به گزارش یزدفردا: در روزهای زمستانی بهتر است صبحانه خود را با جو دو سر، نان جو گرم یا انواع فرنی و...آغاز نمایید زیرا جو دوسر منبع بسیار خوبی از غلات کامل و فیبر است و سبب بهبود کلسترول و ایجاد احساس سیری می شود.
دمنوش هایی مانند زنجبیل، دارچین و...
هیچ چیز مانند نوشیدن یک دمنوش گرم در روزهای زمستانی سرمای بدن شما را کاهش نمی دهد و لذت بخش نیست پس در روزهای سرد سال مصرف دمنوش هایی مانند چای زنجبیل، چای دارچین و... را فراموش نکنید، این دمنوش ها برای سلامتی سیستم گوارشی مفید است و میتواند تولید گرما در بدن را تحریک کند.
میوه های خشک مثل انجیر، کشمش، خرما
میوه های خشک مانند خرما، انجیر، زردآلو، کشمش و... حاوی فیبر، ویتامین ها، ریز مغذی ها و مواد معدنی گزینه های سالمی برای میان وعده فصل زمستان می باشند، این میوه های خشک نه تنها بدن را گرم می کنند بلکه ویتامین C و پروتئین موجود در آنها سیستم ایمنی را تقویت و کمک می کند تا از سرماخوردگی، سرفه، آسم و سایر بیماری های شایع در زمستان محفوظ بمانید.
افزودن سیر، پیاز به غذا
پیاز و سیر نیز برای گردش خون فوق العاده هستند. هر دو سطح اکسید نیتریک را بهبود می بخشند، بنابراین به رگ های خونی شما کمک می کنند تا جریان خون افزایش یابد. همچنین از شما در برابر سرماخوردگی محافظت و بدن شما را در فصل سرما گرم نگه می دارند.
مغزیجات مانند گردو، بادام
آجیل و خشکبارمانند گردو، بادام هندی، فندق، پسته و... در فصل زمستان باید مصرف شوند، زیرا سرشار از مواد مغذی مثل سلنیوم هستند. سلنیوم نقش مهمی در سلامت سیستم ایمنی بدن ایفا میکند و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
منابع پروتئینی مثل گوشت
وقتی شما به کم خونی مبتلا هستید حس خستگی، ضعف، سرگیجه و تنگی نفس دارید و همین باعث سردی بدنتان به خصوص دستها و پاهای شما میشود. برای رفع کم خونی مصرف مواد پروتئینی مانند گوشت، جگر و... بسیار مناسب است. گوشت گوسفند و شتر طبع گرمی دارند و مناسب فصل زمستان هستند.
تخم مرغ
تخم مرغ می تواند یک صبحانه ی عالی برای شروع صبح زمستانی شما باشدزیرا به دلیل قدرت آنتی اکسیدانی از بدن تان در برابر بیماری های مختلف محافظت می کند و همواره شما را گرم نگه می دارد.
سوپ های گرم مثل سوپ کدو حلوایی
آبگوشت به، حلیم، سوپ قلم و آش شله قلمکار به همراه دارچین یا زیره غذاهایی سالم برای زمستان هستند. سوپ کدو حلوایی نیز پر از آنتی اکسیدانها، ویتامینها، مواد معدنی و سایر مواد مغذی مهم است و مقادیر زیاد ویتامین C و پتاسیم موجود در آن باعث تقویت سیستم ایمنی می شود.
سبزیجات ریشه ای مثل شلغم و لبو
مصرف سبزیجات ریشهای سبب می شود فرآیند هضم به انرژی بیشتری احتیاج داشته باشد و این باعث افزایش دمای بدن میشود.
عسل و شیره انگور
اگر فردی سرمایی هستید بیشتر سراغ غذاهایی مانند عسل و شیره انگور و ارده بروید زیرا مصرف این خوراکی ها با افزایش قند خون احساس سرما را در بدن شما از بین می برد پس در روزهای سرد زمستانی این غذاها را حتما در رژیم غذایی خود جای دهید.
افزودن ادویه هایی مثل زیره و... به غذاها
در زمستان با ادویههایی مثل زیره، زردچوبه، زنجبیل و دارچین غذاهای خود را خوشطعم کنید. زعفران برای فصول سرد خواص بسیاری دارد. این ادویه ها طبع گرمی داشته و سبب می شوند که بدن شما گرم شود.
نکته مهم
در فصول سرد برای گرم ماندن بدنتان از خوراکیهایی که طبع گرمی دارند بیشتر استفاده کنید و غذاهای سرد را به همراه مصلحات یا ادویههای گرم به مقدار متعادل بخورید.