی اشکورات آنقدر تماشایی است که هوش از سر گردشگران میبرد.
برای اینکه گردشگری در این منطقه بیشتر به شما خوش بگذرد، در ادامه به ویژگیهای اشکورات گیلان اشاره میکنیم و نکتههای جالبی از گشتوگذار در این ناحیه با شما در میان میگذاریم.
ییلاق اشکورات رودسر
شهرستان رودسر در منتهیالیه شرق استان گیلان، سومین شهرستان بزرگ این استان است و در مرز استان مازندران قرار دارد.
این شهرستان با وجود بلندترین قله گیلان (سماموس)، پوشش گیاهی جنگلهای هیرکانی، باغهای چای، مزارع برنج، بیش از ۳۰ کیلومتر خط ساحلی و سواحل بکر ماسهای، یکی از قطبهای گردشگری در شمال کشور است.
شهرستان رودسر از شمال به دریای کاسیپین و از جنوب به رشتهکوه البرز منتهی میشود.
این شهرستان از چهار بخش شهر رودسر، کلاچای، چابکسر و رحیم آباد تشکیل شده است و در کل، ۱۰ دهستان و ۴۰۱ آبادی دارد.
ییلاق اشکورات رودسر، بخشی از رحیم آباد شهرستان رودسر است و در جنوب شهر کلاچای بهسمت رحیم آباد قرار گرفته است؛ اما اشکورات یا اشکور به شهرستان رودسر محدود نمیشود. محدوده اشکور در امتداد سلسله کوههای البرز قرار دارد.
این منطقه در واقع از جنوبیترین نقطه شهرستان رودسر آغاز میشود و تا جنوبیترین نقطه شهرستان رامسر ادامه پیدا میکند.
این محدوده از جنوب به استان قزوین، از غرب به شهرستان املش، شهرستان سیاهکل و بخش رودبار الموت، از شرق به بخش کوهستانی رامسر و شهرستان تنکابن و از شمال به دامنههای کوهستانی بخش رحیم آباد و شهرستان رامسر محدود میشود.
محدوده اشکور بر اساس تقسیمات جغرافیایی در ۶ دهستان، سه شهرستان رودسر، املش و رامسر و دو استان گیلان و مازندران واقع شده است.
از این ۶ دهستان، سه دهستان اشکور سفلی به مرکزیت زیاز، سیارستاق ییلاقی (اشکور علیا) به مرکزیت ارکم و شوئیل به مرکزیت شوییل در رودسر قرار دارند؛ در حالی که دهستان سمام و کجید در املش و اشکور (بالا اشکور) به مرکزیت تمل در رامسر واقع شدهاند.
ییلاق ولنی اشکورات گیلان
استان گیلان زمستانهایی سرد و تابستانهایی خنک دارد. مادر طبیعت با فرا رسیدن بهار هنرنمایی خود را در منطقه اشکور به نمایش میگذارد.
اگر به دنبال بهترین زمان برای سفر به اشکورات میگردید، در انتخاب بهار شک نکنید. در تابستان نیز چیزی از زیباییهای این ناحیه کم نمیشود.
به پاییز که رسیدیم، منطقه اشکور رنگی عاشقانه به خود میگیرد. اشکور به اندازهای زیباست که حتی در زمستان نیز چیزی از جاذبههای آن کم نمیشود.
اگر با سرمای هوا مشکلی ندارید، سفر زمستانه به اشکور به مسافرتی متفاوت و خاطرهساز برای شما تبدیل خواهد شد.
منطقه اشکور خاکی حاصلخیز و آبوهوایی خوش دارد. به لطف این شرایط در این ناحیه تا چشم کار میکند باغهای فندق، گردو و گندمزار مشاهده میشود.
جو، عدس، لوبیا، سیبزمینی، سبزیجات، صیفیجات، بامیه، کدو حلوایی، زعفران و سیر و پیاز از دیگر محصولاتی است که در منطقه اشکور به عمل میآید.
به علاقهمندان داروهای گیاهی این نوید را بدهیم که نزدیک به ۵۰ نوع گیاه دارویی در این ناحیه رشد میکند.
قارچ خوراکی، گزینه، گلپر، کنگر، گون، همیشه بهار، باباآدم و گلگاوزبان از گیاهانی است که در سفر به ییلاق اشکورات چشم شما به آنها روشن میشود.
جالب است بدانید حدود ۴۷۰ هکتار از زمینهای ناحیه اشکور به کشت گلگاوزبان اختصاص داده شده.
گل گاوزبانِ اشکور، صادراتی است و به کشورهای مختلفی مانند ویتنام و چین صادر میشود. به همین دلیل به اشکور، لقب پایتخت گلگاوزبان دنیا را دادهاند.
اشکور به لحاظ پوشش جانوری نیز تنوع بسیار گستردهای دارد. نزدیک به ۶۳درصد پرندگان، ۶۰درصد پستانداران، ۱۷درصد خزندگان، ۱۰درصد دوزیستان و ۴۴درصد از ماهیهای ایران در استان گیلان زندگی میکنند.
در منطقه اشکور پلنگ، مارال، کل، بز، گربهوحشی و خرس قهوهای مشاهده شده است. با این حل غم به دل خود راه ندهید.
پلنگ و دیگر حیوانهای وحشی در قسمتهای دور از دسترسِ این ناحیه حضور دارند و بعید است در پارکهای طبیعی و مناطق پرگردشگر تهدیدی برای مسافرین ایجاد کنند.
اشکورات گیلان، منطقهای وسیع با جاذبههای گردشگری بیشمار است؛ در نتیجه بسته به منطقهای که راهی آن شدهاید، میتوانید با دستی پر از سوغاتیهای مختلف به دیار خود باز گردید.
از آنجایی که فندقهای پرمغز و خوشمزهای در این منطقه به عمل میآید، فندق، اصلیترین سوغات منطقه اشکور است.
فندق اشکور در بازار یکسروگردن بالاتر از فندقهای معمولی است.
با این حال پس از خوردن مقداری از این فندق متوجه خواهید شد که بیدلیل به اشکورات، پایتخت فندق ایران نمیگویند.
اشکوراتیها همانند دیگر مردمان ایرانزمین، انسانهایی هنرمند و توانمند هستند. به لطف این شرایط صنایعدستی به یکی دیگر از سوغات معروف این ناحیه تبدیل شده است.